UK vtičnica

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik 17097
  • Začetni datum
13. jul 2011
2.677
626
113
Tudi ta se montira z vijakoma v kvadratno dozo in ne s kaveljčki. Bi se pa mogoče dala predelati. Ali pa bi se predelala doza, da bi se lahko vtičnica privijačila. Ampak pri omrežni napetosti je treba biti s predelavami previden.

13. jul 2011
2.677
626
113
No, saj po moje bo OP tako zrihtal in tako bi bilo najbolj prav, če pa ne zrihta tega modula s TEM-a, potem pa lahko razmišlja naprej.

darwin

Majstr
17. avg 2007
588
369
63
Tak komplet od TEM, kot ga je prilepil jest je 100% preverjeno kompatibilen z našimi okroglimi dozami. Jaz imam par teh UK štekerjev doma zmontiranih, ker se mi ne da vsakič kablov rezati.
Jaz sem jih kupil v Merkurju. Na zalogi jih niso imeli, ampak so mi naročili. Tudi po 1 kos, ko sem rabil. Dobavni rok je bil okoli 3-5 dni.
Če ti ne bodo hoteli naročiti, mi lahko daš na PM podatke, pa ti jaz naročim.

darwin

Majstr
17. avg 2007
588
369
63
Aja, po spomunu je bila cena za vtičnico (belo) okoli 3-5 €, nosilec je pod 1 €, okvirček pa od 1€ pa do 50€, odvisno od barve, dizajna ...

I

Izbrisan uporabnik 17097

No, da zaključim. Po nepotrebnem kompliciranju sem odšel v najbližjo "vaško" privat elektro trgovino, kjer so mi brez problema naročili ENO britansko vtičnico iz TEM. Dobil sem jo v roku treh delovnih dneh.

I

Izbrisan uporabnik 17097

Ne, zaenkrat čez vikend nisem imel časa.
Če je samo to:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Kot "drugače" kot pri nas?
17758-icon_confused.gif

Desno (gledano od spredaj) gre faza, levo 0, na sredino/zgoraj pa ozemljitev.

N = ničelni / 0 vodnik
L = linija / faza
E = zemlja

Zelo "drugače" kot pri nas.

potem jo bom sam priklopil. Če pa mi kaj ne bo jasno pa bom raje poklical kakega štromarja, ki se s tem ukvarja, da ne bo kakšnega kurčlusa.
Hvala vsem za nasvete. Posebej Trollu.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Ja sej ni nič takega, pri njih je tretji pin samo zato da vtičnico odpre. Imam en polnilec, kjer je tretji pin celo plastičen.