Učinek dodatkov gorivu

MB91

Pripravnik
5. feb 2012
133
0
16
zasluzi.net
Zanima me, če so res tako učinkoviti ti dodatki gorivu za čiščenje injektorjev in podobno ter da baje zmanjšujejo porabo?

LP

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.425
5.661
113
Tko tko.......ni neke magije v tem...

Edina stvar ki sem jo opazil je bila......da če sem petrolov dodatek dodajal kosilnici/rolbi je manj smrdela pod nos
smile-1.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Ne nalivaj tega v avto, posebej če je dizl in ne veš kaj so predhodniki kurili . Če so kurjača so v sistemu obloge katere ti ta dodatek razžre in pošlje naprej po sistemu. Razultat zna bit precej neugoden.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Pred leti sem v alfo 33 nalil takočino za čiščenje fergazarja ali nekaj podobnega, kupljeno na Petrolu

rezulat? kestl mi je preplozalo
bonk.gif
pa sem delal po navodilih, nalil pri tankanju in opravil daljšo vožnjo

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Malo logike. Če dodatki gorivu čistijo umazanijo, usedline, itd., kje to na koncu konča?

V šobah.

Good luck.

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Iz lastnih avtoserviserskih izkusenj lahko zagotovim da nekateri dodatki delujejo,npr. avto ne gre skozi tehnicni ,po par km z dodatkom so emisije v normah,pa naprimer dimljenje,cukanje....
Je pa normalno da inektorji z 400.000 km dimijo in bodo dimili tudi po dodatkih.
Edini podpisan dodatek za vozila Mercedes je tale
Tovarna ga ob dolocenih tezavah priporoca. Je pa tale Tunap samo za profesionalno rabo in ga v Merkatorju in Petrolu ...ni.