Umanotera

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Zna to kdo mogoče razvozlati? Marinček se ne bo pritožil, ampak se vseeno bo?

Maribor - Po društvu Umanotera in gibanju Trs so se včeraj pritožbi na okoljevarstveno soglasje odpovedali tudi v E-forumu. Po besedah predsednika Gorazda Marinčka so dosegli ustrezen sporazum o najbolj perečih vprašanjih, bodo pa pozorni, da bodo njihove zahteve v novem soglasju Arsa tudi upoštevane. »Pritožbo bomo vložili, vendar zgolj iz procesnih razlogov, nato bomo na ustni obravnavi od nje odstopili,« je dejal Trček.

http://www.delo.si/gospodarstvo/podjetja/e-forum-vztraja-pri-pritozbi-glede-magne.html

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.746
113
EU
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
cheer.gif

Jaz namreč bi tudi delal, pa nisem toliko bogat, da bi (država) dala meni nazaj nekaj mojega od ust odtrganega denarja, samo za čast in veselje, da bi lahko delal
crazy1.gif
.

Magna naj odpre mošnjiček in naj plača vse po cenikih, tako kot je. Do geodeta ki je izstavil ugodno geološko poročilo.
cheer.gif
Ti si že dal svoj denar Bavčarju in Šrotu, in kaj imamo od tega
stupid-1.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Zna to kdo mogoče razvozlati? Marinček se ne bo pritožil, ampak se vseeno bo?

Maribor - Po društvu Umanotera in gibanju Trs so se včeraj pritožbi na okoljevarstveno soglasje odpovedali tudi v E-forumu. Po besedah predsednika Gorazda Marinčka so dosegli ustrezen sporazum o najbolj perečih vprašanjih, bodo pa pozorni, da bodo njihove zahteve v novem soglasju Arsa tudi upoštevane. »Pritožbo bomo vložili, vendar zgolj iz procesnih razlogov, nato bomo na ustni obravnavi od nje odstopili,« je dejal Trček.

http://www.delo.si/gospodarstvo/podjetja/e-forum-vztraja-pri-pritozbi-glede-magne.html

Oni bi "da jebu al' da ne uđe".

Skratka, zaradi svoje klientele (antifa, ekomafija itd..) se morjajo pritožiti, hkrati pa se nočejo zameriti večini ljudi oziroma
bolje rečeno: politična opcija, ki jih podpira, se ne sme zameriti večini ljudi.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Marinček si jemlje pravico zajebavanja (bomo vložili mogoče v četrtek, petek ali ponedeljek, ali pa sploh ne) in hkrati pričakuje, da bo drugostopenjski organ - Ministrstvo za okolje in prostor odločil v dveh dneh, sam dodal manjkajoče dogovore v soglasje, nakar bi se on odpovedal nadaljnim pritožbam.

Upam, da ni malo prešprical spremembe zakonodaje, ker meni so na lokalni ravni že parkrat rekli, da se na zapisnik ni več možno odrečt pritožbi, obenem pa upam, da ne bo njihova pošta potovala 3 dni do prve pisarne kjer jo bodo vpisali in razvrstili, pa potem en dan, da jo nekdo dobi na mizo,....

B81

22. jul 2007
37.665
10.953
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:

Ni to namerno zavlacevanje?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Mogoce pa samo malo yebe vse v glavo. Ker iz definitivno bom dal pritožbo, je zdaj prešel na bolj milo verzijo. In tudi Umanotera je iz zelo verjetno prisla na ne bomo dali. Nikoli ne bomo vedeli kaj se v ozadju dogaja, ampak mislim da se je upanje

B81

22. jul 2007
37.665
10.953
113
To zgleda, kot da so se ti zelenkoti skupaj vsedli in se dogovorili.

Mogoce se pa ne zavedajo, da jim lahko neodobravanje vecine ljudi malo zapre pipo.

aladdin

Pripravnik
31. maj 2013
47
1
8
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Marinček si jemlje pravico zajebavanja (bomo vložili mogoče v četrtek, petek ali ponedeljek, ali pa sploh ne) in hkrati pričakuje, da bo drugostopenjski organ - Ministrstvo za okolje in prostor odločil v dveh dneh, sam dodal manjkajoče dogovore v soglasje, nakar bi se on odpovedal nadaljnim pritožbam.

Točno to.

Citat:
"Po moji časovnici ves ta postopek ne bi smel trajati dalj kot do 10. septembra," še dodaja.
Če prav razumem, je ta [cenzura] sam zavlačeval z dvigom odločbe tako, da ima sedaj čas za pritožbo do 11.9.
In v pritožbenem postopku praviloma niti ni ustne obravnave, kaj šele, da je ustna obravnava razpisana in izvedena na oz še preden bo on oddal svojo pritožbo, katere vsebino pa itak najavlja že sedaj.

napaka

Pripravnik
5. maj 2009
63
5
8
Zanimivo, da so proti Magni samo "levičarski" mediji, kot je Reporter, Nova24... ipd.

Pri Novi24 so skovali besedno zvezo "pujsi iz ozadja". Ko gledam tistega Marinčeka...
hysterical-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
cheer.gif

Jaz namreč bi tudi delal, pa nisem toliko bogat, da bi (država) dala meni nazaj nekaj mojega od ust odtrganega denarja, samo za čast in veselje, da bi lahko delal
crazy1.gif
.

Magna naj odpre mošnjiček in naj plača vse po cenikih, tako kot je. Do geodeta ki je izstavil ugodno geološko poročilo.
cheer.gif
Ti si že dal svoj denar Bavčarju in Šrotu, in kaj imamo od tega
stupid-1.gif

In ti? Ti ga nisi dal?
confused-1.gif

Pravijo da osel baje stopi na led samo enkrat. Jaz lazim po njem že celo življenje. Recimo da sem si pravkar zaželel končno in vendarle stopiti dol
tongue-1.gif

cheer.gif
(Bi šel kdo z mano?)

B81

22. jul 2007
37.665
10.953
113
Težko bi take sekal, če bi bil mlad, klen, pridn štajerc in na borzi. Saj veš kako gre pregovor.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Se strinjam.
467716-post_slo.gif

Nekomu iz ljubljanskega konca je težko razumet, da na našem koncu standard ni niti približno enak kot tam... Glede na to, koliko denarja je država zmetala v NLB, katera je dolga leta podpirala lopovske kredite, je tale vložek v Magno peečkin dim.
Če pa se zaradi Magne zgodi domino efekt, da se bodo v določenih firmah morale dvignit plače, pa hvala bogu, naj pride še več Magn.

En primer iz Maribora. Dobro stoječa firma, delavci na minimalnih plačah, dela oz. naročil imajo ogromno. Namesto dodatnih zaposlitev so morali obstoječi delavci delat tudi po 12 ur in več, da so uspeli vsa naročila izvest. Nadur so dobili plačanih le toliko kot je po zakonu dovoljeno, kar je bilo več, so povečini "šenkali" firmi (kao ure v dobro, fraj dneva pa ni bilo možno dobit, kar se pa kasneje zgodi s temi urami, če se jih ne koristi, pa vsak zaposlen ve).
Kakšen pa so imeli letos regres za letni dopust? Borih 160 €, ker lastnik višjega regresa ne more izplačat (kao ni denarja). In ni to edini primer, praktično povsod na Štajerskem je tako.

Omenjeni ADK oz. lastnik je pa itak znan po svoji požrešnosti. Pomembno je, da gre čimveč v njegov žep, pa tudi če zaposleni crknejo... Ne vem, koliko ima plače varilec v Ljubljani, v ADK-ju vem, da je zelo mizerna, le malo nad minimalno plačo.

buce

Pripravnik
23. jan 2014
562
20
18
sistemik, se strinjam in tudi sam upam da pride čim več takih podjetij - pa ne samo tipa magna. Se pa moramo zavedat, da ne bomo znižal brezposelnost za 300 mest. večina bo samo presedlala iz firme na minimalcu v magno ali pa bo prišla iz tujine.

shift

Guru
20. jul 2007
9.929
2.343
113
za šankom
ksz...

mene moti bolj nekaj drugega, magna bo prišla in zadevo naredila vsaj kolikor toliko ne balkansko, med tem ko so podjetja pri nas, ki so res tempirane ekološke bombe in to z zaposlenimi manj kot 100 ljudmi po firmi pa se nobena od "zelenih" organizacij ne buni