Uporabni programi za Android + opis + slike

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.226
3.972
113
Novejši Samsungi brez težav predvajajo vsebine iz telefona ali računalnika preko Allshare. Pomembno je le, da sta napravi v istem omrežju. Ko ju enkrat povežeš lahko potem kar iz telefona poženeš predvajanje vsebine na TV (Ogled slik, Video, Glasba) ali pa se ti druga naprava obnaša kot strežnik in potem s TV-jem brskaš po mapah in izbiraš kaj boš gledal.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
@sylver
All share naprava (šaktlica) ne uporablja tvojega wifi-ja. Povezava deluje direkt škatlica<->telefon.

@Daniel
si sigurn v to kar si napisal?
Neke razlike morajo biti, ker če ne pri samsungu ne bi naredili te škatle in še ta deluje z omejenimi napravami.
Morda so razlike v tem, da all share naprava predvaja cel zaslon, tako lahko igraš igre ali brskaš po spletu. All share funkcija na TV pa zna predvajat video, slike, glasbo s telefona in lahko na telefonu počneš potem še kaj drugega, saj se telefon obnaša samo kot "disk" na katerem so vsebine?

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Sem sedaj preveril ta allshare na moje tv.

Stvar je taka, da omogoča Allshare samo za tiste naprave, ki so povezane na isto wlan omrežje in samo tiste datoteke, ki so naštimane za sharanje (recimo najde mi samo moj pc, kjer imam nameščen program samsung pc share manager in vsi video posnetki, ki so v temu managerju jih lahko gledam na TV).

Kar bi jaz rabil pa je to, kar je na youtube posnetku prikazano (torej, da dobesedno zaslon mobilnika "klonira" na zaslona TV-ja).

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
@all:
allshare = DLNA = deljenje že shranjenih multimedijskih zadev na napravi = filmi, slike, glasba
Allshare cast = oddajanje zaslona in celotne vsebine zaslona s pomočjo wifi v dongle ("škatlico"), ki pretvori wifi signal v hdmi signal = kvazi remote desktop preko wifija. To ti preko wifi omogoča samo allshare cast v povezavi s galaxy s3 (bo imel tudi note 2 to opcijo).

Tvoj tv tega ne podpira ker tega ne podpira še noben tv - samo dongle. Allshare in allshare cast sta dve popolnoma različni funkciji samo so ime malo neposrečeno izbrali. Allshare je pač poimenovanje DLNA protokola, medtem ko je allshare cast dejansko kopiranje zaslona preko wifi. to trenutno ponuja samo samsung, bo pa lg sigurno kmalu skopiral, apple pa bo ukradel idejo in poimenoval iClone ter zaščitil in se začel tožarit

imaš še eno opcijo, ki je cenjša samo bo šlo preko kabla - hdmi adapter http://www.samsung.com/at/cons...type=hdmi-cable
https://www.youtube.com/watch?v=q2oZkKYtTYM

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.207
5
38
Kranj
rener.info
Citat:
Uporabnik MAKY_ pravi:
apple pa bo ukradel idejo in poimenoval iClone ter zaščitil in se začel tožarit
hysterical-1.gif

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
41
Citat:
Uporabnik MAKY_ pravi:
@all:
allshare = DLNA = deljenje že shranjenih multimedijskih zadev na napravi = filmi, slike, glasba
Allshare cast = oddajanje zaslona in celotne vsebine zaslona s pomočjo wifi v dongle ("škatlico"), ki pretvori wifi signal v hdmi signal = kvazi remote desktop preko wifija. To ti preko wifi omogoča samo allshare cast v povezavi s galaxy s3 (bo imel tudi note 2 to opcijo).

Tvoj tv tega ne podpira ker tega ne podpira še noben tv - samo dongle. Allshare in allshare cast sta dve popolnoma različni funkciji samo so ime malo neposrečeno izbrali. Allshare je pač poimenovanje DLNA protokola, medtem ko je allshare cast dejansko kopiranje zaslona preko wifi. to trenutno ponuja samo samsung, bo pa lg sigurno kmalu skopiral, apple pa bo ukradel idejo in poimenoval iClone ter zaščitil in se začel tožarit
Ta screen mirroring prek wifi dongla ima tudi htc

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.226
3.972
113
Izgleda, da je res razlika v načinu predvajanja, nisem gledal videa. A ni Youtube aplikacije na Samsung TV-ju, glede na to, da rabi za youtube?

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
Citat:
Uporabnik mm46 pravi:
Citat:
Uporabnik MAKY_ pravi:
@all:

Ta screen mirroring prek wifi dongla ima tudi htc
točno , a htc sem pozabil... my bad...

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
41
Pa tudi glede imena za to pri applu ti ni treba ugibat, ker se imenuje airplay mirroring, je pa res, da se pri applu ne povežeš direkt na dongle (apple tv) ampak rabiš wifi router

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.407
488
83
::1/128
Stric ma S2ko in nek novejši Samsungov TV (nevem točnega modela), ki je povezan v mrežo in da lahko predvajat video posnetek s telefona direktno na TV. Meni na S3ki najde doma WDTV, vendar zadeva deluje bolj čudno, recimo slike mi je uspelo prikazat, kaj več se pa nisem ukvarjal, ker sem to našel čisto slučajno.

TgT

Pripravnik
1. okt 2007
30
0
6
Slov.Konjice
sedaj so popularni radarji :p zanima me, če ima kdo ali če obstaja kakšna aplikacija katera prikazuje trenutno hitrost, hkrati pa ima možnost uvoza gpx datoteke kot POI.

To bi blo super.

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Po flashu z novim romom in installaciji gapps singnet (katerkoli) mi z povezavo z googlom (acount) napiše unfortunately the process com google process gapps has stopped....

in mi google playa sploh ne poundi, sihronizira pa vse stike, koledar, maile... v čem je keč, kdo ve?

krava

Majstr
5. sep 2007
3.675
342
83
www.kacnje.eu
Če ti prejšnji odgovor ne bo pomagal, se obrni na support (forum) avtorjev ROMa. Si naredil Wipe? To pogosto pomaga. Kdaj je treba dvakrat namestiti ROM, pa potem deluje. Kombinacij je veliko in najlažje ti bodo pomagali tisti, ki tvojo kombinacijo poznajo.