Tušmobil in HSPAP

NoviC

Pripravnik
11. jun 2008
278
0
16
V LJ in sicer natančneje v BTC, se mi je na Xperii T pokazala ikona na aplikaciji Network Monitor in sicer da je omrežje HSPAP. Zanime ma kakšne so hitrosti te vrste prenosa podatkov? Ima morda tudi Simobil HSPAP?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
HSPAP verjetno pomeni HSPA+ (tudi evolved HSPA)... In kolikor vem, to podpirajo vsi nasi operaterji.... Hitrosti so teoreticno lahko tudi do 168 Mbit/s pri downloadu in do 22 Mbit/s pri uploadu...

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Tušmobil ima HSPA+ do 21 Mbit/s. Praktično najboljša možna hitrost pa je tam okrog 10 Mbit/s. Če je bazna bolj zasedena seveda bo hitrost manjša.

HSPA+ ima več deklaracij:
- HSPA+
- HSPAP(LUS)
- HSPA Evolved
- 3,75 G

Mobitel ima HSPA+ še do 21 Mbit/s, Si.mobil HSPA+ pa nekje tudi ima do 42 Mbit/s. Seveda teoretično. T-2 pa se mi zdi HSPA+ ne omogoča.

Aplikacija Android SI Lokator indeksira od 23.1.2013 tudi HSPA+. Do sedaj je stanje poindeksiranega tako:
http://www.svetidej.com/aplikacije/zemljevidi/brskalnik/zemljevid-293-0-hspap.html

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Dodal bi še, da ima Tušmobil tehnologijo HSPA+ le na baznih, ki so priklopljene na optiko, medtem ko Mobitel in Si.mobil imata tudi na baznih, ki uporabljajo relejno povezavo.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Tušmobil ima HSPA+ do 21 Mbit/s. Praktično najboljša možna hitrost pa je tam okrog 10 Mbit/s. Če je bazna bolj zasedena seveda bo hitrost manjša.

- HSPA+
- HSPAP(LUS)
- HSPA Evolved
- 3,75 G

Mobitel ima HSPA+ še do 21 Mbit/s, Si.mobil HSPA+ pa nekje tudi ima do 42 Mbit/s. Seveda teoretično. T-2 pa se mi zdi HSPA+ ne omogoča.

Aplikacija Android SI Lokator indeksira od 23.1.2013 tudi HSPA+. Do sedaj je stanje poindeksiranega tako:
http://www.svetidej.com/aplikacije/zemljevidi/brskalnik/zemljevid-293-0-hspap.html

A niso vse 3G bazne postaje pri simobilu nadgrajene na HSPA+ ???
uf-1.gif

NoviC

Pripravnik
11. jun 2008
278
0
16
Kako deluje tole indeksiranje? Opazil sem da je točno tisti dan ko sem prižgal Android z naloženim SI.Lokatorjem pokazalo, da je postaja od tušmobila K805 HSPA+. Je to morda sporočil moj aparat? Oz kako to poteka...lp

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Enostavno. SI Lokator indeksira stanje baznih postaj v Sloveniji. Ko se prijavite na bazno postaj iz našega spletnega strežnika dobite opis te bazne postaje. Če ste prijavljeni prek HSPA+ in bazna postaja nima v bazah HSPA+ se to sporoči spletnemu strežniku. Nove podatke GSM, UMTS in LTE sam vnašam v sistem, medtem ko spletni strežnik samodejno vnaša GPRS, EDGE, HSPA in HSPA+.

Torej bazo baznih postaj sestavljate in dopolnjujete uporabniki sami.

Iz te baze pa lahko potem prikažem zemljevide na 1001 način
http://www.svetidej.com/projekti/mobilna-telefonija/zemljevidi/brskalnik.html

Nazadnje urejeno:

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:

- HSPA+
- HSPAP(LUS)
- HSPA Evolved
- 3,75 G

Po tem takem ima Si.mobil najhitrejši internet po lanski nadgradnji.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Težko reči zaradi LTE. Jutri se mi zdi Mobitel predstavlja LTE.

Drugače ja, Mobitel še ni nadgradil na HSPA+ 42mbit/s (vsaj javno to ni objavljeno)

NoviC

Pripravnik
11. jun 2008
278
0
16
Aha. Torej sem jaz "prispeval" k temu, da je razvidno da je bazna postaja HSPA+
smile-1.gif
Fino. Kdaj bodo vnesene bazne postaje LTE od Simobila ki so v planu za postavitev v mareu, aprilu letos?