tusmobil sugnal

pino

Pripravnik
20. jan 2008
235
21
18
Sem na tusmobilu, pa je signal zadnje dni ubitačen beri je in ga ni. Telefon vsakih 5-10 minut javlja da ni signala. Potem signala ni tudi do minute .
In to se pojavlja cel dan. Če dam na gostovanje prek mobitela pa dela vse BP. Sem iz Zasavskega konca (Kisovec-Izlake in okolica). Tu je nemogoče kaj se dogaja s signalom. Sem bil v LJ pa je isto samo ne tako kritično.

Ima tu v našem koncu kdo enake težave?
Pa saj govorno ni problem grem na gostovanje pa je. Z data je pa problem ker ga gostovanje ne omogoča.
Kličeš, pišeš na Šusmobil, pa pravijo da je vse ok. Za njih mogoče za ...........
bonk.gif

Sem najprej mislil, da mi je šel aparat, ampak gostovanje dela BP, pa še v drugem telefonu probal pa je isti šmorn.
evil.gif

Galaxy note 1 tulifon.

Hvala

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Zanimivo, meni je še včeraj signal v Zasavju delal brez problema. Kaj pa če je kaj s sim kartico narobe?

pino

Pripravnik
20. jan 2008
235
21
18
Ja tud možno da je simka v okvari. Se mi pa cudno zdi da roaming dela brez težave.

pino

Pripravnik
20. jan 2008
235
21
18
Ma ja Šusmobil je zadnje čase čist u podnu. Ko jih kličeš je pa za njih vse v redu. Jebat ga, osel gre enkrat na led, bedak(to sem jaz) pa dvakrat. Bom hiter izračunal penale, pa odjadral k mobitelu. Dost jih imam.

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Kje v Izlakah točno pa ni signala? Jaz, ko sem naredil preverbo, so mi vedno zrihtali, zato ti priporočam, da to nardiš.

pino

Pripravnik
20. jan 2008
235
21
18
Lej Izlake cele pa Kisovec in proti Trojanam. Signal je pa iz Marele. Danes probam še v Zagorju.
Mi lahko razložiš preverbo.

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.238
1.014
113
Sam sem mel par tednov nazaj še Tušmobil, in sem presedlal na Mobitel. Par dni je bilo vse ok, signal prenosi... zadnjih par dni pa opažam težave, katere omenjate tudi pri mobitelu. Je signal ni signala... full niha.
A nima Tušmobil kar nekaj repetitorjev v najemu od mobitela? Mogoče pa mobitel kaj čara.

pino

Pripravnik
20. jan 2008
235
21
18
Ja signal niha. Sej ne dam velik na črtice v samem telefonu, ampak prej so bile konstantno na 2 ali 3 črtice. Zdaj se pokaže ena ali nič potem se pojavi napis ni tušmobil signala. Je pa zanimivo, ko enkrat začneš govoriti te pa ne prekine. Sva včeraj s kolegom probala in sva govorila pol ure. Vse normalno. Brez prekinjanja med pogovorm, brez da bi vezo dol vrglo.
Ko pa ne govorim se pa ponavlja kot sem napisal v prvem postu.
Nesel telefon na servis, pravijo vse ok. Naštimam roaming prek mobitela. dela vse ok.
Ne vem več kaj bi bilo.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Bil 14 dni nazaj 4 dni v Kanderšah. Tuš je tam katastrofa. Pred zgradbo mogoče kako črtico 3g najde ali 1-2 2g. Vstopiš v bajto čista nula, tudi 2g. Mobitel vsaj 2g šiba v zgradbi na polno. Sem moral biti 4 dni na mobitel omrežju in seveda gredo dodatni denarci iz žepa, o mobilnem internetu pa lahko samo sanjaš. Še dobr da je bil v gostilni in sobah WIFI.

Nazadnje urejeno:

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Citat:
Uporabnik pino pravi:
Lej Izlake cele pa Kisovec in proti Trojanam. Signal je pa iz Marele. Danes probam še v Zagorju.
Mi lahko razložiš preverbo.

Pokliči na 080700700 pa ti bodo nardili preverbo. Je pa signal odvisen še od veliko drugih stvari, ne izključno od njihovih stolpov.

pino

Pripravnik
20. jan 2008
235
21
18
No tko, zdej moram pa vse vzet nazaj kar sem bentil proti Tusmobilu.

Kot sem napisal je na mojem telefonu prihajal in izginjal signal.
Pisalo da ni omrežja in tako dalje.
Dal kartico v drug telefon pa je bilo isto, samo da je signal izginjal bolj poredko.
Potem začnem ugotavljati kaj bi bilo. Ker sem pred tem menjal na telefonu (Note-1)
USB (polnil je telefon, samo PC ga ni spoznal) sem se osredotočil na ta problem.
Grem nazaj na servis, kjer mi se 2X zamenjajo usb modul pa je bilo vse isto.
Po internetu najdem stran, kjer imajo isti problem kot ga imam jaz, ko so menjali USB na telefonu

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2421145

Ko jim na servisu to omenil, se samo nasmejijo in pravijo, da to ni res. So začeli sprobavati mojo SIM kartico in prišli do
ugotovitve, da je SIM zanič in naj jo zamenjam.
Rečeno storjeno.
In ugotovitev, je, da je signal za malenkost boljši, ampak se še kar pojavlja napis da ni omrežja.

No sedaj imam na preizkusu skoraj nov telefon z tusovo novo SIM kartico, pa dela brez problema. Skozi
konstanten signal niti enkrat ni bilo napisa da ni omrežja.

Ko dam SIM v v "popravljen" note pa je vse po starem. Ni in je signal.

Ena navadna menjava USB pa se toko poslabša signal.
Ne bom več letal do servisa in jih prepričeval, bom pa telefon uporabil za kaj drugega, kjer se ne rabi SIM in signala operaterja.

Se pa tukaj opravičujem Tusmobilu, da sem jih napadel da je pri njih narobe.

Tolko vsem v vednost.

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Na 3:44 pove, da je antena v plastičnem delu, ki se odstrani in ne na usb modulu.
http://youtu.be/N6CJy71_9Ok?t=3m44s
Je pa antena modul povezan z uzb modulom s 4 konektorji. Privzdigni te konektorje, pa malo jih očisti, da bodo imeli boljši kontakt.

Sam sem tako rešil gps sprejem na galay s2, ker ni hotel najdet satelitov.

pino

Pripravnik
20. jan 2008
235
21
18
Hvala za tole, ampak za take stvari sem neroden, beri na en oko slep na drugega pa nic ne vidim. Na zalost

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če prov vidim, potrebuješ samo mali križni izvijač pa dolge nohte ali nekaj plastičnega:)

8 vijakov drži telefon skupaj.
potem pa še par vijakov, da ostraniš antenski del.
https://www.ifixit.com/Guide/Samsung+Galaxy+Note+Midframe+Replacement/16247

če ti še vedno ni do šraufanja, pa za hec probaj to. Za test bo dovolj že košček žice.
https://www.youtube.com/watch?v=2Y6k5t1f7Qk
Sporoči, če deluje.

Lahko pa tudi na kak servis neseš pa jim poveš, kaj naj nardijo. To imajo 10min dela.

pino

Pripravnik
20. jan 2008
235
21
18
Ona druga verzija z žičko ne dela.
Pri prvi pa odstraniš 9 vijakov, potem se pa ustavi ker nimaš plastike za odpret.
Poskušaš na silo, brez tega ne gre, pa samo poškoduješ rob telefona.
Tako, da sem še kar tam kjer sem bil.
redface-1.gif

Počasi bo treba mislit na drug telefon nimam kaj.
Na servisu je pa vse drugo krivo, napako pa ne znajo odpravit..
Sem bil že tokrat na sevisu, če računam vožnjo (5X60 km) pa nova SIM kartica, POPRAVILO, DODAM ŠE BEKAJ ZDRAVEN PA DOBIM EN RABLJEN NOTE 3..

Hvala vsem za pomoč

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sej ne rabiš na original servis pelat. Vrjetno imaš kakšnega veliko bližje. Pa ti jim povej kaj naj nardijo, ne da sami ugibajo.
košček plastike bi lahko bila tudi trzalica za kitaro ali kakšna embalaža doma (lončke, flaša...)