Uporabniki avtoplina (LPG)?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Pametno...model ni vreden minutke čase za napisat odogovor.

Ti mu sam priznaj, da živiš v zmoti in da vsako leto prikrito delaš generalko, prejšnji avto na plin je izvedel samovžig v garaži, kuri ti 15l plina namesto 6l benza..

.....aja...pa v nobeno parkirno hišo ne moreš.
hysterical-1.gif

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
hysterical-1.gif

Ena novička iz avto magazina:
"...Ob tem so pri Oplu in Petrolu poudarili, da prepoved parkiranja v javnih parkirnih hišah za vozila na avtoplin nima zakonske podlage, zato so jo številne garažne hiše že odstranile..." Link

Tako da bomo kmalu tudi uradno lahko vozili v garažne hiše...
evil.gif

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Pametno...model ni vreden minutke čase za napisat odogovor.

Ti mu sam priznaj, da živiš v zmoti in da vsako leto prikrito delaš generalko, prejšnji avto na plin je izvedel samovžig v garaži, kuri ti 15l plina namesto 6l benza..

hysterical-1.gif

..in to prijavi brihta, ki vozi predelavo pri kateri ima isto porabo pilna in bencina, ko pa pospesuje, pa preklaplja na bencin
priden.gif

svasta.pitcka.rodi.press

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
tisto olje za mazanje ventilov je 10€, benzina mi ne pije nič zraven, filtri so 15€, tko, da ne vem kje je tip dobil 500€ dodatnih letnih stroškov!?
Edino kar se lahko zgodi je, da mi raznese mašino in pol sem ga pa naebal, pol pa so dodatni stroški. Dokler pa sistem dela je prihranek markanten.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Pri prinsu je malo drugače...
Olje za ventile je 30-45€ na 15kkm
redni servis okoli 100€ na 35k km
bencina pa tankam cca 20l na 2 meseca, kar znese na cca 6k km
Tak je pač pri meni...
redface-1.gif

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
...ma kaj ga serjes Mare77..kaj bos ti vedel, ki Prins sistem celo imas...pusti Alter znalce, da povejo kako se stvari streze med tem ko te obmetavajo z nadimki
uf-1.gif

maziva pa po specifikacijah zre cca 500ml na 12Kkm seveda ob normalni voznji vecja kot je obremenitev motorja bolj ga maze, kar je tudi prednost elektronskega sistema za mazanje oz. ga maze toliko manj ko to ni potrebno, za razliko od sistemov na podtlak, ki pri turbo motorju sploh odpadejo.

http://www.prinsautogasuk.co.uk/prinsvsi/valvecare.html

@Mare77...veliko varcnih kilometrov ti zelim s sistemom, ce bi sam avto planiral obdrzati vec kot tri leta, bi bil Prins absolutno tudi moja prva in zadnja izbira.

/over&out

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
ne vidmim razloga, da sistema prestaviš v drug avto, kostarega prodaš. Zdej pa spet se bo oglasu,da se ne splača... ne vem,mislim, da razlika dobrega jurja med novo inštalacij in premontažo je razlika.

lp

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ampak jaz te pa res ne razumem. Po eni strani je možno prebrati kot da trdiš, da s plinom ne preftiraš kaj veliko, ker so večji stroški vzdrževanja, po drugi pa da na letni strani lahko privarčuješ 1000€ z vsemi odštetimi stroški. Torej lahko rečemo, da skoraj zagotovo v dveh letih pokriješ stroške investicije v plin, potem naprej pa samo še plus. In jaz ne vem ampak a vas res veliko avtomobile menja na 2 leti? Jaz bi rekel, da je povprečje vsaj 5 let..torej če pa na letni ravni 3 leta skupaj delam 1000€ nižje stroške pri poravi kar je recimo 80€ na mesec, se pa meni niti ne zdi tak zanemarljiv prihraneh ali pač? To maš lahko že pol mesečnega lizinga samo zaradi drugega goriva. Meni se ne zdi slabo?

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
se popolnoma strinjam s teboj. Problem je le to, da je moj avto star ze 5 let in ima 160Kkm, cez 2 leti, ko bi se mi investicija povrnila pa jih bo imel cca 230Kkm in od tukaj naprej bom sele zacel sparat. Avto bo star ze 8 let, ko bom prisparal prvih 1000€ in pred tem, da bom moral delati redni velik servis (ketna). Zgolj zaradi tega sem pac v mojem primeru v dvomih ali se mi trenutno predelava resnicno se splaca...ali raje takrat vzeti drug avto in ze v startu razmisljati v smeri plinske instalacije oz. kake druge, takrat aktualne alternative.

...pa pustmo zdej ze enkrat mojo situacijo, saj sem vec ali manj ze odlocen
wink-1.gif

Me pa zanima, ce kdo ve kaj vec o teh EU naklepih za povecanja trosarin (ne zelim delati panike), ki naj bi se do leta 2018 zgodile in kar konkretno udarile tudi LPG cca. 400% ?!

http://ec.europa.eu/taxation_customs/taxation/excise_duties/energy_products/legislation/index_en.htm

http://ec.europa.eu/taxation_customs/resources/documents/taxation/minima_explained_en.pdf

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
2018? In zdej ker mislijo čez 5 let uvest višjo trošarino, jst dons ne bom montiral plina. Prej montiraš, prej profitiraš.

lp

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Če je avto lepo vzdrževan in ima realnih 160.000km je to lahko rečeš ravno konkretno utečen
smile-1.gif
Ravno zaradi tega veljamo za narod, ki je usekan na pleh. Ob rednem vzdrževanju avto lahko z lahkoto zapelješ do 300.000 ali pa tudi 400.000.
Tast je pri 270.000km upeljal plin pa je kar lepo prišparal, vozil se je pa z 3.0 bencinarjem, avtomatikom - kot gospod bi lahko rekli z več kot sprejemljivim stroškom
wink-1.gif

Tako, da če te na avtu, kjer imaš 160k km, nič drugega ne moti kot številka na armaturki potem ga mirne volje še voziš nekaj let oz. z lahkoto narediš še 1x toliko km. Ja servis je pa potreben seveda. In? A boš profitiral, če upoštevaš izgubo na avtu ker boš kupil drugega tistih 500€ kolikor boš dal za velik servis?

Nazadnje urejeno:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Maš prav ja...

Danes je jamrala sodelavka o podražitvi registracije za 30€, pa sem ji predlagal, da zamenja avto, saj se zdaj že srednji razred (Oktavija) dobi z 1200 kubaturo, pa bo še "privarčevala".
grin1.gif

Sicer to itak velja....kubature padajo, država je dejansko služila vedno manj in čez čas bo velik del teh podražitev le izravnava manjših kubatur. Razni hatchbaki se bodo kmalu vozili oz. kupovali samo do 1.4l. Mercedes ima v S klasi zdaj 2.0 dizla če se ne motim?

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
Citat:
2018? In zdej ker mislijo čez 5 let uvest višjo trošarino, jst dons ne bom montiral plina. Prej montiraš, prej profitiraš.

sej pravim nocem delati panike, pravzaprav je to le predlog, ki se nima neke trdne podlage, ce sem prav razumel iz napisanega, vendar kjer je dim je ponavadi tudi ogenj
rolleyes-1.gif

...je pa tako brati, da ne bo to shock terapija z letom 2018, temvec bi trosarino zaceli dvigovati proporcionalno, zacenjsi z letom 2013 za obdobje dveh let.

http://www.ngvaeurope.eu/members/position-papers/2011-04_Energy_Taxation_NGVA_Europe_statement.pdf

Nazadnje urejeno:

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
Pa sej je logično, da bojo dvignili, ko bo tudi raja vozila na plin. Po tadnjih raziskavah, je plin v Sloveniji pod 0,1% registriranih bvozil, med tem ko v Italiji 1,8%, torej 18x več. In dokler bo tako, bo za nas plinaše odlično, saj se bomo vozili poceni z velikimi kubaturami in več cilindri, kot večina. Konec koncev je pa danes tako, da če imaš denar ječisto vseeno kok je bencinin tako bo tudi ostalo.

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
tocno tako...zato me pa cudi, da vlada ni na tem podrocju malo bolj agresivna v smislu spodbujanja teh predelav v obliki nekih subvencij. Kolikor je lakomna in krade malemu cloveku dandanes ze na vsakem koraku € iz zepa, bi bilo to za njih takorekoc win-win situacija.
Hvalili bi se lahko kako so zmanjsali emisije, istocasno pa bi imeli za sabo velik sarzer uporabnikov, kjer bi jih upalili s trosarinam spet po zepu ...pa se krivi nebi bili spet nic...ker je EU tako rekla
evil.gif

Bi si skoraj upal reci, da bi za ta projekt celo dobili kaksna sredstva iz EU skladov
sprasujem se.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Nekaj me ima, da bi vgradil v VW motor 1.6 102KM plin. Malo gledam ponudbo od Mariborskega plinskega centra. 1300 EUR. Emmegas sistemi in oni kot vgrajevalec so ok?
Predlagate še kakšnega kvalitetnega vgrajevalca? Predvsem se mi gre, da zadeva dela in ne, da bom imel potem probleme.

Za izračun smiselnosti sem vzel povprečje porabe na sprintmonitorju, dodal 20% gor za porabo plina in pridem na isto ceno na 100km kot če bi imel dizla. Če bo razlika v porabi manjša (kar bi morala biti pri novejših sistemih) bom samo v plusu.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.404
5.682
113
prejšn tedn je bil v delu 1.6 74 kW stari vento. Neproblematičn motor kaj se tiče predelave.