Trganje od plače...

tony

Guru
23. jul 2007
9.816
1.582
113
Če bi bila firma normalna, bi ti dala podpisati tripartitno pogodbo (mobitel, firma, ti), kjer podpišeš, da se vse nad 50 EUR s strani mobitela napiše na ločen račun, ki ga dobiš domov na tvoje ime. Vse drugo je mešanje d*****.

Sicer pa, kriza je in vse sorte stvari se dogajajo, cel kup firm je, kjer delavcem npr. zmanjšajo osnovno plačo za npr. 10% (brez enega samega kosa papirne obrazložitve), pa se žali na sončno upravo. Ni pa zakonito, jasno.

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Takšne pogodbe nebi niti podpisal, ker bi bila zelo neugodna zame.
Včasih napišem obrazložitev zakaj je račun toliko presega dovoljeni limit in mi to tudi upoštevajo.

Ampak pustimo to.
Z mojim primerom sem hotel samo povedat odpiralcu teme, da s tožbo kljub očitni kršitvi zakona o delovnem razmerju lahko več izgubi kot pridobi.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.470
7.611
113
A res? Ne bi je podpisal? No pol pa nimas vec sluzbenega telefona. Ali se bolje - prepovedani so vsi zasebni klici. Bos mel pa dva mobilca. Ce te dobijo pri prekrsku pa regresni zahtevek + disciplinska zaradi krsenja internih pravil.

Najbols je k je folk tko zlo brihten, pol se jim pa zgodi isto kot kolegu od sheriffa pol pa po netu jamrajo pa sprasujejo kaj naj....

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Seveda nebi podpisal.
In ja, imam dva mobilca.
S službenim strogo samo službene zadeve ampak kljub temu gre kdaj kakšnih 50-100€ iz mojega žepa.
Ampak kot sem že povedal s tožbo izgubim vse.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.399
1.266
113
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Če bi bila firma normalna, bi ti dala podpisati tripartitno pogodbo (mobitel, firma, ti), kjer podpišeš, da se vse nad 50 EUR s strani mobitela napiše na ločen račun, ki ga dobiš domov na tvoje ime. Vse drugo je mešanje d*****.

Ne rabiš nobene tripartitne pogodbe. Firma podpiše z operterjem, ti pa obrazec na firmi (ko pač dobiš služben telefon).

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.399
1.266
113
Citat:
Uporabnik hipnotik pravi:
Seveda nebi podpisal.
In ja, imam dva mobilca.
S službenim strogo samo službene zadeve ampak kljub temu gre kdaj kakšnih 50-100€ iz mojega žepa.

Spremljaj porabo in ko si na limitu, pač povej šefu, da je limit porabljen in ne moreš več klicat.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.148
3.188
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Seveda nebi podpisal.
In ja, imam dva mobilca.

Spremljaj porabo in ko si na limitu, pač povej šefu, da je limit porabljen in ne moreš več klicat.

točno tako mene je tudi zadnjič šef spraševal zakaj nisem doseglij....ste omejil porabo..poraba dosežena......[censored] ga do konca meseca se ne oglašam

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.660
1.168
113
Titograd
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Seveda nebi podpisal.
In ja, imam dva mobilca.

zmaga.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik softi pravi:
no..pri meni k se pojavi odvetnik..gre odpoved se isti dan uro

seveda pametnjakovic...na osonvi cega pa?, potem bos mel se hitro delovno sodisce na grbi...prepotentnez...nezakonito bi sam delal potem pa se ko si hoce nekdo pravice svoje branit, pa sutiranje...