Trgovanje z opcijami

lystek

Pripravnik
19. sep 2010
79
0
6
Pozdravljeni!

Zanima me, če kdo izmed vas trguje z delnicami na domačih/tujih trgih, ter tudi z opcijami (ne te bulšit binarne opcije), ampak prave, evropske, ameriške, (out/call varijante) ter če bi mi lahko kaj več o tem povedal?
Zadeva me namreč zelo zanima , dosti berem o tem, red bi pa tudi mnenje kakih dejanskih traderjev.
smile-1.gif

LP

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
Nisem trgoval z opcijami, samo z delnicami. Drugače se pa opcije prodajajo kot delnice. Cel point je v tem, da ti 'predvidiš' tečaj gibanja in se obvežeš, da jih boš kupil/prodal čez x časa po y ceni. Če si predvidel pravilno, si lahko v plusu, če nisi pač kupiš po višji ceni kot je trenutna in si toliko izgubil.. Opcije se ponavadi slišijo zelo zanimive tistim, ki mislijo, da bodo na hitro prišli do denarja, ne vejo pa točno kaj to je. Samo slišali so, da je 'en' s tem dobro zaslužil. Takšni prej ali slej izgubijo še tisto malega kar imajo. Borza ni nikoli zagarantiran easy money.. prej garaštvo na dolgi rok.

komar89

Fizikalc
22. apr 2008
777
195
43
Vse je odvisno s katerega vidika gledaš. Za tistih 5 ali 10% ki delajo profit, je totalna zmaga, za ostale je pa bulšit.

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
Nikjer nisem napisal, da je bullshit. Ampak da ni easy money kot si nadobudni mladci to predstavljajo.. ja lahko gemblaš in ti mogoče enkrat rata, drugič pa pušneš. Potem ti ni treba trgovat z delnicami.. imaš veliko drugih iger na srečo. Tistih 5-10% pa veliko dela in imajo ogromno informacij..

lystek

Pripravnik
19. sep 2010
79
0
6
Kolikor sem prebral o tem, ni tako kot praviš Perofero, ampak pri opcijah lahko izgubiš samo toliko, kolko si plačal za nje. Se pravi, če opcija zapade, si pač izgubil tisto, kar si plačal na začetku za njo, nič več. Ni point v tem da jo kupiš potem, je to opcija, ne pa obveza. Kje si pa trgoval z delnicami recimo? ali kdo drug? Sam sem si na GBD račun naredl pred kratkim, samo ne vem, če to tam obstaja..

delter333

Guru
21. maj 2010
1.929
1.627
113
Notranjska
Jaz sem tudi nekaj prebiral na to temo vendar se nisem odločil spustiti v to. Na znanih borzah kotira ogromno vrednostnih papirjev spoznavanje ali so zanimivi za na kup ali ne je lahko že dovolj velik zalogaj.

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
Mal pozno..
smile-1.gif
trgujem na brokerjet. Sam z delnicami. Imajo pa tudi opcije in druge finančne inštrumente kolikor sem zasledil..

Za opcije ne dam roke v ogenj, da je tako kot sem napisal. Nisem se poglabljal v to ampak bolj bežno preletel..

lystek

Pripravnik
19. sep 2010
79
0
6
aha, sem malo pogledal na brokerjet pa piše da ne obstaja več kao? kako pa potem trguješ? To je samo za nemško borzo ali? Bolj me skoraj zanima ameriška, saj tudi angleški govorim tekoče..
smile-1.gif

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
Brokerjet obstaja ampak nimajo več podružnice v slo. Jaz imam zdaj novo pogodbo sklenjeno z Brokerjetom, ki ima sedež na Dunaju. V slo mislim, da imajo samo še pisarno, ki razpošilja izpiske, pogodbe itd. Registriraj se pa malo poklikaj pod MARKETS & SECURITIES. Z registracijo še ne dobiš trgovalnega računa. https://at.brokerjet.com/home/index1.phtml

Ima pa Ilirika tudi dva zanimiva produkta onNET (lj in zg borza) in onSVET (globalne borze). Kolikor sem gledal so cene transakcij podobne kot na Brokerjetu. http://www.ilirika.si/ilirika-on-svet.aspx