Univerzalni daljinec

22. jul 2007
13.394
1.649
113
124
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
zakaj te smart control tako mika?
da vidim, če sem spregledal kako dobro funkcijo:)?
UK
Nič posebnega, pač nov gadget
uf-1.gif

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
70€ za Harmony 700

Koliko pa pride nov sploh tak? Ta je še v garanciji? A bi s tem lahko povezal svoje 3 naprave, ali potrebujem še kaj drugega?

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Ce kdo rabi, tudi meni lezi doma harmony 700. Daljinec je kot nov in ima se zascitno folijo na zasloncku. Enako kot guinness..za 70€ je vas.

Ga ne potrebujem, ker lahko uporabljam original daljinec za upravljanje TVja in HI-FIja.
LP

Nazadnje urejeno:

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.073
2.844
113
Citat:
Uporabnik dem pravi:
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
70€ za Harmony 700

Koliko pa pride nov sploh tak? Ta je še v garanciji? A bi s tem lahko povezal svoje 3 naprave, ali potrebujem še kaj drugega?

Novega kolikor vem se sploh ne dobi več. Moj ni bil še nikoli uporabljen in je originalno zapakiran. V garanciji ni več, ker sem ga dobil za darilo, vendar sam uporabljam Harmony One, tako da mi ta ne pride prav.
S tem seveda lahko povežeš svoje 3 naprave... nisem siguren, mislim da jih podpira 10 ali 15
confused-1.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Nov je bil okoli 100eur. Podpira 6 naprav, ima osvetljeno tipkovnico in polnilec

Dobi se še 650 (podpira 5 naprav, baterije so navadne), za dobrih 70eur
600 stane še par eur manj, a odsvetujem, ker nima niti osvetljenih tipk.

Glede na zgornji ceni sta prodajalca verjetno tudi postavila ceno svojih. Za ta denar je to pomoje to, saj "pravi" Harmony stane skoraj enkrat več (130eur)

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.887
627
113
Jaz imam harmony za siromake: 300-ko, za cca 30€, pa lahko upravljam onkyo receiver, siol box, wd player in panasonic tv...
Imho so dražji daljinci čisti overkil...

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Jaz imam harmony za siromake: 300-ko, za cca 30€, pa lahko upravljam onkyo receiver, siol box, wd player in panasonic tv...

Pa ključek če daš v TV, lahko potem izbiraš kaj boš predvajal s tem daljincem?

Se pravi bi bil zame čisto dovolj tale:

http://www.enaa.com/oddelki/av...harmony_350__ir

Kako lahko preverim da mi bojo te naprave delovale?

IR povezava
Nadzira do 8 različnih IR naprav

Nazadnje urejeno:

jello

Guru
22. sep 2008
10.124
3.863
113
Citat:

Jaz tudi. Enostaven, poceni, baterije zdržijo sto let, je pa omejen na 4 naprave...upravljam TV, radio (ki je hkrati DVD player) in telemachov sprejemnik. To da je brez ekrančka je pri meni plus.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Ni problem v tem da ima samo 4 naprave (350 jih ima celo 8) pač pa da nima activity-ev. Oziroma ima enega, "watch tv", kar je recimo dovolj če imaš samo tv in STB.

Podobno meni v spalinici dela hoferjev za 10eur.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Kaj je to activity?

Tam pri 350 piše da je IR signal. Ali imajo ta signal vse naprave?

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.887
627
113
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Ni problem v tem da ima samo 4 naprave (350 jih ima celo 8) pač pa da nima activity-ev. Oziroma ima enega, "watch tv", kar je recimo dovolj če imaš samo tv in STB.

Podobno meni v spalinici dela hoferjev za 10eur.

Res ne vem zakaj bi rabil activityje? (Razen za pospeševanje prodaje high end daljincev...)

Pritisnem power gumb in se mi prižge receiver, ki prižge tv in lahko gledam tv. (siol box in wd player sta vedno v standby/ON)
Za upravljanje programov običajno uporabljam kar siolov daljinec (ker je manjši), lahko pa s pritiskom na 1 gumb tudi harmony uporabljam kot siol remote.
Če hočem gledat filme, pritisnem eno tipko, da receiver preklopi na WD hdmi in že daljinec uporabljam na WDju.
V vsakodnevni uporabi sploh nimam scenarija, kjer bi rabil neko kompleksno zaporedje aktivnosti.

IMHO bolj kot je kompliciran daljinec manjša je verjetnost da boš uporabljal te napredne funkcije...

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.363
81
48
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Citat:

Jaz tudi. Enostaven, poceni, baterije zdržijo sto let, je pa omejen na 4 naprave...upravljam TV, radio (ki je hkrati DVD player) in telemachov sprejemnik. To da je brez ekrančka je pri meni plus.
takega imam tudi jaz. En čas se je prodajal za cca. 18€.
Zelo zadovoljen.

Občasno pogrešam še en activity, ker ko želim gledat film na NMTju, moram en kup gumbov pritiskat....

bla11111

Pripravnik
18. apr 2012
117
-2
18
ksz

iščem en čimbolj preprost daljinec, najraje logitech. Od funkcij želim samo to da ga lahko sprogramiram tako, da bo lahko babica z eno tipko prižgala box in tv hkrati. Sepravi želim, da pošlje z eno tipko signal na obe napravi. Počasi zgubljam živce IPTV ima pol leta, pa še vedno dnevno kliče "da spet ne dela tv"

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
a "tv ne dela", ker ji ni jasno, da je treba dve napravi prižgat?

najcenejši je logitech 300

pri takih ljudeh in "pametnih" daljincih zna bit tudi problem. Če imaš box na eni strani, tv pa ima ir sprejemnik na drugi, pa potem ne pocilaš vredu in prižge samo eno napravo. Sedaj pa dopovej ti taki osebi, da more na dalincu pritisent še eno tipko... imam tudi sam doma take:( Najbolj me pa razkuri, ko še vedno hoče uporabljat stari daljinc, ker je navajen na njega. Pol se pa še s fičotom vozi...

spanspan

Fizikalc
9. nov 2007
3.111
28
48
kaj pa lg magic remote an-mr200,ki ni ir, tega zna katera naprava oponašat, nato pa vse skupaj -1, total hd reciver, ki ima na usb priklučen disk, za snemanje, time shift, torej komplet upravlajnje s tem priključenim diskom - 2. Lg tv z dvema usb priključenima diskoma, eden za dvb-t snemanje, time shift, drugi s filmi, posnetki. No, če bi znal oponašat magic remote, potem je glede 2. točke opravljeno.

Nazadnje urejeno: