Tvin prek wi - fi na smart tv ali android tv

Kaiser

Pripravnik
25. jul 2009
149
0
16
Pozdravljeni!
Odločam se za nakup tv-ja za na wikend.
Doma imam telekomov običajen paket prek optike.
Prek tvina lahko spremljam tv programe na mobilcu ali računalniku. Pa sem prišel na idejo da kupim pametni smart ali android tv ter prek wi-fi ja gledam tv na wikendu.
Odšel sem v big beng kjer smo poskusli na samsungu (smart) prek brskalnika zagnati Tvin, vendar neuspešno. Stvar je obstala tik pred predvajanjem in se ni premaknila. Trgovec je omenjal nekakšne fleše o katerih nimam pojma....
No, da bi poskusil android tv je zmanjkalo časa. ( Da bi potegnil dol aplikacijo, se prijavil in zalavfal) Pa bi tu prašal, če kdo tako spremlja programe in če bi mi stvar vsaj na androidu špilala....
Hvala!
 

WeWatchingYou

Majstr
22. jul 2007
10.894
401
83
121
Na televizorjih z androidom in napravah z Android TV(Xiaomi, Nvidia shield, ..) zadeva deluje, vendar je potrebno za delovanje uporabiti tudi računalniško miško - cursor za vpis uporabnika in potrjevanje gesla.
Namreč aplikacija je v osnovi bila razvita za tablice in telefone in ne prav za Android TV sisteme.
Rabiš pa sideloadad "prirejeno" apk na tv ali napravo.
 

urby20

Majstr
14. jul 2010
2.585
152
63
Goriska
Še boljša varianta pa bi bila, tako kot je pri t2 (tv2go), da imaš možnost direktnega streama preko aplikacije na tv, brez da ti požira mobilne podatke (lahko ti jih tudi, vendar če si z android tv-jem/box-om povezan na drug wifi ti vleče od tam), pa lahko imaš izklopljen zaslon na telefonu vmes ko gledaš določen program.

To pogrešam pri telekomu, ni možnosti streama (chromecast/airplay) direktno iz mobilne aplikacije (NEO/Tvin) na smart tv.

Tako, da če poznaš koga, ki je naročnik T-2 in ti je pripravljen dati geslo za tv2go bo to najbolj elegantna rešitev ;)

Drugače pa kakšen KODI, samo to je pa že druga zadeva...