Trgovina z rač. komponentami MB + kateri HDD 2TB

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
Težki nacionalisti :D polovico pa vas v hoferju, lidlu kupuje.. plebi

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
Citat:
Uporabnik haloski_pepek pravi:

ja, ko pogledaš še dostavo, ki je zelo redko v SLO, ali pa stane 30€ potem pa cene niso bistveno manjše...

prvega na linku maš za 156€ doma. če to ni bistveno manj od 223€ pa res nevem kaj je.

Nazadnje urejeno:

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik haloski_pepek pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
dodaj še tistih 30€ pa kupi WD red 3TB

kako pa se obnesejo ti diski? Glede performanc me zanima, saj so 5400RPM in 7200RPM, koliko razberem iz specifikacij...

Glede hitrosti so nekje tu tu z ostalimi. Glede zanesljivosti pa so red-i spredaj. Če hočeš hitrost si kupi še en SSD poleg pa je.
smile-1.gif

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
ksz. A zdaj bo že vsak preprodajalec PC robe nacionalni interes? Če jim naš uvoznik daje slabe cene, pa naj tudi sami uvažajo iz Nemčije, a nismo v EU?

Ne pa da že na enem samem disku (ES.3 2TB) s stroškom poštnine vred profitiram vsaj 20 EUR.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
447
83
ksz

Da izkoristim temo, ker vas je tule nekaj hendlerjev s HW: iščem 2,5" disk za star prenosnik, ranga 500GB, edini kriterij je cena. Izbira po hitrem pregledu ponudbe je tole, imam možnost brezplačne dostave do Avstrije. Ali lahko kdo ponudi kaj cenovno primerljivega in vzamem pri njem?

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.398
4.964
113
Citat:
Uporabnik hrci pravi:
Poštar ki mi pripelje naročilo je tudi tujec ane?

no ja maš prov, pošta ko dostavi paket iz tujine res zasluži par centov, ko pa pošiljaš v tujino v reklamacijo pa 30€...

aja ne, bog ne daj, garancijo morajo uredit v SLO, maržo za nakup pustiti v DE, reklamacijo (kjer je pa samo strošek)
pa reševat v SLO...

dobr da so A in DE, bolj židje in skrbijo da čim več zaslužka ostane pri nas, SLO, pa d damo zaslužek v tujino, stroške
pa naj še plača SLO...

zato pa smo tam kjer smo
cheer.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Pa ne samo maržo, tudi davek gor puščajo....ni čudno, da imamo tok visoko brezposelnost....

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
Ja seveda da morejo garancijo uredit v slo, zato pa smo v EU.. + nekaterih izdelkov pa ne mores uveljavit v slo, tak da.. ko se bo splacalo kupovat pri nas bom, do te pa žal ne.. meni je vseeno ce dam slovencu al tujcu denar, glavno da ceneje pridem skozi.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
pri nas so nefleksibilni da prav boli.
sem v pondelek nekaj kupoval. iz nemčije bi bilo 35.8€ s poštnino vred.
najdem v slo za 36.2€ enak izdelek plus 5€ poštnine in provizija pošti. Pošljem če je možn osebni prevzem. Ne, lahko kupim samo v njihovi trgovini, kjer je dražje.
vredu pa je spet šlo v DE nekaj €

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Dejte za diske pogledat še na bitfarma.si. Meni se zdijo cene ugodne, je pa samo spletna trgovina. Sem pa tudi že preko ebay-a zbidal nov Hitachi 2 GB HDD za smešnih 84 EUR s poštnino vred. Tko da če se ti ne mudi preveč se da fajn dobit prek neta.

LP

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Vsi razni Jadoti, ko toliko jokate. Dajte potem malo zamisliti!
Ko grem v bigbanga, hočem kupit neko stvar za 280€, a sem se za šalo zdilal za 60€ manj cene, samo povedal sem jim, da ima nekdo ceneje PRI NAS. To je pa kar velika razlika in imate očitno kar velike marže in velike možnosti se za pogajat. Poznam recimo določene marže ki jih imajo trgovci in so tudi več kot 200% ali celo 500% za priznane proizvajalce! sicer ne za tehnikalijo, ampak tekstil. Razni gospodinjski aparti so po 100 in več % marže... Sej razumem, da ni velik trg in nimate take prodane količine in je treba z visoko maržo delat, da se normalno živi, ampak zakaj pa od vas noben ne gre na zunanji trg in začnete internetno ponujati tudi ven?

Skratka, trg vas bo pojedel, ker je vednoe več spletnih nakupov in ljudje vedno bolj spoznavajo tuje primerjalnike cen. Pa poštnine niso tako drage včasih, včasih dobiš poštnino iz Nemčije ceneje kot pri nas iz Maribora!
Hladilnik ti recimo dostavijo iz tujine za 60€, cena je 300€ cenejša in garancija velja pri nas. Moram biti ovca in pri nas kupovati, da obubožam in naši trgovci preživijo?