Tušmobil omrežje V PRAKSI

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Za toliko cenejšo ponudbo kot jo ponuja TM mi lahko pa tut 2x na mesec ven vrže, ne bom nič hud
smile-1.gif
Na koncu leta se bo pa poznalo v denarnici, kar je pa bistvenega pomena v teh časih....

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Citat:
Uporabnik grega29 pravi:
Ja vezal sem se z popustom. Pa nič drugega. Pri njih zgleda ne velja reklamacijski čas 8 dni. Jaz jim naj kr plačam že za dve leti vnaprej. Da ne govorim da njihovi dealerji govorijo vsi o neki poizskusni dobi 7 oz. 14 dni. potem pa izveš, da to moraš posebej podpisat.
Gibljem se precej v poslovnem svetu in imam vsak dan opravka z takšnimi in drugačni podjetji. Žal pa še nisem srečal takih arogantnežov.
Da ne govorim o strokovnosti pogodbenih klicnih centrov ki se ukvarjajo z iskanjem novih strank. Sploh nimajo pojma kaj ponujajo.
Meni gre najbolj na živce da te dobesedno nateg.ejo z tem popustom na naročnino, ker potem ne moreš stran.
Da ne govorim o njihovi mobilni TV. V beta fazi??????? To sploh nikjer ne dela, razen LJ, pa še tam šteka. Upam da čimprej propadejo. ker so neresni, neposlovni in nesramni.
A mal dogaja, večino napisanega na pamet, res da se kdaj zgodi izpad, vendar tvoji posti so pa
stupid-1.gif

Mimota

Pripravnik
12. okt 2011
95
0
6
V podjetju kjer delam se je šefica pred več kot pol leta odločila da gre iz Simobila na Tušmobil in z omrežjem nimamo nikakršnih težav. Veliko potujemo okrog po Sloveniji in s signalom in klici ni težav. Pa še med seboj se lahko ceneje kličemo in so se nam stroški znižali za več kot polovico glede na prej ko smo bili na Simobilu. In tudi kakovost storitev in vse drugo, ni premerjave.

redsteler

Zelenc'
17. okt 2008
9
0
1
Imam Free 20 pri Tušmobilu oz. sem ga imel in sem se vrnil na mobitel, ker:

- mi je na avtocestnem križu (gorenjska, štajarska) in v BTC-ju najmanj skupno 20x prekinilo glas sogovornika, ker je menjavalo omrežje iz 3G v 2G ali v mobitel roaming, probal sem dobiti rešitev na neuradnem tusmobil forumu pa mi noben kaj konkretnega ni mogel pomagat ker je pač njihovo omrežje bolj tko tko, telefon definitivno ni kriv ker vidim da imajo tudi drugi na forumu identične probleme.

in

-začetka popravljanja postavk v škodo uporabnika (zviševanje cene klicov iz 0,05-0,12 EUR, zgornji limit na free 40 ki ga prej ni bilo, podražtev cen telefon sicer si jih pocenis z nekimi dodatki za internet ampak tega itak ne rabim ce sem bil na FREE 20 itd,itd)

Potem dobiš goreče zagovornike TM v stilu saj nikoli ne porabiš kvote da se te podražitev cene klicov dotakne ali pa kdo pa še kliče več kot 1500 min v FREE 40, pač nekateri obstajajo ki te kvote presežejo ali so vzeli Free 40 da neomejeno čvekajo.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
klici, ki so bili 0,05 € je bilo jasno da se bodo zvišali. 0,12 €/min/SMS/MMS je še vedno ceneje kot pri konkurenci 0,15 €/min ali 0,50 €/MB. Po podražitvi tako paketi Free ne bodo več dumping paketi, kar so sedaj res bili.

Na to sem opozarjal že septembra, da se bodo kmalu zvišale cene nad zakupljenimi količinami, zakupljene količine pa ne.

omejitev 1500 minut je bila že od vsega začetka. Če si imel enako dohodnih in odhodnih klicev si lahko neomejeno govoril 5000 minut v druga omrežja. Prav za to je zadolžen en oddelek pri Tušmobilu.

redsteler

Zelenc'
17. okt 2008
9
0
1
Če v naprej ponudijo pakete za katere so vedeli da so 'dumping paketi' in da bodo v prihodnosti zato začeli v škodo uporabnikov postavko po postavko spreminjat, potem je oprosti malo to nateg od paketa.
Za koliko kaj ponuja konkurenca je irelevantno, šteje dejstvo da so klice podražili za 240% in ni malo ljudi ki so vzeli free 5 in jim je bilo vseeno če presežejo kvot pri ceni 0,05EUR kar je super ugodno (pri 0,12EUR bodo že začeli razmišljati).

Jaz sem po naravi zelo lojalen uporabnik, in zaradi pozitivnih mnenj s strani uporbnikov Tušmobila sem tudi po dolgem razmišljanju šel na TM, ampak žal je bila napaka, predvsem zaradi tega ker imam izjemno slabo izkušnjo z njihovim omrežjem in ne ni telefon kriv ker sem testiral z kartico Mobitela in je delalo vse bp.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Vseeno bolje, da Tušmobil podraži telefone(še to če uporablaš podatke zaradi opcij za vklučenimi pdoatkini nič dražje zate), kot pa da ti grejo obstoječe pakete podražiti mesečno naročnino.

Kar se omrežja tiče pa ja, je določen procent uporabnikov, ki so na lokacijah z problemom pokritosti. Pa tudi če ste opazili nad pokritostjo so razočarani bolj ali manj bivši Mobitelovi uporabniki. Mobitel je pač draga kvaliteta, Simobil bo mogoče, ko urihtajo do konča tole veliko prenovo tudi, do sedaj je bil tam tam z Tušom.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Citat:
Uporabnik dinos77 pravi:Tušmobil je v zadnjem obdobju zelo veliko naredil na področju omrežja in to da non stop meče ven so verjetno tvoji previdi. Zelo veliko se gibljem po sloveniji in o tem kar govoriš ti se meni ne dogaja. tako da ne vem od kje tebi te informacije, verjetno so stare.
Niso nič stare. Na AC križu ti klic PREKINE. Lahko sam potrdim. Naslednjič bom prav pazljiv in si bom lokacije zapisal. Sploh je to moteče proti Štajerski pri tunelih.

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik redsteler pravi:
Imam Free 20 pri Tušmobilu oz. sem ga imel in sem se vrnil na mobitel, ker:

- mi je na avtocestnem križu (gorenjska, štajarska) in v BTC-ju najmanj skupno 20x prekinilo glas sogovornika, ker je menjavalo omrežje iz 3G v 2G ali v mobitel roaming, probal sem dobiti rešitev na neuradnem tusmobil forumu pa mi noben kaj konkretnega ni mogel pomagat ker je pač njihovo omrežje bolj tko tko, telefon definitivno ni kriv ker vidim da imajo tudi drugi na forumu identične probleme.

in

-začetka popravljanja postavk v škodo uporabnika (zviševanje cene klicov iz 0,05-0,12 EUR, zgornji limit na free 40 ki ga prej ni bilo, podražtev cen telefon sicer si jih pocenis z nekimi dodatki za internet ampak tega itak ne rabim ce sem bil na FREE 20 itd,itd)

Potem dobiš goreče zagovornike TM v stilu saj nikoli ne porabiš kvote da se te podražitev cene klicov dotakne ali pa kdo pa še kliče več kot 1500 min v FREE 40, pač nekateri obstajajo ki te kvote presežejo ali so vzeli Free 40 da neomejeno čvekajo.

Kako ni bilo zgornjega limita na free40? Od kje ti pa to? V splošnih pogojih in tudi na šalterju vedno rečejo, če vprašaš ali je to neomejeno? ja je neomejeno samo v primeru zlorab, kar 1500 min v druga omrežje zagotovo je, potem pa ni več neomejeno. V celem mesecu ne naredim toliko klicev, kaj šele v druga omrežja. Če je partner v drugem omrežju, se mi seveda bolj splača da gre še on na tušmobil in zadeva je rešena.

Ne vidim razloga za razburjanje, zame je to še vedno najbolj ugodni paket na trgu.Omrežje pa dela normalno

grega29

Pripravnik
7. okt 2007
62
0
6
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik dinos77 pravi:Tušmobil je v zadnjem obdobju zelo veliko naredil na področju omrežja in to da non stop meče ven so verjetno tvoji previdi. Zelo veliko se gibljem po sloveniji in o tem kar govoriš ti se meni ne dogaja. tako da ne vem od kje tebi te informacije, verjetno so stare.
Niso nič stare. Na AC križu ti klic PREKINE. Lahko sam potrdim. Naslednjič bom prav pazljiv in si bom lokacije zapisal. Sploh je to moteče proti Štajerski pri tunelih.

Hvala za potrditev in podporo. MOJE INFORMACIJE SO STARE PAR DNI IN SO MOJE, OSEBNO MOJE. Lahko bi vam naštel vse lokacije kjer prekine in tudi napisal vse izmerjene hitrosti njihovega slavnega omrežja. Res da tukaj nimam veliko postov, lahko pa me najdete na XDA Developer in pod mojim imenom stoji napis SENIOR MEMBER, tako da mi lahko verjamete da vem kaj govorim.
Seveda je to prekinjanje tudi posledica določenih modelov telefona in kako preklapljajo v rooming. Ampak kakšno je to omrežje kjer nemoteno delujejo samo določeni modeli mobitelov????? Sramota.

Nazadnje urejeno:

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Citat:
Uporabnik redsteler pravi:
Če v naprej ponudijo pakete za katere so vedeli da so 'dumping paketi' in da bodo v prihodnosti zato začeli v škodo uporabnikov postavko po postavko spreminjat, potem je oprosti malo to nateg od paketa.
Za koliko kaj ponuja konkurenca je irelevantno, šteje dejstvo da so klice podražili za 240% in ni malo ljudi ki so vzeli free 5 in jim je bilo vseeno če presežejo kvot pri ceni 0,05EUR kar je super ugodno (pri 0,12EUR bodo že začeli razmišljati).

Jaz sem po naravi zelo lojalen uporabnik, in zaradi pozitivnih mnenj s strani uporbnikov Tušmobila sem tudi po dolgem razmišljanju šel na TM, ampak žal je bila napaka, predvsem zaradi tega ker imam izjemno slabo izkušnjo z njihovim omrežjem in ne ni telefon kriv ker sem testiral z kartico Mobitela in je delalo vse bp.

Koliksna bi bila cena pri 140% podrazitvi?

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
kzs: to se tudi meni dogaja na WM5.1 (prekinjanje). Zanimivo je da me meče ven skoraj vsak klic ki traja nad minuto, ne glede na to ali se vozim in ali mirujem, in ne glede na lokacijo. Trenutno testiram androida, pa kaže da je bolje. Nisem pa se še odločil ali zamenjam telefon ali providerja.

grega29

Pripravnik
7. okt 2007
62
0
6
Citat:
Uporabnik tado pravi:
Citat:
Uporabnik grega29 pravi:
Ja vezal sem se z popustom. Pa nič drugega. Pri njih zgleda ne velja reklamacijski čas 8 dni. Jaz jim naj kr plačam že za dve leti vnaprej. Da ne govorim da njihovi dealerji govorijo vsi o neki poizskusni dobi 7 oz. 14 dni. potem pa izveš, da to moraš posebej podpisat.
Gibljem se precej v poslovnem svetu in imam vsak dan opravka z takšnimi in drugačni podjetji. Žal pa še nisem srečal takih arogantnežov.
Da ne govorim o strokovnosti pogodbenih klicnih centrov ki se ukvarjajo z iskanjem novih strank. Sploh nimajo pojma kaj ponujajo.
Meni gre najbolj na živce da te dobesedno nateg.ejo z tem popustom na naročnino, ker potem ne moreš stran.
Da ne govorim o njihovi mobilni TV. V beta fazi??????? To sploh nikjer ne dela, razen LJ, pa še tam šteka. Upam da čimprej propadejo. ker so neresni, neposlovni in nesramni.
A mal dogaja, večino napisanega na pamet, res da se kdaj zgodi izpad, vendar tvoji posti so pa
stupid-1.gif

Sorči moji posti oz. moje trditve so preverjen in ne govorim na pamet. Pa verjetno imam malo več znanja o mobilni telefoniji kot večina uporabnikov tukaj. Pa brez zamere nisem hotel nikogar užalit.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Na SZ Celja sedaj preko 3g 121/61 kbps
13.gif
Resda v stanovanju z zaprtimi alu roletami.

grega29

Pripravnik
7. okt 2007
62
0
6
Sj prvi dve tvoji slik povesta vse. H na ekranu in 630/40. Mislim da to pove vse:)
Tudi jaz sem naredil veliko takih testov po različnih koncih Slovenije. Zanimivo je kot je razvidno tudi iz tvojih slik da v kar nekaj primerov zelo težko narediš tele teste, ker uploada praktično ni. Kljub temu da je na ekranu ikona H:) In to naj bi bilo najbolj moderno omrežje ali kako že pravijo. Ali je kdo testiral mobilno TV, res da je v beta fazi, ampak mislim da si ne zasluži naziva TV.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
sedaj je odvisno kaj pričakuješ od mobilne TV in na katerem telefonu jo gledaš... Sam jo uporablam na Desire in gledljiva tudi doma na EDGE signalu (važno da ne šteka), kjer je pa 3g če pa čist lepa slika in zaenkrat še ni štekala....

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Res da sem delal pred enim letom tale test, ampak po mojih izkušnjah je še vedno podobno. Že takrat pa je v okolici Medvod res bilo nekoliko drugače kot je pisal Jest, gre za mikrolokacije in različne vplive, v splošnem pa je Tušmobil dosegal višje hitrosti kot Simobil.
wink-1.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.542
297
83
Evo še pri meni...

Test narejen na zadnji dan starega leta 2011
120855128.png

in danes zjutraj:
123223068.png

Pride tut kakšen dan da je test slabši a samo zato ker je bazna preobremenjena..in to sem opazil od kak so dali ven predplačniški internet 24ur 1€
wink-1.gif