umazanija v nafti

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Aja loooooooool, ni se tista replika nanašala na tebe, sem pozabo napisat ksz
smile-1.gif

PS:. Pa ne se razburjat saj s tem samo kažeš kak velik bebec si da si zaradi napisanega na enem forumu ženeš k srcu
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
mac77 a zaupaš GMT-ju? Moje zaupanje so nekako izgubili od kar sem kupil nove Bosch AeroTwin brisalce in so po enem tednu začeli puščat grozne lise. Original? Hmmmm.... Sem klical za uveljavitev garancije in ni nihče znal nič konkretnega o tem povedal, "niso vedli kako je z garancijo na brisalce". So mi sicer rekli naj se oglasim pa da vidijo ampak nisem več potem hodil tja...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hmm dobil si me! To je bilo aprila, se mi ne sanja. Prvi teden so super brisali, sem se prav čudil "tehnologiji", čez dober teden pa ko je bil zopet dež pa porazno. Prej nikoli nisem mel teh brisalcev, sem imel navadne klasične, sem pa vido pri znancu te in mu super služijo pa sem se še sam odločil... Saj v bistvu niti ni pomembno koliko sem dal ali..?

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Kak filter vcasih kupim ker se mi zdi da so zastopnik za mahle, prej pa tistega SCT ja nisem kupoval.
Glede brisalcev, si menjal samo metlice ali komplet z rokami? Jaz sem menjal ze pred leti ko se se Aerotwini z klasicnimi priklucki niso dobili in sem moral menjati se roke.
kaj pa steklo? Ni prevec poskodovano, ker potem brisalci tudi ne drzijo dolgo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Steklo je praktično novo, letošnje tako da to ni vzrok! Menjal pa sem samo metlice. Da naj menjam roke mi nihče ni svetoval, vprašanje pa zakaj so brisalci teden dni normalno brisali! Če bi moral menjat tudi roke tudi tisti teden ne bi delovali vredu. Kaj veš...

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Steklo je praktično novo, letošnje tako da to ni vzrok! Menjal pa sem samo metlice. Da naj menjam roke mi nihče ni svetoval, vprašanje pa zakaj so brisalci teden dni normalno brisali! Če bi moral menjat tudi roke tudi tisti teden ne bi delovali vredu. Kaj veš...
Čeprav smo od nafte prišli k brisalcem, moram povedati AvtoFanu, da je bilo pri meni isto. Razlika je samo v tem, da so moji brisalci Valeo, odlično pa so brisali tri tedne, sedaj pa brišejo slabše, kot so prej klasični.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ma ja, saj sem bil full razočaran. Stari klasični so bili že res slabi ampak tukaj mi sedaj prečno pušča najmanj 10 ozkih črtic...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz,
Treba je ločit med pravimi aerotwini, ki so dragi ko žafran in ponaredkie za 10, 15 €. Originalni zdržijo zelo dolgo!

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Že ampak tebi se zdi normalno da bi GMT prodajal ponaredke? Meni ne, niti jim zakonodaja tega ne dopušča. Lahko že prodajajo čungalunga brisalce ampak ne pod imenom Bosch AeroTwin. O tem govorim. So pa bili original zapakirani v Bosch škatli tako kot mora biti... Koliko pa sem dal pa nevem...

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Moji Bosch so tud bli zapakirani, vendar mi jih je kar mehanik zrihtal, dal sem pa 30eur, je to že lahko cena za original al ne? Brišejo dobro, samo nisem tolk pedanten glede "tankih črtic"....

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Mis mislim da so lahko original, moraš vedet da imajo avtomehaniki pogodbe z ranimi GMT-ji in dobijo tudi 30-40% popust! Ja jaz pa sem zelo pedanten glede prednjega stekla. Konec koncev je to moje vidno polje med vožnjo.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
jaz sem menjal roke in metlice, je precej boljse kot tile modeli ki so prirejeni za navadne roke.
Najprej sem vzel metlice na servisu in so dobro brisale dobri dve leti, tele z GMTja pa se mi tudi zdi da niso tako kvalitetne, prejsnje se lepo sle po steklu tudi ko je bilo suho, sedanje pa so zelo hitro zacele preskakovat cez suho steklo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Torej mac77 kaj priporočaš glede brisalcev in kakšne so kaj cene, z rokami vred?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.265
1.894
113
Po mojih izkušnjah so Boschevi brisalci zanič....problem je ravno v tem da po zelo kratekm času začnejopuščati za sabo sledi.

Precej bolje se obnesejo Champion...le da ti pa pozimi škripljejo
smirk-1.gif
, Valeo tudi niso salbi, samo v povprečjumanj zdržijo.

POtemp a izberi kar ti je ljubo
crazy1.gif
.

Ko sem jaz šel enkrat iskat orginal aerotwin brisalce na pooblaščen servis (častila zavarovalnica) je bilo zanimivo, da na najih ni bilo znaka proizvajalca...zgolj pisalo je 'Made in Belgium'.

Jepa nekaj...z brisalci je treba bit dokaj 'nežen' če hočeš da ti dolgo in kvalitetno brišejo...ko pereš avto je treba prav tako prek gumic potegnit krpo, kakih zapečenih mušic ni ravno najbolje brisat z njimi..itak jih ne odstranijo, kvečjemu 'zarežeš' v gumico, kar ima posledico puščanje ris...da ne giovorim o temepraturah pod nulo...in čiščenju zaledenele šipe z brisalci.

Za čiščenje šipe (umazanija, muhe) priporočam gumast brisalec (s katerim strašijo študentje poleti po pumpah)..na eni strani guma, na drugi pena....na Petrolu stane celih 2,10 EUR...pa si vazmeš vsake toliko minuto časa in odstraniš svinjarijo s (cele) šipe. Pa še pri pranju avta ga uporabiš...ko opreš avto, pobrišeš šipe z njim - jih ni potrebno brisat, pa šekončen efekt je boljši (no ja..jazz njim čistim tudišipe na notranji strani).

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Torej mac77 kaj priporočaš glede brisalcev in kakšne so kaj cene, z rokami vred?

Jaz bi dal original Aerotvin z rokami za Aerotvin. Mislim da je to mene stalo okrog 120 EUR.
Z tistimi ki so bili kupleni na servisu(Audi) sem bil bolj zadovoljen. Sedanji (GMT) se mi zdi da so slabsi. Ne vem mogoce so bili kaki precej stari, vendar sem opazil da imajo malo drugacno obliko prikljuckov kot tisti kupljeni na servisu

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.286
4.112
113
No glede na prejšno temo, oziroma okrog Dizla v Nemčiji vam lahko potrdim ,da imajo na črpalkah napisano pri normalnem dizlu (OMW,AGIP, ARAL) da gorivo vsebuje do 7% biodizla. No toliko o Nemški nafti.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
zato ker to doloca Evropska direktiva. To je vsepovsod v Evropi.
Jaz vozim na cisti Biodizel. 7% je premalo, da bi bil cist izspuh brez saj.