Trganje kredita od penzije

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Presneto alter, vedno se pikate v nepomembne zadeve. Bili smo na praznovanju, kjer je par sedel zraven mene in je zadeva pac nanesla na to temo.

In kaj ima veze ce jaz spekuliram? Nimam kredita jaz niti nimam stikov s parom.

Tema se lahko zaklene, ker gre v popolnoma drugo smer.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Tema se lahko zaklene, ker ti nimaš nobenih točnih podatkov o vrsti kredita in zavarovanjih le tega. Tako posledice neplačevanja takšnega kredita lahko zaidejo v katero koli smer in tako je šla tudi ta tema. Čisto v skladu z informacijami, ki so na voljo ...

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Moje vprasanje je bilo, koliko je znesek, pri katerem ti lahko se trgajo z racuna oz. koliko ti mora ostat. Sem dobil odg. Vse ostalo je bullshit.

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Mislim da moraš imeti dohodka 550€ da lahko dobiš kredit, a se motim
17758-icon_confused.gif

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
Zakon o potrošniškem kreditiranju nima točno dolečenega zneska, ki ti mora ostati po plačilu kreditnih obveznosti. To so interna pravila, ki so si jih pripravile banke oz. BS (aktualni znesek je cca 630 EUR). Zakon predvideva samo, da mora banka oceniti kreditno sposobnost potrošnika in to naredi v skladu s svojim internim pravilnikom (eno izmed pravil le-tega je znesek zgoraj).
Ta dva sta podpisala pogodbo po starem ko so veljala malo drugačna pravila in takrat so banke upoštevale opcije, da kreditojemalcu ostane cca 375 EUR. V danem primeru je možno tudi to, da je stranka prej bila še zaposlena in je imela višjo plačo, sedaj pa ima penzijo, ki je seveda nižja in ji tudi zato manj ostane. To so pogosti problemi v SLO, saj kreditojemalci ponavadi pozabijo, da se jim lahko v prihodnjih letih zmanjšajo prihodki.

Nazadnje urejeno:

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
se popolnoma strinjam, samo da( To so pogosti problemi v SLO, saj kreditojemalci ponavadi pozabijo, da se jim lahko v prihodnjih letih zmanjšajo prihodki) to ne pozabijo, ampak jim je malo mar, samo , da so v danem trenutku potešene želje.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Pri minimalni plači lahko dobiš največ cca 10.000 evrov kredita.

Don't think so.

Že pri POVPREČNI plači* ne moreš dobiti več kot (mislim da) 15.000 EUR kredita, brez da bi ga nekako zavaroval. Zavarovalnica pa na podlagi pregleda kreditojemalca presodi, če bo kredit sploh hotela zavarovat.
Ostane seveda še hipoteka in pa poroki. Te zadnje je pa danes čisto lahko dobiti
evil.gif

*povprečna plača je skorajda 1 x višja od minimalne ... tako da ....

Nazadnje urejeno:

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik nuvi3790 pravi:
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Pri minimalni plači lahko dobiš največ cca 10.000 evrov kredita.

Povej pri kateri banki, oziroma hranilnici
wink-1.gif
Točno tako, naj pove kje ...
Poznam par brez kreditov in lizingov, ki na minimalne plače nista dobila niti 4000eur.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
Na minimalno plačo, če gledamo čisto po navodili BS ne bi smel dobiti nič. Enostavno tak komitent žal ni plačilno sposoben. Tukaj se redko katera banka ali hranilnica upa igrat. Že zato, ker če bodo problemi in bo šlo vse skupaj v teku pogodbe na sodišče, zadeva za posojilodajalca pade. Pade zato, ker bi MORAL vedeti, da kreditojemalec s 600 EUR mesečnega prihodka pač ne bo mogel vrniti 4.000 EUR kredita/leasinga pri katerem je cca 130 EUR mesečnega obroka.

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Pri povpraševanju za kredit najprej vprašajo, koliko si do sedaj prišparal. Če ti je do sedaj uspelo prišparati 200eur na mesec, še imaš neko upanje za kak kredit. Če do sedaj nisi našparal nič, boš tudi za odplačevanje en drek sposoben dati 200eur na mesec za odplačilo ...