TV in multimedia

kajn

Guru
5. okt 2007
2.774
1.606
113
Iskajoč brata
Ne, ne 50 je prevelik in predrag zame.

Se zdej ne vem, ali naj vzamem 46 ali 40 inc samsunga. Model je isti, sam velikost druga.
Gre se mi tudi za gledanje dvdripov. Razdalja do tv-ja bo od 2.5 do 3m.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pri taki razdalji bodo dvd ripi čisto v redu.

TV je kot kürac - velikost ni ovira
wink-1.gif

kajn

Guru
5. okt 2007
2.774
1.606
113
Iskajoč brata
še eno kratko vprašanje

zdej berem da je za v temo plazma in ne led

a se to ful pozna, ali to opazijo samo strokovnjaki?

PS: sam sebi že grem na k..... kolebam ko ena mona

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.310
9.516
113
EU
V Bigbangu sem pred dolgo časa v čakanju da žena dokonča nakupe, gledal slike prižganih tv-jev. Na večini je bil program modnega kanala FTV. Na kupu sta bili dve plazmi in dva LCD-ja. Na LCD-jih sem opazil slabe interpolacije pri prehodih odtenkov barve (ženska bedra khm..)
Prehodi barv na obeh plazmah so bili enakomerni in ni bilo videti vmes rahlega kockanja pri odtenkih.
Moj zakluček je bil, da plazme imajo dosti bolj realno sliko od LCD-jev. Heh, in potem sem kupil Sony Bravio .
rolleyes-1.gif

Dobra stran Bravie je da ima gumb <theater mode> s katerim v trenutku prilagodiš sliko za gledanje v popolni temi.
Drugče plazma ima lepšo sliku, vendar so vedno manj popularne.

Nazadnje urejeno:

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
V temi "gre" oboje.
Edino na svetlem je problem, ker plazme niso toliko svetle.

Po drugi strani je enim slika na plazme veliko boljša.

Kot rečeno, s svojimi očmi poglej. Pa vsebino, ki jo boš gledal, ne demo posnetke!

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Dobra stran Bravie je da ima gumb <theater mode> s katerim v trenutku prilagodiš sliko za gledanje v popolni temi.

Verjetno vsak večji TV na trgu ima svetlobni senzor, po katerem prilagodi svetlost (če seveda tako hočeš).

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.310
9.516
113
EU
Svetlobni senzor je druga zadeva. Tega tudi ima. "Theater mode" pa naredi sliko bolj "rumene barve" tako da ne moti oči pri dolgotrajnem gledanju.
Podobno zadevo ima moj monitor FlexScan, ki nasproti spreminja osvetlitev z ozirom na odprti program. Wordov dokument nebo tako bel, ampak rahlo rumenkasti. Tudi ima svetlobni senzor.
zmaga.gif

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Za predvajanje filmov iz USB ti vsekakor priporočam Samsunga, tu Philips gladko pogrne. Na LG-jih tudi dela kolikor vem vse, ampak nimam toliko izkušenj, da bi lahko priporočal.

Za LG lahko potrdim, da bere preko USB-ja praktično vse, tud razne miške in tipkovnice se da gor priklopit. Pravtako pa ti svetujem, da glede 3D vzameš pasivni sistem, ker manj moti za oči pa še očala so relativno poceni.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Če nimaš zelo svetle sobe bi jaz na tvojem mestu vzel plazmo.

Sicer pa, katero matriko ima sploh ta Samsung?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik roCkY pravi:
65" plazma ekran in PC pod njega!

467716-post_slo.gif

Tudi sam zagovarjam in uporabljam to kombinacijo:)

youtube dela čist lepo preko xbmc in tipkovnice na telefonu.