Citat:
Uporabnik sygicz pravi:
Ok dragi alterjevci že približno kakega pol leta 1,5 se borim z depresijo , ki je prerasla v unipolarno , ker veliko veste vas sprašujem kako se jo naj znebim ali pa vsaj omilim , ker to je že preraslo prah neznosnega in je samo še eno samo mučenje potrebno je postoriti veliko stvari med drugim tudi zaposlitev ker sem trenutno brez . Fizično se hitro utrudim in začnem razmišljat same negativne stvari vse okoli mene je negativno , nevidim več smisla tega vseskupaj tega začaranega kroga. Bolezen me duši izrazil se bom da komaj še diham tiščanje v trebuhu hladnost , nemir , razdražljivost sama negativnost. Poleh tega se ne razumem z nikomur kdor mi hoče "pametovat" in doma je tako .Kako je z ljudmi ki so jo premgali , bom sploh še kdaj lahko uspešen kot sem bil nekoč. Prosim ,da se tokrat postavite na mojo stran in ne na stran staršev , sicer živim skupaj s starši v isti hiši imam stanovanje ampak resno razmišljam ,da se bi odsellil , ker potrebujem okoli sebe mir ne pa teženja in podjeb.... .. Zdi se mi ,da me nobeden ne razume . Potrebujem pa solidno zaposlitev kaj mi predlagate.Verjetno je veliko negativne energije zazanati tudi v mojih temah ,upam , da bo kdaj bolje.Poleg vsega je pa tu še kriza v slo .RAbil bi nasvet nekoga ki jo je prebolel in je uspešen.Prosim bodite pozitivni!! hvala. Če me mislite skritizirat moje slabosti prosim ne pišite.
1. preberi napisano
2. pomisli kaj je v napisanem narobe
3. popravi tekst dokler ne bo boljše (ker verjetno prvič ne boš videl nič, to ponavljaj dneve, tedne, mesece)
Sicer pa tvoje mišljenje (in posledično tudi zgoraj napisan tekst) je izraz tvojega jaza, torej pomagaš si lahko samo sam s tem da presežeš svoj jaz in se usmeriš v bolj "pozitivno" mišljenje.
Pa tvoji problemi so minorni, predstavljaj si kaj bi bilo če bi imel vse kar si želiš na tem svetu in bi bil še vedno zagrenjen! Ti imaš srečo; nimaš službe, svojega stanovanja, ipd. zato lahko samo s spremembo ene od teh materialnih težav postaneš spet nazaj srečen. A ni to fino? Poleg tega vse kar rabiš je malo pameti, veliko truda, nekaj časa in predvsem ogromno volje. Ko to zmešaš skupaj boš dobil tip-top službo, do stanovanja je samo še en kredit, babe se bodo začeli kar lepit nate ... in problemi bodo rešeni!
Aja pa jamranje, kritiziranje vsega živega, nezadovoljstvo nad vsem in vsemi še NI depresija, se pa lahko razvije v to.
Sicer pa še par alternativnih nasvetov:
- ljudje ki veliko fizično delajo nimajo depresije (ne vem, poglej okrog sebe, zagotvo je kje kakšno delo ki se ga lahko lotiš, magari podri 30 let staro škarpo in sezidajo novo, prebeli hišo, položi nov parket [plačal ti ne bo noben, pri 14 ur dela dnevno pa zagotovo ne boš več derpesiven] ...)
- ljudje v nerazvitih državah kjer se borijo za preživetje iz danes na jutri nimajo depresije (culo na ramo pa lepo peške v afriko)
- depresijo se uspešno zdravi kar ambulantno (dr. da tablete pa jemir)
- obstajajo društva in delovnei skupine za take bolezni tako da lahko greš tja (in vidiš da dejansko obstaja "klub ljudi z resnimi težavami")