No pa je tudi pri meni doma jumper ezbook 3 pro. EU skladišče dobava v 4 dneh in cena nekaj pod 230€. Nisem pristaš "kitajčkov", ampak tole je bil namenski nakup z zavedanjem, da za ta denar ne bo prav veliko muzike.
Nabavljen izključno za potrebe potovanj, skakanj po terenu, puščanja v avtu in hotelskih sobah. Novega folio1040 za skor 2,5k€ mi je nekako še malce žal za to. Želena uporaba: pisarniški programi, mail in remote na domači računalnik.
Pričakovanja so bila zelo nizka. Prvo presenečenje je sledilo, ko sem odprl škatlo. Prenosnik je izredno lepo narejen. Alu rezkano ohišje (kopija macbook air). Ob uporabi deluje solidno kompakten. Tipkovnica je na prvi vtis delovala zelo OK, po nekaj minutnem pisanju pa ugotoviš, da so tipke "čudne" (nekako neugodno trde). Je pa res, da sem navajen prenosnikov iz vrha ponudbe. Zaslon je NEPRIMERNO boljši od vseh prenosnikov do 500€ kar sem jih imel v rokah. Splošni vtis pokvari napajalnik s priloženim "drekastim" adapterjem na EU vtič, ki se iztakne vsakič ko izklopiš napajalnik iz vtičnice. Prav tako je kabel izredno kratek.
Računalnik se presenetljivo hitro postavi, uporaba je tekoča. Vgrajen 64GB "disk" pa se pokaže kot res počasen, ko začneš instalirati programje oziroma ko windowsi začnejo svojo veliko nadgradnjo. No tu si pa zadeva vzame čas... Med čakanjem sem že skoraj naročil m2 ssd... Ko pa se vse zloži, naredijo vse nadgradnje... je računalnik spet presenetljivo hiter.
Baterija? ne vem... ene dobre 4 ure je sedaj vklopljen brez napajanja (razne instalacije) in kaže še 55%.
Po enodnevnem igračkanju lahko samo rečem, da je prenosnik vreden plačanega denarja. Ni vrhunski, je pa zelo soliden izdelek in prvi občutek mi pravi, da je to to, kar sem iskal.