Uničil baterijo HP

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Torej ker nisem našel svojega polnilca sem vzel polnilec od drugega hp-ja doma.
Moj polnilec je 90W jaz sem vzel 110W. Danes sem ugotovil da mi baterije več ne polni.
Je možno da sem jo skuril?
Se jo da kako obuditi? :/

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Piše mi 0% priklopljen, brez polnjenja. Battery check mi ne gre skozi ker mi javi napako in se program sesuje. Tako da nimam ideje. Težava je v tem da mi je še en teden nazaj držala baterija 3-4ure

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Citat:
Uporabnik Alijen pravi:
Torej ker nisem našel svojega polnilca sem vzel polnilec od drugega hp-ja doma.
Moj polnilec je 90W jaz sem vzel 110W. Danes sem ugotovil da mi baterije več ne polni.
Je možno da sem jo skuril?
Se jo da kako obuditi? :/

Ni šans da si jo s tem skuril. Moč polnilca vpliva samo na hitrost polnenja (v kolikor je laptop sploh sposoben "potegniti" takšno moč). Pa glede na to, da je bil tudi HPjev polnilec z enakim priključkom, pomeni da je tudi voltaža štimala.

Mogoče si baterijo preveč izpraznil in se je vključil varnostni mehanizem, ki odklopi celice? To se načeloma tudi ne bi smelo zgoditi, je pa seveda možno.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Če še nisi - ugasni računalnik, vzami ven baterijo, jo daj nazaj pa preveri če je OK. Včasih zna kaj "zaštrikat" ...

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
To sem vse naredil.
Težava ni v računalniku saj zazna kdaj je baterija priključena in kdaj ne. Ko sem podrobno pregledal kontakte na bateriji sem ugotovil da je na enem nekaj rjavega. Zgleda da ga je zasmodilo.
Polnicel 120W je bil 6A, moj 90W je pa 4A mogoče je pa res kaj bilo na tem.
V glavnem iščem poceni baterijo za probook 4730s. 8 celična, tudi če ni original če bo le držala tako dolgo kot stara

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Jaz zelo dvomim da je napajalnik kriv (vsaj ne da je močnejši, lahko pa da je bil defektni). Verjetno zgolj naključje.
Veliko HPjev ima 65W ali 90W napajalnik, docking stationi pa imajo 120W, nekateri celo 150W napajalnik. Pa dela brez problema tudi z močnejšim.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
V bistvu ne bom več igral krivca, ker ga tako ne bom našel. Zdaj je kar je
smile-1.gif
Sem mislil če bi se jo dalo kako poskusiti zbuditi

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Prenosnik brez baterije oz z uničeno vstavljeno baterijo dela bp. Polnilcev ne rabim saj jih imam doma cel kup.
Zaenkrat je to to. Sem mislil da bo prva nadgradnja mojega računalnik SSD pa vidim da bo kar baterija.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.928
113
pri taščici
Si že našel stari polnilec? Tudi stari ne polni več.
Ker da bi skuril zaradi 20w več ne verjamem. So pa vsaj starejši HP polnilci lepo crkavali. Jaz sem ga menjal na dve-tri leta.
Najprej preveri če ti polnilec fila baterijo.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.978
3.636
113
To, da ima več W ne bi smelo spremeniti popolnoma nič, računalnik si vzame kolikor rabi. Obstaja tudi možnost, da je šlo polnilno vezje. Ne vem pa kje imajo prenosniki to, na matični ali v bateriji.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Možno, najprej napiši še volte in ampere...

Še nihče ni odgovoril na PRVO in edino previlno zastavljeno vprašanje
13.gif

Glede na vse druge odgovore lahko avtomobilsko žarnico 50W vtaknem doma v lustr z nalepko 50W pod pogojem, da paša v luknjo in bo vse OK
sprasujem se.gif

Enkrat mi je ena zrelejša gospa skurila eno napravo, ker je zamešala napajalnike pa sem jih hitro razložil, da " Ni vse za vsako luknjo ! "
zmaga.gif

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
745
86
28
Ma napiše naj modele prenosnikov od katerih so napajalci pa bomo videli. Pa itak, če paše konektor je OK, ker je vse od HPja. Edino 65W napajalnik je prešibek za hkratno delovanje in polnjenje nekaterih modelov na kar te sistem jasno opozori, ko tak napajalnik priklopiš. Doma imam kup HP prenosnikov in uporabljam različne napajalnike med njimi bp, da situacije na šihtu sploh ne omenjam.

igi

Guru
13. okt 2007
5.638
1.224
113
Celje
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Možno, najprej napiši še volte in ampere...

Še nihče ni odgovoril na PRVO in edino previlno zastavljeno vprašanje
13.gif

Glede na vse druge odgovore lahko avtomobilsko žarnico 50W vtaknem doma v lustr z nalepko 50W pod pogojem, da paša v luknjo in bo vse OK
sprasujem se.gif

Enkrat mi je ena zrelejša gospa skurila eno napravo, ker je zamešala napajalnike pa sem jih hitro razložil, da " Ni vse za vsako luknjo ! "
zmaga.gif

Glej v prvem postu je napisal, da je uporabil HP napajalnik od drugega prenosnika. Edina razlika je bila v moči napajalnika. Napetosti ima HP enake na vseh modelih (dobro se najde eksotika, ampak pustimo to, ker ni imel tega).

In samo močnejši napajalnik NI skuril prenosnika/baterije.