Umrl TOŠE PROESKI

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik Telefunken pravi:
Mislim, da v Sloveniji delamo prevelik pomp pa Toševo smrt. Človek je umrl, vsak čast za muziko ki jo je spisal itd. Da pa je pod "ime tedna" na Poptv pa ne bom razumel. Si ne predstavljam obratne situacije, če bi pri nas umrl kak mladi pevec, pa ne bom pisal imen ker se to ne spodobi...

Če ne pa..rip

Prav čakal sem, da se veriga RIP prekine in da berem en tak komentar, kot je tvoj
rolleyes-1.gif

A zakaj? Zato, ker se mi zdi, da imaš prav ... vsaj jaz tako mislim.
Seveda, naj počiva v miru, to mu želim tudi sam, kot bi želel za vsakega drugega zemljana (no, z redkimi izjemami, beri v topicu Smrtna kazen DA NE), vendarle, zakaj taka "evforija" za nekom, ki ga tudi poznaš ne?

p.s. v našem kraju je pred dvema tednoma umrl človek, ki je dopolnil precej let in v svojem življenju storil marsikaj pomembnega tako za občino, kot za državo. Je bil zato manj vreden kot npr. Toše? Res pa je, da ni bil ne (več) mlad, ne priznan pevec. RIP.

Še enkrat: škoda tako mlade duše, a vseeno ? Zakaj takšna fanatična reakcija, posebej nas Slovencev ? Zaradi Moje ? IDTS (I don't think so). Bolj zato, ker je bilo pač to IN. Žal.

Noker

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Ja, pa še to:

bom čez leto dni (če ne pozabim) ponovno odprl temo TOŠE. Če je vse tako res, kot pišete nekateri, bo tema imela nenavadno veliko obiskov in nenavadno veliko replayev. Pa bo res tako ?

Žal bo šel počasi v pozabo, kot mnogi, mnogi ostali. Tudi jaz. Nekoč. Upam, da ne prav kmalu. Ali pač?
Noker

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik DMX pravi:
bmk za Proeskega....koliko bolj pomembnih ljudi je umrlo, pa ni bilo takšnega buma, kot je bilo pri tem no name hurcu....koji hurac je bil on, da imajo dan žalovanja itd....svašta...to je lahko samo na balkanu

PS: takšnih, ki norijo 180km/h in več mi ni niti malo žal...še dobro, da so se zaleteli v tovornjak in da ni nastradal noben drug...

Hmmm, je vozil Toše?
rolleyes-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Zdajle bilo po radiu (na netu ne najdem), da njegovemu dekletu njegov svak ne pusti v stanovanje kjer sta s Tošem živela zadnjih 9 mesecev.

Pa za svetnika ga mislijo razglasit...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Ja, pa še to:

bom čez leto dni (če ne pozabim) ponovno odprl temo TOŠE. Če je vse tako res, kot pišete nekateri, bo tema imela nenavadno veliko obiskov in nenavadno veliko replayev. Pa bo res tako ?

Žal bo šel počasi v pozabo, kot mnogi, mnogi ostali. Tudi jaz. Nekoč. Upam, da ne prav kmalu. Ali pač?
Noker

Verjetno bo tako, pa kaj zdaj?

Očitno že je neki razlog da tričetrt Balkana joče za njim. Če ga ti ne vidiš še ne pomeni da ga ni. Pa da ne bo pomote, ne jočem za njim in sem le prebral novice na 24 ur o nesreči, pa čeprav menim da je bil odličen pevec

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
Tak odziv je samo posledica tega, da je bil Toše dober, pošten in nič naduvan estradnik. Kar poglejte naše prepotentneže, mi gre na kozlanje, ko jih vidim... Toše je bila pa dobričina, nesebično je pomagal, imel je tudi neko posebno karizmo, kar dokazujejo tudi množice žalujočih. Tisti, ki imate komentarje bmk in podobno, pa samo tole...
bonk.gif

Swifthead

Pripravnik
14. avg 2007
366
0
16
LJ
www.mercedes-amg.de
Citat:
Uporabnik elvir_vr6 pravi:

Tak odziv je samo posledica tega, da je bil Toše dober, pošten in nič naduvan estradnik. Kar poglejte naše prepotentneže, mi gre na kozlanje, ko jih vidim... Toše je bila pa dobričina, nesebično je pomagal, imel je tudi neko posebno karizmo, kar dokazujejo tudi množice žalujočih. Tisti, ki imate komentarje bmk in podobno, pa samo tole...
bonk.gif

PODPIS pod tole, ker povedal si bistvo....

torej to da je bil Toše tako odmeven le zato ker je bil zvezdnik torej znana osebnost ki je bil dobričina in nesebičnež v največji meri! Takega človeka je tako škoda da ni za opisat!

Pa zato je to rekost ker ponavadi znani ljudje nimajo teh lastnosti!

Toše je res bil angel.....v nasprotno me ne prepriča nič, in nikoli!!!!

EDIT: zadnja novica je to da se je Georgievski (voznik) že probal ubiti in da je v težki depresiji!

http://www.index.hr/vijesti/clanak/lesinarska-borba-za-ostavstinu-tose-proeskog/362328.aspx

Nazadnje urejeno:

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Aufarija gor ali dol. Če bi v Sloveniji obstajal tak človek kot je bil on, bi se tudi žalovalo za njim. Ampak žal v vsej 2miljonski populaciji, kot jo ima SLovenija, se ne najde človek ki bi mu bil para. No verjetno obstaja kak dobrosrčnež, ki pa mogoče nima moči in razpoložljivosti, da bi storil to kar je Toše.

Zato je njemu taka slava kot mu pripada, tisti ki mu pa gre to v nos, pa naj ne berejo teh postov, ki so nastal iz enega drugaga razloga kot pa za šinfanje in obrekovanje!

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:

Očitno že je neki razlog da tričetrt Balkana joče za njim. Če ga ti ne vidiš še ne pomeni da ga ni. Pa da ne bo pomote, ne jočem za njim in sem le prebral novice na 24 ur o nesreči, pa čeprav menim da je bil odličen pevec

Ne, narobe me razumeš. Govoril sem o tem, da se v svetu nasplošno pretirava z določenimi rečmi.

1. Toše (kot berem) je bil zelo v redu človek

2. seveda je izguba takšnega človeka tragična, posebej za svojce

3. nič ga ne bo povrnilo

In zdaj:

tragičnen dogodek, ni kaj. Toda, vsaj 50% žalujočega prebivalstva je komaj ali pa sploh ni slišalo o omenjenem pevcu pred tragedijo.

O tem sem pisal, ne da ga ni škoda, !!!, temveč, da je celotna populacija nagnjena k temu, da pretirava.

Samo to.

Noker

Nazadnje urejeno:

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Zato je njemu taka slava kot mu pripada, tisti ki mu pa gre to v nos, pa naj ne berejo teh postov, ki so nastal iz enega drugaga razloga kot pa za šinfanje in obrekovanje!

OK, imaš popolnoma prav. Zato se iz te teme umikam.
(Škoda vseh nepotrebnih komentarjev, se strinjam)

Noker

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik noker pravi:
...tragičnen dogodek, ni kaj. Toda, vsaj 50% žalujočega prebivalstva je komaj ali pa sploh ni slišalo o omenjenem pevcu pred tragedijo.
O tem sem pisal, ne da ga ni škoda, !!!, temveč, da je celotna populacija nagnjena k temu, da pretirava.
...

Po mojem mnenju se pa tu motiš.

Ves ta silen jok (govorim za SLO) je zato, ker gre za najstniškega idola.
In ti so potem tako glasni, da dejansko vse prevpijejo.

Ostalim - recimo meni - je zanj samo žal, ker je bil pač res sposoben človek na vzponu kariere.
Jaz sem ena od onih, ki sem prav pogledala, za koga pravzaprav gre.
Ne bom se pa ekstra peljala na veleposlaništvo, da podpišem žalno knjigo.

Žalovanje v MK je pa druga zgodba. Najprej že zato, ker je pri njih kultura žalovanja čisto drugačna kot pri nas.
Potem pa tudi zato, ker so oni s Tošejem tam rasli veliko dlje, kot pa ostali narodi bivše juge.

Skratka - ne sme se mešati najstniške (pop) evforije s tem, da vse narod žaluje na ta način.

filantrop

Pripravnik
16. okt 2007
57
0
6
To je bil za Makedonijo podoben šok, kot bi bil za Slovenijo, če bi se ponesrečil naprimer Damjan Murko
(ali koga že ima danes mladina v Sloveniji za idola, nisem čisto na tekočem, samo tega kar pogosto omenjajo, tako, da je ziher idol)
evil.gif

kopilot

Zelenc'
1. sep 2007
10
0
1
Citat:
Uporabnik filantrop pravi:
To je bil za Makedonijo podoben šok, kot bi bil za Slovenijo, če bi se ponesrečil naprimer Damjan Murko
(ali koga že ima danes mladina v Sloveniji za idola, nisem čisto na tekočem, samo tega kar pogosto omenjajo, tako, da je ziher idol)
evil.gif

Nisem vsega prebral, ker približno vem zakaj se gre... ampak tole je pa že mal neokusno, pa na koncu lahko postaviš sto takih rdečih evil-ov

filantrop

Pripravnik
16. okt 2007
57
0
6
O tem, kaj je neokusno, bi se dalo razpravljati?
Ponesrečil se je makedonski estradni umetnik in tisti, ki so ga bolje poznali, tudi bolj žalujejo, kar je normalno.
Osebno ga nisem poznal, zato me njegova nesreča gane tako, kot smrt vsakega drugega mladega življenja na cesti, ki ga je ravno tako škoda.

Neokusna pa so pretiravanja in pocukrana patetika, ki jo je mogoče zaslediti tudi v medijih.

Nekoliko netaktno je bilo le moje omenjanje še živečega in javnosti dobro znanega slovenskega pevca (katerega pesmi sicer ne poslušam, vendar mi je prišel na misel, ker se ga v naših medijih in tudi na forumih pogosto omenja) in mu seveda kot vsakemu drugemu, želim, da ne bi doživel nobene nesreče in da bi še dolgo živel.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
KOZAREC in ostali

Citat:
Uporabnik noker pravi:

Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:

OK, imaš popolnoma prav. Zato se iz te teme umikam.

(Škoda vseh nepotrebnih komentarjev, se strinjam)

Noker

Noker

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Nisem glih pričakovala tvojega odgovora oz. pogovora.
Točno zato, ker si to takrat napisal.
wink-1.gif

Sem samo napisala svoje stališče.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.336
303
83
39
Ljubljana
U trenutku udara u kamion VW Touareg vozio je brzinom od 171 kilometar na sat, potvrdila je slavonsko-brodska policija. Osim prevelike brzine, uzrok sudara bio je i nedovoljan razmak između vozila i činjenica da policija nije našla dokaze koji bi potvrdili da su putnici u automobilu bili vezani. Posljedica toga je da se zračni jastuci, koji bi ublažili ozljede, nisu otvorili u trenutku udara.

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Nekateri hrvaški mediji poročajo, da se zračne blazine niso sprožile, ker nihče v vozilu ni bil pripet z varnostnim pasom. Na predstavništvu Volkswagna so za 24ur.com dejali, da to ne drži. Sprožitev zračnih blazin je odvisna le od moči trčenja, so zatrdili.

filantrop

Pripravnik
16. okt 2007
57
0
6
Torej je nesreča (in ves pomp, ki gre zraven) res v detajle podoben tisti, ki jo je doživela Diana, ki tudi ni bila privezana.

Krivi so pa jasno vsi drugi, da zarot niti ne omenjam..
Na TV sem videl nekoga, ki se je jezil celo na boga, češ, kakšen je, da jemlje tako mlade in perspektivne, pozabil je še dodati: in neprivezane ...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.