Trganje kredita od penzije

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Dva penzionista - mož in žena, imata kredit. Oba. On ima penzije nekje 250€, ona 450€. Nimam pojma, kako in kdaj sta do kredita prišla, a ga imata. Kredit jima odtegujejo direktno na banki, meni pa ni jasno, kako lahko? Ni neko pravilo o 76% minimalna ali 2/3 minimalna ali koliko že? Da se pod to mejo ne sme trgat? Vem, da sta sama vzela kredit in to, a zanima me, kako so ti odtegljaji pravno pravilni.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Če gre za dogovor o bremenitvi anuitete, potem ti lahko trgajo tudi več kot je dohodka. Tisto kaj imaš ti v mislih, pa je takrat ko sta že v izvržbi, blokiran račun ...

Nazadnje urejeno:

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
še vedno veliko bolje to kot pa da do trganja ne bi prihajalo in bi sledila izvršba banke,kar bi bilo za omenjena penzionista veliko večji finančni zalogaj ali pa posledično veliko slabši socialni položaj.potrebno se je zavedati da v izvršbo spadajo tudi sami stroški postopka

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Miikech pravi:
Dva penzionista - mož in žena, imata kredit. Oba. On ima penzije nekje 250€, ona 450€. Nimam pojma, kako in kdaj sta do kredita prišla, a ga imata. Kredit jima odtegujejo direktno na banki, meni pa ni jasno, kako lahko? Ni neko pravilo o 76% minimalna ali 2/3 minimalna ali koliko že? Da se pod to mejo ne sme trgat? Vem, da sta sama vzela kredit in to, a zanima me, kako so ti odtegljaji pravno pravilni.

Ne znata povedal, od kod kredit? niti na banki ne vedo?
evil.gif

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Nista zastavila nicesar. Baje je bil vmes nek posrednik.

Bi pa lahko po mojem laicnem mnenju konkretno zjaj.. banko
smile-1.gif

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Če je tak, pol res ne vem, čemu še plačujeta kredit? Itak jima nimajo kaj vzeti ...
Kdo pa jima je podpisal za poroka?
grims-1.gif

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Ni nicesar, ni porokov in nic. Na banko sta hodila samo onadva, peljal ju je posrednik. Oz ne banko,eno hranilnico. Pa ta kredit je se iz casov debelejsih krav (ne debelih).

Rekla sta, da bosta zaprosila za odpis preostalega kredita, ki je se 3 leta, saj jima skupaj ne ostane niti 550eur.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Miikech pravi:

smile-1.gif

ahahaha a misliš resnod a set ako lahko znebiš kredita in obeznosti,da ne bosta na koncu še brez gat okoli hodila na stara leta,ne biti naiven

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik Miikech pravi:

smile-1.gif

ahahaha a misliš resnod a set ako lahko znebiš kredita in obeznosti,da ne bosta na koncu še brez gat okoli hodila na stara leta,ne biti naiven
V bistvu se lahko znebiš. Če imata tako majhno penzijo in nimata premoženja, potem jima dejansko nimajo kaj vzeti. Edino mogoče kak regres pri penziji, če bosta tisti mesec presegala cenzus.
Ampak jaz sem ziher, da kredita nista dobila kar tako brez nekih zavarovanj in garancij, sploh pa ne v tujini preko nekih posrednikov, ki so običajno veliki mutibariči. Po moje zagotovo obstajajo poroki, ki bi jim zagrenila življenje ...

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Kje pise, da sta vzela v tujini?
smile-1.gif
gre za hranilnico Lon v slo.
Softi ti pa preden se smejes.. premisli.

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Miikech pravi:
Kje pise, da sta vzela v tujini?
smile-1.gif
gre za hranilnico Lon v slo.
Softi ti pa preden se smejes.. premisli.
Ko si napisal, da je bil kredit pridobljen prek nekega posrednika, sem avtomatsko sklepal da gre za kredit v tujini.

Sicer pa bi bilo potrebno pogodbe poiskati. Kredit je verjetno itak na enega, drug pa je bil porok, tak da tretje osebe sploh ni ...

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
tipično slovensko,nekaj si izposoditi potem pa ikati vse možne načine da ne bi bilo treba vrnit-balkan.press

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik shift pravi:
tipično slovensko,nekaj si izposoditi potem pa ikati vse možne načine da ne bi bilo treba vrnit-balkan.press
Hehe, a zdaj je pa neetično in nemoralno, če revež postane tajkun.
evil.gif

P.S. Žal je pa resnica čisto drugje: tajkun ve kaj podpisuje, ona dva pa žal sploh ne vesta kaj vse sta podpisala in koga vse sta vpletla.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
točno,kredit je sigurno zavarovan.in ko se zavarovanje uporabi bilo kako je precej dražje od odplačila kredita

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
Kredita brez zavarovanja nista dobila. Ali je bilo zavarovanje urejeno preko zavarovalnice ali pa preko rizičnega sklada banke. Hranilnica Lon kolikor vem nima svojega rizičnega sklada in je gotovo zavarovano preko zavarovalnice.
Če kredita ne bosta vrnila se bosta do konca svojega življenja srečevala z izvršbami, pozivi na sodišče, bančnimi izterjevalci,....
Kakšen stres bo to povzročilo dvema upokojencema si verjetno predstavljate, tako da tudi če ni kaj vzeti, je kaj vzeti, ZDRAVJE na primer...
Nagovarjat nekoga k temu, da naj ne vrne sposojenega denarja pa je vsaj neetično in nemoralno, da ne govorim o tem, da lahko ima to verjetno tudi elemente kaznivega dejanja....

V glavnem denar sta si izposodila, ga verjetno tudi porabila za nekaj in ga naj sedaj tudi vrneta. Aja pa še to. Aja pa banka lahko tudi uspe dokazati, da so bile narejene darilne pogodbe z namenom tega, da se losata lastnine, da jima ne bi bilo kaj vzeti....

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Kje je napisano, da bosta nehala placevati? No sicer pa nevem, ker sem ju na praznovanju prvic videl
smile-1.gif

Banka ne more dokazati nicesar, ker prepis na otrokr ni bil narejen s tem namenom, da bi bil kdo ogoljufan. Dalec od tega. Pa tudi dvomim, da bi banka sla v to, ce je ostalo dobre 3k eur dolga.

Mogoce pa res mata kredit zavarovan z zavarovanjem. Kaj pa to v praksi pomeni, ce ne placujes vec? Kako zaravovanje je to?

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
@Miikech 7 in 9 post po vrsti sta tvoja v obeh špekuliraš kako bi bilo če kredita nebi vrnila....pa v nadaljevanju še kdo drug...

Na sodišču se da dokazati, da je bila neka darilna ali prodajna pogodba fiktivna in da je bil namen le-te izigravanje morebitnih upnikov.

Za kredit zavarovan pri zavarovalnici pomeni, da v primeru neplačila kreditojemalca, kredit banki poplača zavarovalnica. Zavarovalnica bo tovrstno poplačilo kredita izterjala od kreditojemalca.

Lahko probata z vlogo za odpis, vendar ti iz izkušenj povem, da skoraj 100% ne bosta uspela. Banka bo vztrajala z izpolnitvijo obveznosti.

Nazadnje urejeno: