Uporabni programi za IPHONE + opis + slike

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Če še nimate si naložte Real Racing 3. Top šit dirkačina za iPad. Avti so v nulo grafično zrihtani, pa še zastonj je. Ima pa par klasičnih for zastonjskih iger na appstoru - recimo avte moraš servisirat in to ne samo stane (dnar za to dobiš b.p. pri dirkanju) ampak tudi traja nekaj časa. Če plačaš s posebnimi cekini (ki jih zelo počasi pridobivaš ali pa drago plačaš) pa je ta servis takoj. Je pa zame ta koncept prav fin, ker mam itak sam kake pol urce na dan cajt špilat.

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
obstaja kak program, d ti prikrije oz sporoči klice in sms od izbrane številke v nekem skrivnem načinu, recimo za katerega rabiš npr kodo, da jih sprejmeš ali prebereš?mislim da ima samsung to opcijo?? kaj pa ip5?

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
obstaja radio fm app, pa da ni to internet radio, se pravi dela brez wifi in ne žere impulzov..

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
ka mi lohk en po kmečko razloži, glede na to da mam tel v garanciji še, kaj sploh jb pomen in če mi lahko to poseg zjebe garancijo?? hvala:)

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Če ga daš z JB na servis gre garancija, če ga prej restoraš ostane.
+S tem lahko bolj spreminjaš celoten izgled telefona, dodajaš funkcije, navsezadnje kradeš plačljive aplikacije...
-Če nisi pozoren hitro namestiš kakšno sranje in telefon začne štekati, kot da bi gor naložil "android" (šala, da ne bo kdo resno jemal)

Overall, jaz ko sem že navajen JB, mi kr manjka takrat ko ga ni, preživim pa tudi brez.

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
hvala amacar, dobiš 5*
smile-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Na emonogramu niso vzeli, je bila cela pizdarija. V tujini pa brez problema.

Ne vem ker servis je bil (ni bil pa EPL ali iStyle), ampak nekaj so zatežili, sem krepko (milo rečeno) zatežil, pa je bilo kar naenkrat vse OK ...

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Naši serviserji samo upoštevajo navodila od Appla... in ta pač ne sprejema telefonov, ki so jailbreakani. Če si ti nisi vzel časa, da bi ga restoral v originalno stanje, so pač to namesto tebe morali storiti serviserji, predenj so ga poslali naprej.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Sem prepričan, da je tudi pri trenutni zakonodaji možno prekiniti garancijo ob nepooblaščenem posegu v programsko opremo (kar jailbreak pač je).

Primer: Si "jailbreakaš" avto (nepooblaščeno reprogramiraš upravljanje z motorjem). Kot posledica ti enkrat po pol leta crkne nekaj na motorju (ker pač ni bil dimenzioniran za novo delovanje). Boš rekel, da trenutna zakonodaja preprečuje servisu zavrniti garancijo, saj si naredil je "softwareski" poseg in ne "hardwareski"?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.197
113
www.adriamedia.si
Seveda ne, če dokažejo, da je okvara posledica posega, garancija ne velja več. Ni pa avtomatike - tisti, ki zavrača garancijo, nosi breme dokazovanja.
In tvoj primer: po 6 mesecih crkne električni pomik sedežev (ali pa recimo samodejno zatemnjevanje vzvratnega ogledala ali ključavnica na vratih). Se ti zdi upravičeno, da garancija ne bi veljala?
Skratka, treba je dokazat vzročno zvezo med nepooblaščenim posegom in okvaro.

Mimogrede: meni je na telefonu čisto hardversko crknil on/off knof. Kaj že ima to zveze z JB?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Primer: Lahko ti rečejo, da si naložil tweak, ki je premapiral tipke in ti zato ne dela on/off gumb. Ali pa si dobil virus, ki ti ga je onemogočil. (vem, da ni res) Sedaj pa ti naloži originalni firmware in jim dokaži nasprotno. In evo... imaš telefon v originalnem stanju, ki ga bodo sprejeli v garancijo (brez vsakršnih groženj in pop*zdevanja).

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Glede na primer iz jabuk.si, ne bodo sprejeli, ker imajo ze zavedeno, da je bil aparat enkrat dan na servis z jailbrekom, ter ti permanentno vzamejo garancijo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Primer: Lahko ti rečejo, da si naložil tweak, ki je premapiral tipke in ti zato ne dela on/off gumb. Ali pa si dobil virus, ki ti ga je onemogočil. (vem, da ni res) Sedaj pa ti naloži originalni firmware in jim dokaži nasprotno. In evo... imaš telefon v originalnem stanju, ki ga bodo sprejeli v garancijo (brez vsakršnih groženj in pop*zdevanja).

Ne morejo semo rečt - dokazat morajo. Oni. Dokler ne dokažejo, da je moj poseg neposredno povzročil napako, garancija velja. Good luck, da dokažejo (na sodišču, v končni fazi) da je JB povzročil HW napako na gumbu (ker pazi, jasno je bilo, da je šlo za HW napako).