Pa ni bil Mahmud Ajgun ampak Mehmet Aygün. Jebemo novičarje nesposobne. Če že nekomu narediš čast
bi lahko vsaj njegovo ime prav napisal,... Pa turki so meso zavito v palačinkasto testo jedli že v 18. stoletju,
noben ga ni izumil 70tega v berlinu, takrat se je začel prodajat in je prvotno vseboval celo riž. Mehmet Aygün
je kebap kot tak samo dodelal in pretvoril v fastfood, saj je omogočal strankam da so si ga odnesle domov.
Ker se mu je zdelo mesto pečeno zgolj "na pravokotnem žaru" presuho je dodal "svojo" omako, ki je bazirala
sprva na majonezi nato pa na jogurtu, in se je ohranila do danes.
Leta 90 kebab dobi mlajšo sestro Yufka, saj je po besedah Mehmeta bil kebap nekaterim prevelik, in
so metali stran ogromno mesa z kruhom in ostalim v smeti, zato so se poslužili varijante zavijanja
mesa v palačinko, ista količina mesa in manj "testa" je bilo lažje pojest in potrata z mesom se je zmanjšala.
V osnovi naj bi bil kebap ponaredek gyrosa.
Če ste kje v osrčju nemčije je kebap obvezen, dobite ga pa (das Orginal) tudi po celi avstriji in švici,
to pri nas so blede kopije, amak za nas balkance - čisto vredu.
Poslovalnica še danes ostaja v prvotnem stanju;
(razen obveznih izboljšav zaradi sanitarnih razlogov)