Triglav, Mariborska, Generali, Tilia, AS, ...?

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
No takole... Sem tako na hitro preletel forum, pa nisem našel neke "nove" primerjave. Sam sem malce preletel pogoje posameznih zavarovalnic ampak vseeno prosim za komentar.

Kupil sem nov avto. Potrebno je urediti obvezno in kasko. Bonus je maximalen. Načeloma sem zadnjih nekaj let na Generaliju, prej pa na Mariborski. Iz mariborske sem šel zaradi principa, ker so bili pametni pri izplačilu škode na vozilu (bila totalka, policisti so naredili le zaznamek in seveda nisem opravljal preizkusa alkoholiziranosti. Zavarovalnica pa potem pametna na temo "pihanja")

Kaj izbrati? Imel bi nek optimum med ceno in storitvami, ki jih dobim. Neka huda asistenca, nadomesni avto in podobne zadeve mi niso pomembne. Je pa zaželjen vandalizem brez izgube bonusa.

Zdej če ne bo nekih pametnih idej proti, grem verjetno še naprej na Generali...

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Hmm. Ali nisi hotel "pihati" ali ti pihanja niso odredili. Če odkloniš, se šteje kot da si vinjen. Tako bi se zgodilo pri vsaki zavarovalnici.
frown-1.gif

Jaz sem zastopnik za Zavarovalnico Maribor in Zavarovalnico Generali. Sem (imam zavarovalno agencijo) v Ljubljani, pokrivam pa tudi bližnjo in daljno okolico. Če rabiš, me lahko pokličeš na 041 586566.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Novega oz. precej vrednega vozila jaz pri Generaliju ne bi zavaroval. Razlog se skriva v 1. tč. 7. člena zavarovalnih pogojev za avtomobilski kasko:
Citat:

7. člen – IZGUBA ZAVAROVALNIH PRAVIC
(1) Zavarovanec izgubi svoje pravice iz zavarovanja:
.
.
.
7) če je škoda povzročena zaradi hude malomarnosti zavarovanca
ali osebe, ki ji je zavarovanec omogočil uporabo vozila.

Kot smo že ugotavljali tukaj je (bila?) to edina zavarovalnica s tovrstnim členom. V praksi to lahko pomeni, da s svojim novim 30k vrednim vozilom zaradi nepazljivosti zapelješ v rdečo luč, povzročiš nesrečo in se obrišeš pod nosom za povračilo škode. Ali pa zaradi še kakšne bolj banalne situacije.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
no da te malce pomirim, se noben tak primer še ni zgodil da bi na podlagi tega člena zavrnili izplačilo odškodnine in kot hudo malomarnost se definitivno ne šteje vožnja skozi rdečo in podobne zadeve.... ampak če si pač tako interpretiraš ta člen pa kar, go ahead.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Huda malomarnost v bistvu pomeni že namerno dejanje, in nobeno namerno dejanje z namenom povzročitve škode ni krito...
Če boš zapeljal v rdečo naredil nesrečo in se izgovarjal da si jo spregledal je škoda krita... če se boš pa "zagovarjal" ja namenoma sem zapeljal v rdečo zato da bi se zaletel... seveda škoda ne bo izplačan...

Lahko se pa zatikamo v vsako vejico in piko, dejstvo da za namerna dejanja povzročitve škode ni kritja... aka 16x mi je padel na nož...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Enkrat je tule (ali na bivšem forumu?) nekdo limal sodbe sodišč in v spominu imam dve, kjer je sodišče odločilo, da gre za hudo malomarnost. Ena je bila vožnja v rdečo, druga nalet v strnjeni koloni (zaradi neupoštevanja varnostne razdalje, kar naj bi se smatralo za hudo malomarnost).

Ne glede na to imam sam izrazito slab občutek (milo rečeno), zato sem tudi napisal takšno mnenje in pri tem ostajam. Ker pravno gledano ta člen imo predstavlja nesorazmerno veliko tveganje za zavarovanca. Pomiriti pa me ne moreš ne ti, ne Grega, ne kdorkoli drug, magari če mi pred očmi mahate z internimi pravilniki, ker ti niso del zavarovalnih pogojev. Edina zame sprejemljiva interpretacija bi bila v tem primeru zapisana v pogojih, t.j. definicija "hude malomarnosti".

Recimo prvi link na Googlu opisuje primer zapletov in če so resnični, gre verjetno ravno za Generali - klik (search "malomarnost"). Da je bila zadeva na prvi stopnji zavrnjena in se potem vlekla po sodiščih je ravno "zasluga" omenjenega člena.

@Hanzi - Pri sebi imam pogoje za AK pri Triglavu, kjer "hude malomarnosti" ne poznajo (samo klasika: alkohol, droge, brez izpita, začasna prepoved...)

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
točno tako. ali pa da bi npr. pustil ključe v avtomobilu in odprta vrata ali spuščeno steklo, pol bi pa jokal, ko bi ti nekdo ukradel avto... opcija pa je da si sam načrtoval in izpeljal vse skupaj s čimmanj škode, da bi potem imel avto IN odškodnino zaradi kraje vozila....

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
Hmm. Ali nisi hotel "pihati" ali ti pihanja niso odredili. Če odkloniš, se šteje kot da si vinjen. Tako bi se zgodilo pri vsaki zavarovalnici.
frown-1.gif

"pihanja" mi niso odredili, ker so policisti naredili samo zaznamek. (sta bila prijazna in mi prišparala kazen)

Tako da... sej na koncu je vse šlo skozi, je pa trajalo...

No sem šel včeraj v "raziskavo" in bom tako kot trenutno izgleda šel na Tilio.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Čudi me kak se lahko vsi ostali vozijo in uveljavljajo škodo iz naslova kaska ki niso pri Triglavu? Res čudno da še sploh obstajajo druge zavarovalnice
smile-1.gif
Sicer pa bil sem že od A do Ž, pri vseh zavarovalnicah, tudi pri Grawe ki je nihče ne omenja in nisem imel nikoli težav z uveljavljanjem škode. Če imaš zavarovano kombinacijo in če so stvari "čiste" mislim da ni variante da ti kdo ne izplača škode, prav tako če si prebereš pogoje in imaš opcijo da sam izbiraš izvajalca je to to. Momentalno sem imel pred leti edino težavo z AS, tam je bilo sočasno zavarovanih 4 ali 5 vozil in vmes gre takoj kakšno vetrobransko steklo in je bila vedno kregarija da so mi priznali originalno steklo, oni bi not dajali neoriginale. Tam je bilo malo hude krvi, to pa je bilo to kar se tiče slabih izkušenj s kakšno zavarovalnico. Pa lahko verjamete da od 4-6 (kako kdaj) avtomobilov v familiji maš kar dost dela na zavarovalnici ker je vsake tolke kaj narobe. Tak da razne zgodbice v stilu baba čula baba rekla so malo smešne. Verjamem da določene zavarovalnice bolj komplicirajo kot npr. Triglav ampak po nekaj minutkah razgovora in če si neomajen se vse z lahkoto reši. Dajte si že enkrat dopovedat ljudje da če obstajajo splošni pogoji določenega zavarovanja in če jih ti poznaš ter če veš kaj si zavaroval ti nihče ne more odbit popravila ali izplačila škode. To so pač različne šank debate če pa vas tukaj vprašam komu katera izmed "mutnih" zavarovalnic ni komu kdaj kaj plačala ali priznala kakšne škode pa boste vsi tiho. Sem pa zadnjih nekaj let na Triglavu in drži dejstvo da je tam "najbolj prijetno" ceniti škodo saj te nihče niti ne poskusi zajebavat.... Lp

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Dej ne bluzi. Tudi sam sem bil že na precej zavarovalnicah in pri večini so bile težave z izplačili, le pri Triglavu dosedaj nikoli.

Sploh kak generalli mi je popil precej živcev pa kak let življenja.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Sej veš da imamo pri nas in se tudi drugje kjer poznam fante po servisih, zelo veliko opravka z zavarovalnicami.

Daleč spredaj je Triglav ! Čim jim omeniš MB ali Generali, takoj veš da "tuki se zna zakomplicirat" . Sej ne rečem, primeri ko pride star ata s polotom letnik 2000 in je poprasku odbijač, grejo cez komot ...

Je pa tolk ostalih primerov, pa je kr joj kok se zakomplicira.Da ne omenm najbol butaste amortizacije pri mariborski. Ti imas lahko vse super duper kasko,potem te bo pa spredaj nekdo butnu in bos mel sesut odbijac,luc pa havbo ( recimo na parkingu te en kombi kresne) , cenilc bo pogledu, ocenu skodo in ti lepo sporocil da oni krijejoe 70% ti pa 30% ličanja...seveda bos gledal WTF?? Ja veste gospod, havba je od kamenckov pa odbijač tut,tko da bomo dal soudeležbo, sej razumete...

In ne, to ni osamljen primer, tega je zelo veliko, stranke so jezne, avti cakajo na popravilo etc...

Pa to je samo ena izmed cvetk MB-ja.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Čakaj malo, te zgodbice z amortizacijo še vedno ne razumem? Mene nekdo butne in ko grem jaz cenit škodo na njegovo zavarovalnico in se krije iz njegove police mi hočejo zaračunat 30% ker sem imel prej popikano havbo? Sure!
smile-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
To kar je lost napisal, so gluposti, da večjih ni. Glede na to, da dela v avtomobilizmu, gre verjetno tudi za enega večjih nategunov, kateremu do pasu ne sežejo niti tisti z najbolj mehkim æ.
bonk.gif

Če mogoče kdo ve, v kateri avtohiši dela, naj kar napiše, da vem koga se moram jaz in moji znanci v bodoče na veliko izogibati.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
To kar je lost napisal, so gluposti, da večjih ni. Glede na to, da dela v avtomobilizmu, gre verjetno tudi za enega večjih nategunov, kateremu do pasu ne sežejo niti tisti z najbolj mehkim æ.
bonk.gif

Če mogoče kdo ve, v kateri avtohiši dela, naj kar napiše, da vem koga se moram jaz in moji znanci v bodoče na veliko izogibati.

Če se nebi zgodil primer ene 3 leta nazaj,bi ti se najdu zapisnike,samo dvomim da ima kolega to se spravljeno ker ta solata se meče v smeti...
In ne, niso nobene gluposti, na Audiju A4 mislim da letnik 2005 ali pa 2006 je bil takrat, je eden spredaj ga butnil v odbijač in posledično tudi v masko,tako da se je poškodovala tudi havba. Za ličat je bilo treba odbijač, havbo in en blatnik. Ampak ker je bila havba in odbijač popikana od kamenčkov, so mu dali 30% soudeležbe pri ličanju omenjenih kosov.

Tko da raje nehaj pisati o tem kaj so gluposti in kaj ne, če ne poznas zadeve. Če pa delas kot zastopnik , te pa razumem zakaj tko pravis.
Posel pac.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Tukaj te javno upam označiti kot običajnega lažnivca in nateguna! Takšne sorte lažnivec in nategun si najbrž tudi v poslu, ki ga opravljaš.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Tukaj te javno upam označiti kot običajnega lažnivca in nateguna! Takšne sorte lažnivec in nategun si najbrž tudi v poslu, ki ga opravljaš.

Zaradi mene ce oznacis sebe iz zastavico na glavi. Glede na tvoj opis mene kot delavca,sem zagotovo zaposlen pri Zav Maribor.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Lost1, bi ti še verjel če bi šla škoda iz lastne police iz kaska ali parkinga ampak če ti nasportni udeleženec povzroči škodo to ni smiselno. Zakaj? Glej, avtomobil ti morejo povrniti v prvotno oz. prejšnje stanje. Torej zaradi mene ga naj dajo na novo špricat in potem naj delajo gor luknice z kamenčki. Ni smiselno da nekdo tebi povzroči škodo in ti plačuješ soudeležbo v tem primeru. Ne bi pa dvakrat rekel da je ta Audi bil že prej kaj poškodovan na haubi in že pred nesrečo ni bilo vse OK in je zato bila lastna soudeležba, kar pa je normalno... Sicer pa ne zagovarjam ZM, sem bil tam samo eno leto z enim avtom pa sem jih imel dovolj.