Si prebral komentar?Ni treba pretiravat. Kip cloveka, ki povzroca razpad med drzavljani, je za v muzej in ne ponosno vsem na ogled.
Si prebral komentar?Ni treba pretiravat. Kip cloveka, ki povzroca razpad med drzavljani, je za v muzej in ne ponosno vsem na ogled.

Se ne strinjam, razen če si mnenja, da tito nima krvavih rok.Razpad med državljani lahko povzroča "vsak dan" druga stvar in posledično je nesmisleno odstranevati/relocirati kar vse po vsti, kar nekatere čustveno razburja.
to je tisto. Če bi radi v državi mir, bi blo treba tiste kosti pokopat in prepovedat vso galamo okoli partizanov in domobrancev, zraven prepovedat še titovke in ostale lepe spomine...Na tole bi gledal še z druge plati: kot država (če že kot družba ne) smo v muzej (lepo rečeno, v bistvu smo poslali na smetišče) že postavili vse, kar je človek s kipa ustvaril: partijo, nekdanjo državo, socializem, bratstvo in enotnost, iz neuvrščenih smo menda se izpisali z vstopom v EU (pravi wiki; še Srbija je menda samo članica opazovalka), nismo več neblokovska država (v NATU in jugoslovanske tanke, oklepnike in municijo zanje made in serbia smo pošiljali za boj proti Rusiji) in največja vrednota družbe je postal kapitalizem: dobiček in denar. Mularija danes pojma družbena lastnina ne pozna.
Spomeniki so pa ostali in so v bistvu namenjeni nategu ljudi, ki jim fukniti vse našteto v kanto morda ne bi bila intimna opcija, da se tolažijo, da je stari ostal v našem prostoru vsaj še v bronu. Sprijazniti se bo treba, tisti ka nam komandirajo državo se na značaj in delo (sh.: lik in delo) starega mirno poserjejo. Kipi so ostali, da odločevalcem nebi kdo tudi sa z motorko glav preč dal... Kot staremu s kipa...![]()
Wut? Če sem menja, da tito nima krvavih rok, se pa strinjaš z mojo navedbo? LoL.Se ne strinjam, razen če si mnenja, da tito nima krvavih rok.
zatopim, jaz bi pač to vse po vrsti odstranil...od enih in od drugih, čim manj spominov, ki bi počasi zbledeli...potem pa v obnovitveni tečaj nemščine..za Švico.Wut? Če sem menja, da tito nima krvavih rok, se pa strinjaš z mojo navedbo? LoL.
Tito ima, kot vsak drug diktator, krvave roke, seveda (poleg "zlatih" glede na to kaj vse je tudi dobrega naredil). Ampak to mojega mnenja v obliki predhodne izjave še vedno ne spremeni.
V ZDA je Black Life Matter gibanje zrušilo ogromno kipov zgodovinsko pomembnih osebnosti kar se tiče ZDA zgodovine iz podobnega razloga (čustva vezana na sužnjelastništvo) pa sem tudi tam samo zmajeval z glavo enako kot v primeru rušenja zgodovisnkih spomenikov in artefaktov s strani islamistov katerih čustva so bila pa užaljena na temo vere.
Ni potrebe, da se strinjava in tudi, če se ne, to ni prva stvar kjer se ne. Tako to pač je.
A je skupaj spravil dovolj, da so mu zidali spomenike? Je. Bi jih pa lahko tudi že počasi dali v muzej, ker... saj si vse napisal.Ampak mi smo čist posebna rasa.
Uradni pogled EU (evropski parlament, komisija itd.)
- Tito je v evropskih dokumentih in resolucijah najpogosteje omenjen v kontekstu obsodbe totalitarnih režimov 20. stoletja.
- Ključna je Resolucija Evropskega parlamenta o evropski zavesti in totalitarizmu (2009) ter kasnejša Resolucija o 75. obletnici konca druge svetovne vojne (2020), kjer so izrecno izenačeni nacizem, staljinizem in drugi totalitarni režimi, vključno s tistimi v Jugoslaviji po letu 1945.
- V teh dokumentih je Titov režim označen kot totalitarni komunistični režim, odgovoren za povojne poboje, politično represijo (Goli otok, Dachau v Jugoslaviji), enopartijski sistem in kršenje človekovih pravic.