Univerzalni daljinec

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Danes sem dobil nov Siolov box s, ker nam je stari crknil. No zraven tega je še 1x večji daljinec kot pri prejšnjem
rolleyes-1.gif
Imam Samsungov tv + Samsung soundbar in omenjeni box s. Obstaja kakšnen daljinec na katerem bo delalo vse troje?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
odvisno kaj je za tebe vse.
pripročam ti kaj od logitecha.
ameriški se mi zdi, da niso kompatibilni z našimi ir napravami.
sprobal sem tudi lidlove/hoferjeve ki na papirju prenesejo marsikaj. pa so hitro šli v predal.
sam bi se še enkrat skeširal za harmony one.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
odvisno kaj je za tebe vse.
pripročam ti kaj od logitecha.
ameriški se mi zdi, da niso kompatibilni z našimi ir napravami.
sprobal sem tudi lidlove/hoferjeve ki na papirju prenesejo marsikaj. pa so hitro šli v predal.
sam bi se še enkrat skeširal za harmony one.

Kot vse mislim:
- da lahko prižgem in ugasnem tv (plus da lahko upravljam z vsebino na usb-ju). Smart funkcij ne rabim na tvju.
- on/off soundbar-a in spreminjanje glasnosti na njemu
- box s - skakanje po programih

Se pravi nič specifičnega in kompliciranega:) To bi Harmony zmogel? Za koliko pa se ga kaj dobi?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
to zgleda kr dobra alternativa One modelu, sploh ker je ista cena.
Ampak na upravljanje s telefonom pozabi, ker je ne praktično.
S fizičnim tipkam lahko gledaš v tv in točno veš kaj boš prestavil. Daljinca ni treba nič odklepat.
Tole s telefonom redko pride prov pa bolj je za šminko:) Imam podobno rešitev doma.
Pa tiste ikonce s programi tut močno dvomim, da bi delale pri nas;)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
to gre ja.
najcenješi je cca 30€
mal se splača po bolhi pogledat za kak boljši model.

pol si moreš pa daljinca sprogramirat, da ti ena tipka prižge vse 3 naprave,
da številke šaltaš na boxu,
glasnost na soundbaru
ker imaš na boxu tudi v uporabi smerne tipke in potem še iste tipke za sprehajanje po usb-ju, bi moral aktivirat še drugo tipko, da ti izklopi box in preklopi smerne tipke na "usb".

Ok tole sem zlo klobasasto napisl, ampak tudi ko se spraviš programirat pol še cel tede skačeš od tv na pc programirat:))

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Na Harmonyu si lahko nastaviš aktivnosti;
npr
gledanje TV - vklopi BOX + TV
gledanje DVD vklopi TV + Soundbar
Radio BOX + sounbar + določena postaja na Boxu...

Skratka, nastavš po želji
cool-1.gif

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Ker pa bi bil najbolj preprost harmony... Ker kolikor sem gledal so kar dragi in malo preveč tipk imajo na prvi pogled...

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Sam imam Harmonija, ki je sicer odličen a imam pokvarjenih že nekaj gumbov (star cca 4 leta),

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Jaz imam Harmony 700 in dela odlično oziroma je to kar sem iskal.Kupil sem ga za 50eur ko je imel Logitech neko akcijo, sicer je več.

Ima barvni displej, do (mislim da) 8 naprav, polnjivo baterijo, lepo paše v roko itd... Z njim upravljam TV, HiFi, DVD-R, WDTV in preko CEC tudi PS3. Največja dodana vrednost so seveda "activity-i", kjer lahko brez kakšnega prestavljanja med napravami hkrati upravljaš več naprav. Recimo v Načinu "Movie HiFi", mi smerne tipke upravljajo WDTV, volume upravlja glasnost na Hifi-ju, option in ostala šara pa upravlja TV. Če želiš recimo gledat nekaj na DVD-R-u, pritisneš tipko aktivnosti "DVD-R" (nazive določiš sam), in ti daljinec sam preklopi sliko na tv-ju na hdmi od DVD-Ra, Hifi preklopi na svoj vhod od DVD-R-a, ugasne WDTV in prižge DVD-R.

Nastavljanje je preko računalnika in je res enostavno, vsaj za osnovne stvari. Označiš katero opremo imaš in program ti zneta naloži ustrezne nastavitve.

650 je podoben, le da nima rechargeable baterije, 600 pa nima bravnega displeja. Nižje sta še 300 in 350, ki pa sta brez dsipleja, kar odsvetujem, saj pride res prav.

Hujši je seveda ONE, a je bil (vsaj v mojem primeru) skoraj 2x dražji.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Kje pa si trefil akcijo za 50€? Da malo počekiram, saj mudi se mi ravno ne..

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Direktno na Logitech.com, samo je vprašanje kdaj (in če sploh) bodo še imeli tako akcijo.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.645
6.504
113
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Direktno na Logitech.com, samo je vprašanje kdaj (in če sploh) bodo še imeli tako akcijo.

Ja to je bilo 2,5 leti nazaj. Te akcije ne bo več, ker je tudi harmony 700 nič več. Meni je kar lepo služil, zdaj ga pa več ne rabim, ker je CEC rešil problem. No 2x letno, ko hoče tamala gledat Ribiča Pepeta na prastarem dvdju z izgubljenim daljincem, še vtaknem baterije not
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
zakaj te smart control tako mika?
da vidim, če sem spregledal kako dobro funkcijo:)?

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.073
2.844
113
Imam novega, zapakiranega Harmony 700, če koga mika. Sam namreč uporabljam One.