UK vtičnica

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik 17097
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik 17097

Ali se da pri nas kupit (kje) in priklopit UK vtičnico na naše omrežje.
201512011849350162294.png

Namreč imam napravo z UK izhodom, ki pa preko UK/EU adapterja preveč "štrli" iz vtičnice, pa me zanima, če bi lahko našo vtičnico zamenjal z UK in kako se morajo priklopit kabli.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
dobivam mašine z kablom na katerem je uk vtikač. uk vtikač odstranim z kabla in namontiram naš šuko vtikač. Tako lahko uporabljam našo vtičnico.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
zino je povedal za primer, da na koncu kabla nimaš adapterja. Recimo tv, ali računalniki, luči... imajo samo kabel. In tisti del, ki gre v vtičnico on zamenja z našim.

Če pa imaš na koncu adapter, recimo brivniki, telefonski polnilci... , potem pa potrebuješ še pretvornik/adapter, kot ga že uporabljaš in ne moreš kr zamenjat.

v uk imajo zgleda, da drugačen način pritrjevanja. Tako da ni čisto enostavno za zamenjat.
https://www.youtube.com/watch?v=M5ah4S5Qto4

gr69

Guru
15. dec 2009
11.557
2.607
113
še v SLO - ampak komaj
Kot "drugače" kot pri nas?
17758-icon_confused.gif

Desno (gledano od spredaj) gre faza, levo 0, na sredino/zgoraj pa ozemljitev.

N = ničelni / 0 vodnik
L = linija / faza
E = zemlja

Zelo "drugače" kot pri nas.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Pri nas (vsaj starejša gradnja) ima okrogle doze oz. odprtine in vtičnice imajo na vsaki strani kovinski jeziček. Včasih sta bila speta z gumico.

Kar sem pa jst videl od uk, imajo pa 4oglate doze, pa prvi del se privijači v dozo - nimajo jezičkov.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Ti si pa fuuuul pameten, ker si en katalog prilepil, wooow, si pomagal, res, svaka ti čast...

bratusm

Fizikalc
29. jan 2014
615
38
28
OK, saj je tu tudi: http://www.tehnoboks.si/izdelek/8715709/vimar-14220-vticnica-suko-angleski-stand
Dejstvo pa je, da imajo angleži res 4oglate. Tako pač imajo, kaj naj... Pa naj jo kupi tu ali tam, bo želela 4oglato luknjo v zidu... Vem, ker sem tam nekaj časa živel... Na povratku pa pač uporabljal adapterje, oziroma cvikal žice in menjaval...
Variante seveda so:
- adapter, ki pač štrli iz zida
- vzet štemerco in naredit kvadratno luknjo v zidu, da bo angleška doza pasala...
Če je problem samo lepotni, da štrli, se človek navadi, če pa zaradi kake omare, mize in podobnega ne gre, ker je preveč ven, je pa seveda štemanje edina varianta, ki jo jaz poznam.

Sicer pa Borg še ni napisal ali lahko naredi to, kar je napisal že zino ali ima adapter, kot je napisal Fusion...

Nazadnje urejeno:

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.305
9.514
113
EU
V zidu je doza okrogla in ne kvadratna. Ti kupi vtičnico in samo zamenjaj. Nič štemat.

I

Izbrisan uporabnik 17097

Ja v zidu je okrogla doza pač za te naše standardne vtičnice. Štemal ne bi, ker so okoli ploščice. Na napravi pa se ne da odstranit tega vtikača ker je direktno na napravi in ne na kablu. Torej če obstaja za v okroglo dozo saj vtičnica ima samo na zunaj drugačne (3) luknje ne vem zakaj bi morala bit potem notri kvadratna saj adapter je tudi narejen iz okrogle na kvadratno.
Ali kable priklopiš enako kot na naših vtičnicah, da ne bo kakšen kurčlus. Je pa navaden štrom 220V.

bratusm

Fizikalc
29. jan 2014
615
38
28
Res ne vem, kako je s tem...
Najboljša varianta je, da pokličeš na link, ki sem ga dal par postov gor in jih vprašaš, kakšno obliko ima za v zid... Na linku googla s slikami, je vse v zidu 4kotno... Ne vem, žal...

Pa adapter bi te preveč motil ali...?

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik 17097

Jest
Kot vidim moraš imet kvadratno dozo.

bratusm
Na tistem linku je tudi videt da gre v kvadratno dozo.
Najbliže kar sem našel je tole.
mZp6_MMjc0crfF6VEP04wiA.jpg

Izgleda, da nekaj že obstaja.

Citat:
Uporabnik bratusm pravi:

Pa adapter bi te preveč motil ali...?
Ravno zato sem odprl temo in kot že v prvem postu napisal, da imam že "zvezano" preko adapterja in da ja, me preveč moti...

Troll

Pripravnik
25. feb 2016
136
5
18
Nevem zakaj tolk kompliciranja, @zino-tova rešitev je še najbolj preprosta. Odrežeš UK vtikač s konca kabla in zvežeš EU vtikač.

Nekako takole.

I

Izbrisan uporabnik 17097

Kaj ti ni jasno
bonk.gif

Zakaj trolaš?
Če bi dobro prebral prejšne poste bi vedel, da nimam kabla.
Recmo da je takšne oblike, čeprav ne gre ravno za tako napravo.
$_58.JPG

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.492
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Borg pravi:
Jest
Kot vidim moraš imet kvadratno dozo.
..

Ne rabis kvadratne doze... To je modularni sistem... in kupit moras komplet... torej osnova, ki gre v okroglo dozo, to UK vticnico in okvircek ...

Torej za okroglo dozo potrebujes tole:

TEM_MODUL_MANAGER-20170222-074029.jpg

Nazadnje urejeno: