Blizu mi je hofer zato večino stvari kupim tam, sedaj sem začel zahajat še v bližnji eurospin, kdaj pa kdaj se zanjdem tudi v lidlu in leclercu ki je malo dlje od mene.
Svete trojice se izogibam vedno bolj in bolj. Sploh od takrat ko so sami prodajalci rekli (v tušu) da ne kupujejo stvari ki jih prodajajo (kvaliteta) še toliko bolj.
Pa ne bi rekel da bi bili "evropsko"plačani - lastnik pa je najbogatejši slovenec!!). Tako pa imam občutek da niso veliko bolje kot v lidlu, hoferju, eurospinu... je pa res da mogoče nimajo take norme(enkrat je nekdo pisal da mora prodajlka v hoferju 40? izdelkov v minuti poskenirat na blagajni.
V trojčku si zato vzame 5 minut.
Iz izkušenj lastnih staršev in tasta vam lahko zagotovim da so kmetove(in slakove, vizjakove...) besede včeraj več kot resnične. Če ne verjamete lahko ob priliki skeniram račune za oddano meso (pod 2,70E/kg) in račune za dobavljeno mleko!
Ko se je lani podražila pšenica in koruza so imeli razlog za podražitev hrane v trgovini (odkupnih cen mesa, mleka pa ne), letos ko se cene pšenice in koruze vračajo na stare cene (nafta, elektrika, umetna gnojila...so bistveno dražja-elektriko bo tast po novem plačeval od 60-100% več, krave ne moreš molzst na varčne žarnice) pa imajo namesto pocenitev hrane spet nekako razlog za podražitev.
Tista slakova cena 3-7€ za meso je mogoče res malo pretirana. Mogoče bi bila bolj primerna 3-6 kar je veliko lažje dokazljiva cena za goveje meso v trgovini(od kosti (1,5-2 evra/kg, do pljučne pečenke za 30 evrov/kg).
Kmet ne sme več doma klati govedi.Klanje v klavnici ga stane okoli 200evrov po govedi. Se pravi klavnica računa okoli 0,6 evra/kg za klanje (domov odpelješ bika v 6-8 kosih). Kako ga boš dostavil v klavnico je pa spet tvoj problem (če je nimaš ravno pred nosom je hitro še to 50 evrov)