Upad cerkvenih porok, krstov itd.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
američani itak vpletajo boga povsod kjer je možno... od dnarja dalje... tako da tam je bog bog in batina
smile-1.gif

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.862
-1.026
113
150.000.000 km away
Menim, da v nekaj sto, morda celo tisoč, letih nismo odkrili nič novega. Cerkev kot taka (institucija) je itak nateg, kdor tega ne uvidi je
a)slep
b)slep ali morda
c)slep

Pač profitna organizacija. Lahko tudi kako drugače, ne zgolj v denarju. In predvsem iniciatorka raznih vojn (kot politika ali ženske
evil.gif
). Kot tako jo preziram.

Nekaj drugega je vera. Pa ne v Boga (namenoma z veliko začetnico). Če dandanes še vedno kdo verjame, da jih "gor" na oblaku čaka mož z imenom Bog, potem ... ne vem, no, ... otroci imajo ravno danes svoj praznik, zakaj ga nimamo odrasli? Ker z leti Miklavž dobi drugačno "ime" (oče, mati, sosed, stric, prijatelj, sovaščan .... bilokdo). Vera pa kot taka nikoli ne more biti stvar prezira, zaničevanja, manjvrednosti. Zame je človek, ki veruje, enakovreden ateistu. Težava je, ko se vera spreobrne v skrajnost ... toda potem to niso več verniki, pač pa norci ... ki v imenu vere, ali pač "vere" uničujejo vse okoli sebe.

Torej, enačenje Cerkve in vere je popolnoma neprimerno.

In, nenavsezadnje, kdo vernike pri maši "pumpa" z raznoraznimi nesmiselnimi idejami? Bog, bog ali ...?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.387
5.662
113
Citat:
Uporabnik sass pravi:
ne gre za to, da bi tebe kdo direktno kaj silil, ko si v cerkvi. motode delovanja RKC (ali ostalih religij, da ne bo kdo kaj prikrajšan) so bolj prefinjene. naslednjič ko boš na kaki cerkveni poroki, pozorno poslušaj župnika. malo bo leporečil o zakonu, dolžnostih, obveznostih, vmes pa citiral iz biblije. in ljudje bodo ponavljali za njim. ko imaš enkrat ljudi naučene, da ponavljajo za tabo, pa ni več težko z njimi manipulirati, posledično pa vplivati na javno mnenje, sprejemanje zakonov, volitve, premoženje ...

Saj pravim...sem večx v cerkvi.....pa mi ni treba ponavljat.....pa tud ven me zato ne vržejo....

Jemlem to kot hobby posameznikov.......sigurno imaš tudi ti nek nek svoj hobby.......

.....kako bi se počutil ČE bi te JAZ osebno začel z njim j...... v glavo......pač tako naučeno kot ti in tebi podobni naučeno sekate čez cerkev
sprasujem se.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
še enkrat: ni problem v tistih, ki ne ponavljajo. problem je v tistih, ki pridno ponavljajo za njihovim pastirjem. ker tisti potem ne delujejo več v lastnem ali splošno dobrem interesu, temveč v interesu pastirjev. ki pa ni nujno isti.

ne vem pa, od kje ti ideja, da jaz sekam čez cerkev? niti ne vem, kateri pastir naj bi me to naučil?
jaz sekam čez vse ideologije. danes je najbolj aktualna RKC, verjetno bo pa jutri kaj drugega, mogoče islam, mogoče bomo dobili pa novega dikatorčka

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
vsi v nekaj "verujejo" tudi jest5 pač "veruje" da znanost dokazala vse in so za vse dokazi... tudi to je verstvo. verstvo v "nič"... v znanost... saj nima veze... eni pa pač verujejo v boga. drugi v alaha tretji v vegeterianstvo...

na žalost pa nekateri izkoriščajo to človeško lastnost in vero zlorabijo (cerkev itd)...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.091
-8.772
113
Alko, ti imaš hude probleme z dojemanjem
smirk-1.gif

Za štart lahko začneš ločevati, kaj je verovati, kaj je verjeti in kaj je zaupati v nekaj.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
jest5 jaz čist dobro ločujem:) pa dojemam... saj lepo da se trudiš boriti proti cerkvam.. samo vera je na žalost (ali srečo) nekaj kar se ne bo izkoreninilo. nikoli. samo drugačen oblike bodo...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.091
-8.772
113
V bistvu s takimi posti, kot je prejšnji lepo kažeš, da tega ne ločiš

jest5

Guru
18. avg 2007
26.091
-8.772
113
Veruješ lahko v marsikaj. Ma da recimo meni podtikaš, da verujem v znanost... je pa gladki idiotizem.
Verovanje v znanost je v nasprotju z bistvom znanosti. Tam ni verovanja. Je le zaupanje na podlagi dokazov in če je le to dovolj veliko, se lahko verjame, da nekaj drži. Nikakor pa ne veruje.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Alko, verovati v nekaj je ponavadi verovati brez dokaza, verjeti oz. zaupati pa na podlagi dokazov in presoje.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
dajva takole...

verjamem da imajo znanstveniki dokaze in verujem, da bodo odkritili še kakšno novo zadevo
smile-1.gif
bo šlo...

tudi ti veruješ v zdravnika. ker verjameš da te bo pravilno zdravil...

verujše da verjameš v vero (vera je skupna točka:)))

brez vere v znanost bi le-ta propadla. a veš koliko preizkusov se dela pa ni rezultatotov (dokazov)? boš rekel da to ni vera? verjameš pa v obstoj dokazov... enako kot vernik rkc verjame dogmam in "dokazom"

hehe

jest5

Guru
18. avg 2007
26.091
-8.772
113
Citat:

tudi ti veruješ v zdravnika. ker verjameš da te bo pravilno zdravil...
Ne. Kvečemu verjamem, da me bo pravilno zdravil. Verovanje nima tukaj nič zraven.
Citat:
brez vere v znanost bi le-ta propadla.
Znanost nima vere. V znanost se zaupa na podlagi vsega, kar nam je že servirala - veliko razlogov, da lahko verjamemo v delovanje znanstvenih metod.
Citat:
a veš koliko preizkusov se dela pa ni rezultatotov (dokazov)?
Dosti. In?
Citat:
boš rekel da to ni vera?
Ne ni
Citat:
verjameš pa v obstoj dokazov.
Res je. Ker so le ti večkrat potrjeni/dokazani

Citat:
enako kot vernik rkc verjame dogmam in "dokazom"
Vernik veruje v dogme. Brez dokazov.

Nazadnje urejeno: