URE tretji del

SeriousSam

Pripravnik
2. jun 2009
839
3
18
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:
Tehnično nič posebnega. Ura, datum. Datum naj se nastavi sam, ne pa da je vsaka dva mesece narobe.
Drugače pa izgled in da dela brez težav. Menjava baterij in nekaj let mir.

Če Želiš imeti uro z večnim koledarjem, potem išči nekaj, kjer bo datum prikazan digitalno. Tudi če je ura kvarčna in ima analogni prikaz datuma (kot tvoja izbira), boš moral še vedno 5x v letu prestaviti datum.

B81

22. jul 2007
37.597
10.885
113
Ne vem
točno, sem štel
smile-1.gif

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Isce uro za 250 eur...

Kaj pa tole Casio
Pri nas pa kar pod mojim proračunom. Ali pa morda tista, ki si jo objavil na prejšnji strani za 245 iz tujine. Samo imam problem, jaz jo za to ceno ne najdem
confused-1.gif

B81

22. jul 2007
37.597
10.885
113

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
protim tem vsem vzhodnjaškim kiderjajčkom na zadnjih nekaj straneh je hamilton ene 3 svetlobna leta pred njimi. original ETA mahanizmi ( ne tiste novodobne kopije Selita), brand swatch groupa z koreneinam v ameriki. Zavidljiva kakovost izdelave in obdelave materialov v tem cenovnem razredu.

Če so ti "fligerji" všeč, je to to, v tem cenovnem razredu. sam bi dodal kakega stotaka in nabavu longines Hydroconquest, ker mi diverji bolj potegnejo kot letalske ure,

Nazadnje urejeno:

SeriousSam

Pripravnik
2. jun 2009
839
3
18
Citat:
Uporabnik map pravi:
protim tem vsem vzhodnjaškim kiderjajčkom na zadnjih nekaj straneh je hamilton ene 3 svetlobna leta pred njimi. original ETA mahanizmi ( ne tiste novodobne kopije Selita), brand swatch groupa z koreneinam v ameriki. Zavidljiva kakovost izdelave in obdelave materialov v tem cenovnem razredu.

Če so ti "fligerji" všeč, je to to, v tem cenovnem razredu. sam bi dodal kakega stotaka in nabavu longines Hydroconquest, ker mi diverji bolj potegnejo kot letalske ure,
He, he...

Preden je šla Sellita na svoje, je veliko delala ravno za ETO... Če se prav spomnim, je ETA sam delala predvsem kvarčne mehanizme; Sellita pa mehaniko za ETO...

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
Bolj kot ne je Sellita proizvajala sestavne dele mahanizmov za ETO. Nekje 2003 je šla na svoje. ko je ETI potekel patent so začeli kopirati. Ni slaba. ni pa nek brand. Se pa mehnaizmi vgrajujejo tudi v osnovne TAGE, BRIETLINGE, ORISE, itd seveda dodelani, olepšani in pod svojim brandom.. Osebno imam raje original ETO.

bugmenot3

Pripravnik
21. mar 2014
862
-3
16
Citat:
Uporabnik logistik pravi:
Tretji del se nadaljuje tukaj........
Ta tema je zelo pomembna.

Mimogrede, nisem se ti še zahvalil za 3 ure časovne omejitve med mojimi objavami - hvala.
nahrung002.gif

SeriousSam

Pripravnik
2. jun 2009
839
3
18
Citat:
Uporabnik map pravi:
Bolj kot ne je Sellita proizvajala sestavne dele mahanizmov za ETO. Nekje 2003 je šla na svoje. ko je ETI potekel patent so začeli kopirati. Ni slaba. ni pa nek brand. Se pa mehnaizmi vgrajujejo tudi v osnovne TAGE, BRIETLINGE, ORISE, itd seveda dodelani, olepšani in pod svojim brandom.. Osebno imam raje original ETO.
Se strinjam.
S tem, da ETA dela svoje mehanizme v štirih kakovostnih razredih, Sellita pa v treh. ETA v Orisu ali Hamiltonu pač ni enako kot ETA v IWC-ju...

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
Seveda ni. Se pa tudi recimo isti mehanizem v najnižjem kakovostnem razredu da lepo nastaviti, da je kar se točnosti tiče lahko primerljiv z istim mehanizmom z COSC certifikatom.

Tukaj je rcimo nekaj o najbolj razširjeni ETa mehanizmu 2824-2. osnovni se da pri dobrem urarju spraviti v top serijo ali celo na rang COSC

http://en.wikipedia.org/wiki/ETA_SA#ETA_2824-2

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
danes sem poskusil obe, Hamiltona in Longines vendar sta mi nekako premajhni.
Zdaj imam EDOX CLASS 1 in se mi zdita majhni.

Je kakšen lep/dober automatic v razredu do 1500 EUR?