Trenja v tem trenutku

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Pri nas pa imamo samo Mercator in EuroSpin, pa v glavnem kupujemo v ES bi pa veliko rajši videl, da bi bil tu res kak Lidl ali pa Hofer. Sicer ima ES kar nekaj dobrih stvari (kakšne salame, npr. posebna z zelenjavo je odlična, siri, tudi suho meso, sirni namazi, npr. sirni z lososom je dober, losos, Corny, ipd.), ne priporočam pa alkohola, pa kruha iz ES. Menim pa, da je v Lidlu boljša roba kot v ES (v Lidlu nakupujemo v štud. domu).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.827
6.789
113
pri taščici
Blizu mi je hofer zato večino stvari kupim tam, sedaj sem začel zahajat še v bližnji eurospin, kdaj pa kdaj se zanjdem tudi v lidlu in leclercu ki je malo dlje od mene.
Svete trojice se izogibam vedno bolj in bolj. Sploh od takrat ko so sami prodajalci rekli (v tušu) da ne kupujejo stvari ki jih prodajajo (kvaliteta) še toliko bolj.
Pa ne bi rekel da bi bili "evropsko"plačani - lastnik pa je najbogatejši slovenec!!). Tako pa imam občutek da niso veliko bolje kot v lidlu, hoferju, eurospinu... je pa res da mogoče nimajo take norme(enkrat je nekdo pisal da mora prodajlka v hoferju 40? izdelkov v minuti poskenirat na blagajni.
V trojčku si zato vzame 5 minut.

Iz izkušenj lastnih staršev in tasta vam lahko zagotovim da so kmetove(in slakove, vizjakove...) besede včeraj več kot resnične. Če ne verjamete lahko ob priliki skeniram račune za oddano meso (pod 2,70E/kg) in račune za dobavljeno mleko!

Ko se je lani podražila pšenica in koruza so imeli razlog za podražitev hrane v trgovini (odkupnih cen mesa, mleka pa ne), letos ko se cene pšenice in koruze vračajo na stare cene (nafta, elektrika, umetna gnojila...so bistveno dražja-elektriko bo tast po novem plačeval od 60-100% več, krave ne moreš molzst na varčne žarnice) pa imajo namesto pocenitev hrane spet nekako razlog za podražitev.

Tista slakova cena 3-7€ za meso je mogoče res malo pretirana. Mogoče bi bila bolj primerna 3-6 kar je veliko lažje dokazljiva cena za goveje meso v trgovini(od kosti (1,5-2 evra/kg, do pljučne pečenke za 30 evrov/kg).

Kmet ne sme več doma klati govedi.Klanje v klavnici ga stane okoli 200evrov po govedi. Se pravi klavnica računa okoli 0,6 evra/kg za klanje (domov odpelješ bika v 6-8 kosih). Kako ga boš dostavil v klavnico je pa spet tvoj problem (če je nimaš ravno pred nosom je hitro še to 50 evrov)

Nazadnje urejeno:

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Ja tisti, ki najmanj delajo, največ kasirajo. Tu nekaj ni vredu. Očitno bo treba glede nekaterih stvari "cut the middle man" in kupovat pri kmetih.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.827
6.789
113
pri taščici
In potem kmet za svojo "bio" meso(je pač drugačne če se pase na pašniku, ali pa če zraste nekje na farmi) postavi "skoraj" trgovinsko ceno, pa mu sosed pravi da je v trgovini ceneje.
No tak ne dobi več mesa pri kmetu, kar naj gre po v trgovino po tistega iz blagovnih rezerv....

Podoben sistem laufa na tržnicah. Prodajajo okoliške branjevke (res da je lahko zrastlo 10 km od LJ ob AC) in šiptarji. Branjevka je zvečer odrezala solato, šiptar pa jo je bog ve kdaj kupil na veletržnici iz bog ve katerega konca evrope(kdo pa lahko garantira da je tista zrastla na pokljuki namesto ob AC).
Kdo bo več prodal, jep ares da bo imela branjevka mogoče višjo ceno.....

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Jaz kupujem v Mercatorju, to pa zato, ker mi je na dohvat ruke od doma in od joba za malco.Razni Hoferji, Lidli...so pri nas tako daleč od mene, da se ne splača, ker bi tisto razliko, ki bi prišparal, pač dal za bencin.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.827
6.789
113
pri taščici
to je druga zadeva (čeprav ob priliki se vseeno ustaviš)
Tudi jaz se ne vozim na drug konec slovenije-lj po žemljo. Imam pa v 3 km vse tri diskonte prav tako sveto trojico.(5 mercatorjev na 500m)???tr

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Najboljši sosed?
grin1.gif
Povsod ga je dost.

Škofja loka kot zelo veliko mesto, mislim da še vedno nima drugega kot mečkator. Kje so potem šele manjša mesta.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Najboljši sosed?
grin1.gif
Povsod ga je dost.

Škofja loka kot zelo veliko mesto, mislim da še vedno nima drugega kot mečkator. Kje so potem šele manjša mesta.

Na žalost imaš prav. V Železnikih je še Tuš. ki pa ima bolj slab obisk, ker so vsi navajeni na soseda.

Baje naj bi prišel v Loko zelo kmalu Hofer in Špar, samo ta baje sem že tolikokrat slišal, da nič več ne verjamem.
Zanimivo je tudi, da Hoferja ni tudi v Kranju, sicer sta dva Lidla, samo mi enostavno ne potegneta. Ko pa sem bil enkrat v LJ v Hoferju, pa priznam, da če bi bil bolj pri roki, da bi večkrat tja zavil.

ps: se zahvaljujem tistima dvema, ki sta napisala seznam aktualnih izdelkov iz Hoferja. Bomo enkrat malo preizkusili.

lp

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.827
6.789
113
pri taščici
V eurospinu sem začel kupovat ementalec po cca 5,5 evra, sladoled je bil tudi neprimerno boljši kot kak tuševa sladka pena (sosedov je malo boljši).
Namesto raznih "poli" salam in hrenovk tudi raje kupim kako "pečen vrat" ali kaj podobnega po podobni ceni. Kljub temu da je kar nekaj E notri, vsaj vem da je kos mesa, ne pa.....
Tudi kak italijaski pršut za 10 evrov se mi zdi boljši kot pa kaka "slovenska" salama (sploh ne vem katero dobiš za to ceno ker jo precej poredko kupujem).
Moja zaenkrat pravi da zaenkrat še nima konkurence mercatorejv jogurt za 26 centov iz lj. mlekarn(hoferjevega še ni probala)

dTi

Fizikalc
5. avg 2007
340
31
28
KSZ

Sam imam v peš dosegu Merc, Tuš in Hura, zato v te največ zahajam. V Spar mogoče enkrat na mesec, ali še to ne.
Ne vem kako se Hura primerja z Lidlom ali Hoferjem, ampak roba v njem je porazna. Brandname znamke sicer mislim da so cenejše par centov. Kaki "noname" prigrizki, sadje, zelenjava pa je večinoma romala prej v koš, kot v želodec.
smile-1.gif

hgard

Guru
22. jul 2007
4.083
582
113
Citat:

Zdajle poslušam radio in pravijo, da se bo gradila nova trgovina.... in to bo .... Mercator
bonk.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik hgard pravi:
Citat:

Zdajle poslušam radio in pravijo, da se bo gradila nova trgovina.... in to bo .... Mercator
bonk.gif

Svašta, drugim sploh ne pustijo zraven al kako?

Pa ne da posušaš radio Sora?
hysterical-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.220
857
113
Citat:
Citat:
Uporabnik hgard pravi:
Citat:

bonk.gif

hysterical-1.gif
zdaj vsaj veš, zakaj so cene nepremičnin v škofji loki 10-30% nižje, kot v LJ
evil.gif

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Citat:
Uporabnik dTi pravi:
KSZ

Sam imam v peš dosegu Merc, Tuš in Hura, zato v te največ zahajam. V Spar mogoče enkrat na mesec, ali še to ne.
Ne vem kako se Hura primerja z Lidlom ali Hoferjem, ampak roba v njem je porazna. Brandname znamke sicer mislim da so cenejše par centov. Kaki "noname" prigrizki, sadje, zelenjava pa je večinoma romala prej v koš, kot v želodec.
smile-1.gif

Hura je pozabljen, zgrešen projekt mercatorja, pa še ukinit ga mislijo v kratkem. Če bi bilo po moje, bi nekaj supermarketov na izbranih lokacijah spremenili v diskont (ime Hura bi ukinil), vendar bi morali z vso resnostjo pristopit k oblikovanju asortimana.

dTi

Fizikalc
5. avg 2007
340
31
28
Citat:
Uporabnik OldSkul pravi:
Citat:
Uporabnik dTi pravi:
KSZ

smile-1.gif

Hura je pozabljen, zgrešen projekt mercatorja, pa še ukinit ga mislijo v kratkem. Če bi bilo po moje, bi nekaj supermarketov na izbranih lokacijah spremenili v diskont (ime Hura bi ukinil), vendar bi morali z vso resnostjo pristopit k oblikovanju asortimana.

Preverjene informacije?
Sicer se mi zdi, da je Črnuški precej založen, ampak profil ljudi je drugačen, kot v ostalih trgovinah. Ali (na izgled) obubožanci s kakim jogurtom, ali pa familija, ki nese 6pack najcenejše 1,5l gazirane pijače in podobno.
bonk.gif

Mogoče boljše preoblikovati obstoječe Hura trgovine v nek "diskont" z isto robo kot v Mercu, ampak na paletah nametano, etc ...

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
V hura sem bila ene trikrat. Je sicer nametano, izbira je nikakva, cene pa še vedno niso dovolj nizke, da bi se splačalo posebej tja lest.

Gre človek potem že raje v Lidla ali Hoferja...

hgard

Guru
22. jul 2007
4.083
582
113
Citat:

hysterical-1.gif

Ne jaz, mama. Bognedaj, da bi zamudila osmrtnice
grin1.gif

Po moje je ta ljubezen do Mercatorja še od takrat, ko je kupil Loka trgovine (jih je bilo kar precej, tudi zdajšnji medvoški Mercator). Medtem ko so se pri Živilih in Emoni upirali, so pri Loki Jankoviča dobesedno na kolenih prosili, da jih kupi
17758-icon_confused.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Važn je da bo smiling Zo Yankovich imel milijončke od projekta Stožice. Donate, people, donate! Da poor niggaz can't fuel their private jets....