URE tretji del

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Katera ti je lepša ugibam, saj jo boš ti nosil:) Jaz bi raje vzel tisto na prvi sliki... Koliko stane?

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
656
27
28
Dravograd
Vse ure so med 140 in 200€. Zanima me, katera ima boljši mehanizem za ta denar. Pri prvi me moti, da ima vodotesnost samo 5atm. Ker mi je enkrat en urar dejal, da je za vsakodnevno uporabo umivanje rok, tuširanje, plavanje, bolje 10 atm, saj bi pri 5 atm ura puščala vlago v notranjost.

Drugče je tudi meni prva ura najlepša. Moti me samo 5atm vodotesnost in pa pas se mi zdi malo hecno zaključen oz. priklop na ohišje. Tista praznina.

Drugi dve sta mi kot celota lepi. Samo ne vem še ali bela ali črna številčnica. Do sedaj sem imel kar nekaj ur z črnimi številčnicami.

Tretja ura mi je tudi zelo všeč, vendar me moti gumast pas, se mi zdi da nekako ne paše. Ura mi je drugače lepa. Mogoče , če mi lahko zamenjano pas.

Tudi zadnja ura je kar lepa. Ima pa usnjen pas, ki jih nisem navajen in mi je hecen občutek na roki, saj sem do sedaj imel vedno kovinski pas.

Zato pa sprašujem za mnenja tu in predvsem katera od teh ima najboljši mehanizem.

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
37.597
10.883
113
Jacques Lemans so dobre ure, ce pise spodaj Swiss made, so svicarske, drugace iz Azije...
Sigurno boljse kot razni armaniji, adidasi&Co., katerih mehanizem je sicer Fossilov, narejene pa vecinoma na vzhodu...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
ksz... pri 4 vidim, da je pas usnjen? Tukaj pa piše o 5 atmosferah itd...

Kako so te zadeve sploh. Jst, ko sem imel uro z usnjenim pasom sem zmeraj pazil, da se ni kaj zmočilo. Že od švica se mi je uničil v npr. dveh letih.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Swiss made pomeni, da je 51% ure narejene v CH.

JL ima notri v glavnem japonske Miyota (Citizen) mehanizme - kar ke dobro; lahko pa se zgodi, tako kot pri sinovi, da je notri kitajski ISSA in ura po treh letih (večinoma v predalu) obstane.
JL-ja bi se sam raje izognil oz. vzel samo, če bi bil preprčan, da je notri Miyota

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
ker je takšno deževno vreme sem naročil in včeraj dobil ....

JDM "potapljača"

IMG_0981.jpg

IMG_0986.jpg

IMG_0982.jpg

resnica

Majstr
9. feb 2013
573
627
93
Stop, ker vidim, da si imel obe uri me zanima primerjava seikota in orient ray-a.Sa sem pred nakupom ure kot darilo za svaka, pa me zanima izkušnja.

resnica

Majstr
9. feb 2013
573
627
93
Oprosti, videl sem, da sta si uri na prvi pogled podobni nisem pa preveril cen in vidim, da sta uri v povsem drugačnem cenovnem razredu.Drugače pa zelo lepa ura, naj ti dolgo služi.

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Imel sem Orient Mako xxl. Orient Ray je malenkost manjša ura vendar prav tako potapljač.

Če želiš primerjavo ... Seiko sumo vs Orient Mako xxl pa je takole:

Obe uri sta velikosti ranga 44 mm. Če ne zeliš specifično sumot-a vzami Orienta, ure so delane izjemno kvalitetno in za ta denar po mojem vedenju ni boljšega potapljača.

Moram priznati da je mene pri Seiku prepričala oblika, posebej številčnice in kazalcev ter ohišja ter nočna jakost in trajanje osvetlitve številke in kazalcev. Za nekoga so to zelo podobni uri po obliki in mu je vseeno. Nekaj veselja prinaša tudi ekskluzivnost ure za japonski trg in izdelava na japonskem.

B81

22. jul 2007
37.597
10.883
113
Nič ni narobe z njimi, vsaj zdi se mi (moja s tem mehanizmom dela že več kot pol leta
smile-1.gif
)

Other licensed watch lines that Fossil designs, manufactures, and distributes include Burberry, DKNY, Emporio Armani, Armani Exchange, Columbia Sportswear, Diesel, Frank Gehry, Karl Lagerfeld, Michael Kors, Callaway Golf, Davis Cup, Marc Jacobs, Skagen Designs, Michele and Adidas. When referencing Fossil's watch lines, they are generally regarded as a "manufacturer"; Fossil also designs and manufacture their own movements under the Fossil Twist Line.

Pač modne ure, za katero se se boš preveč sekiral, če neha delat...ker so v primerjavi z normalnimi urami vredne drobiž.

B81

22. jul 2007
37.597
10.883
113
KSZ

Automatic ure torej sploh nimajo baterije? kako potem drži še dva dni?

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Vzmet se napenja med gibanjem in potem počasi popušča, dokler ne sfali tenzije.