Trenja-Ðankiji

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
shocked-1.gif

Madona, sami dobri predlogi...
write.gif

BTW Kaj pa alkoholiki? Kaj pa z njimi? Aja - pa da bi stare mame, stare 95 in več let, ujčkali na medicinske stroške, ko pa vsi vemo, da itak se tu nič več ne da naredit (EMŠO.press)... Kakšen predlog, kam z njimi?
17758-icon_confused.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
A bi si upal kdo malo razčleniti te drogeraše, da malo bolj podrobno vidimo problem??
cool-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Pa dajmo potem pospravt še kadilce... veš kolk bolniških postelj je zasedenih zaradi kadilcev, kateri niso bili dovolj močne osebnosti? Predlagam, da se tistemu, kateremu se odkrije rak na pljučih nahitro inekcijo da, pa bo rešena zadeva....

Tobak je bil (in je še delno) družbeno sprejemljiva droga. Prav tako alkohol. Od obojega so rajnke in obsoječa država načrpala toliko keša v obliki davkov, da se ti zvrti. Torej ni problema tem zagrizenim davkoplačevalcem sedaj omogočiti zdravljenje in dostojno smrt, saj so verjetno medtem že vzgojili naslednjo generacijo ali dve kadilcev in alkoholikov.

Ðanksi pač ne prispevajo nič v državnega pujska, niti distributerji droge, niti prevozniki...neposredno. Torej se jim zdravljenja ne omogoči. Konec debate.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
To pa res ni problem.

LSD je čist simpel naredit - zagonmo proizvodnjo v kakšni Belinki, pa dizajnerji se bodo spomnili kakšne lepe pakunge in lahko ta hec prodajamo po kioskih, pumpah, na blagajni v mešpartuškatorjih.... Gor bomo obesili mastno trošarino (recimo dvakrat večjo kot pri cigaretah), pa bo...
zmaga.gif

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz

Matr mi je cudno da bi dzankije pobili in iztrebili ker se fiksajo in kradejo ker zabredejo pod vplivom mocne droge, med tem ko so cefurji ko kradejo, pretepajo cist pri prisebnem stanju(so pa pac pod naravno primitivno dozo) in bi jih ujckali.

Ja kuha pa je polde, si enkrat prevec jezik stegnil in dobil po peechki od juznaka?
Nisem vedel da so vsega cefurji krivi.

Ontopic:
Ne gre se zato da bi bili nestrpni pac zaradi tega ker se drogira da ga je treba ubit. Stare mamce in atiji so pac bolani, ker so ze v letih. Ti pezdeti so pa mladi in se zavestno unicujejo. Zakaj potem ko vidite nekega cestnega divjaka v jarku recete prav ti je kaj pa noris. Torej isto tukaj. Crkn kaj se pa drogeras.....

Kar se pa alkota tice je pa to zame itk droga tko da velja isto pravilo. Pa ceprav imam fotra obcasnega alkoholika..... brez izjem....
Ce ne mi pa Darwin.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
shocked-1.gif

Madona, sami dobri predlogi...
write.gif

BTW Kaj pa alkoholiki? Kaj pa z njimi? Aja - pa da bi stare mame, stare 95 in več let, ujčkali na medicinske stroške, ko pa vsi vemo, da itak se tu nič več ne da naredit (EMŠO.press)... Kakšen predlog, kam z njimi?
17758-icon_confused.gif

Stare ljudi v divjino poslat, pa naj preživijo kokr hočjo. A nimajo Eskimi že podobnga sistema?

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Pa dajmo potem pospravt še kadilce... veš kolk bolniških postelj je zasedenih zaradi kadilcev, kateri niso bili dovolj močne osebnosti? Predlagam, da se tistemu, kateremu se odkrije rak na pljučih nahitro inekcijo da, pa bo rešena zadeva....

Tobak je bil (in je še delno) družbeno sprejemljiva droga. Prav tako alkohol. Od obojega so rajnke in obsoječa država načrpala toliko keša v obliki davkov, da se ti zvrti. Torej ni problema tem zagrizenim davkoplačevalcem sedaj omogočiti zdravljenje in dostojno smrt, saj so verjetno medtem že vzgojili naslednjo generacijo ali dve kadilcev in alkoholikov.

Ðanksi pač ne prispevajo nič v državnega pujska, niti distributerji droge, niti prevozniki...neposredno. Torej se jim zdravljenja ne omogoči. Konec debate.

Aha... torej je bistvo če je droga družbeno sprejemljiva ali ne.
crazy1.gif
Sem že v eni drugi temi pisal o tem, kako star fotr, ki se ga narine s cvičkom vsak dan pljuva po "narkomanih", ki prižgejo jolija enkrat na tedn... tako da se ne mislim še enkrat v to debato spuščat.

V temi o protikadilskem zakonu so bili celo objavljeni podatki koliko okvirno pride zdravljenje bolnika, ki je zbolel za rakom na pljučih in cena se ne pokrije s prodanimi cigareti, tako da tale tvoja zgodbica o upravičenosti zdravljenja zaradi nakupa tobaka in alkohola je malo za lase privlečena.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik PiLLLe pravi:
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz

Matr mi je cudno da bi dzankije pobili in iztrebili ker se fiksajo in kradejo ker zabredejo pod vplivom mocne droge, med tem ko so cefurji ko kradejo, pretepajo cist pri prisebnem stanju(so pa pac pod naravno primitivno dozo) in bi jih ujckali.

Ja kuha pa je polde, si enkrat prevec jezik stegnil in dobil po peechki od juznaka?
Nisem vedel da so vsega cefurji krivi.

Ontopic:
Ne gre se zato da bi bili nestrpni pac zaradi tega ker se drogira da ga je treba ubit. Stare mamce in atiji so pac bolani, ker so ze v letih. Ti pezdeti so pa mladi in se zavestno unicujejo. Zakaj potem ko vidite nekega cestnega divjaka v jarku recete prav ti je kaj pa noris. Torej isto tukaj. Crkn kaj se pa drogeras.....

Kar se pa alkota tice je pa to zame itk droga tko da velja isto pravilo. Pa ceprav imam fotra obcasnega alkoholika..... brez izjem....
Ce ne mi pa Darwin.

Potem pa najbolš da malo več reševalcev na motorjih izšolajo, pa bodo šli oni pogledat na kraj nesreče, če je upravičeno, da se sploh cel kombi fura. Če so pač znaki, da je bil voznik pod vplivom alkohola ali da je prehitro pripeljal se ga pusti tam, da crkne... stroške odstranitve avta in pucanje ceste pa familji zaračunajo.

Kako bi bil lep svet, če bi se pomagalo samo "pridnim"...
cheer.gif

Dajte se pametnjakoviči malo zamislit, kako bi zgledalo, če bi nekdo skenslal pomoč ali celo ubil koga od vaših bližnjih, zato, ker je on presodil, da ni koristen za družbo, ker se je poškodoval/zbolel zaradi lastne napake
smirk-1.gif
Jebena Amerika je očitno že tukaj in precej folka je očitno že tolk sposobnih, da bi mirno pustil človeka crknt na cesti.

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Ej, kaj alkohol naredi familijam, pa nekateri še vedno trdijo, da to "ni tolk hudo, kot droga". Isto sranje, drugo pakovanje - je moje mnenje. Včasih se mi zdi, da je še težje vse skupaj pri alkoholku kot pri narkomanu. Narkoman je psihično zdelan u nulo, vse kar mu je biznis je žicat denar in se špikat. Dostikrat gre tudi od doma in zabluzi, dokler a) se ne spravi v komuno in se ozdravi b) umre c) klošari. Načeloma je čefur bolj nevaren od njega.

Pa dejmo pogledat alkoholika. Ta se ga vsak dan nacedi, cel dan ga ni domov, zvečer dedec prilomasti domov, oklofta babo, ker ga je vprašala kje je bil, po možnosti še mulca zbrca, ker je z vrati zaloputnu, on bi pa zdej počival...potem zadevo prespi, zjutraj se 2 uri dela, da se včeraj ni nič zgodilo in špila fotra...no, dokler ne odpeketa na šiht in se zvečer zgodba ponovi. No lahk je pa tut take sorte, da cele dneve doma kavč pegla in se mu ne jebe pol ku*ca za vse okrog sebe, doma troši hrano, pijačo, elektriko...žena se ne sekira sploh, ker je že čist v tem, od naveličanosti in takega stanja pozablja, da mora mulca vzgajat in kej zase narest.

Oba primera sta karikirana, ampak jst mislim, da v tej primerjavi đanki zmaga. Sicer žalostno, ampak po moje je ta fizično in psihično maltretiranje hujše, kot narkoman, ki se potika nekje pocesti in ne veš, kaj je znjim - definitivno je pa po moje OBOJE GROZNO! Kar je pa najhujš, verjetno se alkoholizem dogaja za kar visokim % družinskih vrat, ampak pri polovici teh na vzven vse zgleda ok...in verjetno tut familija funkcionira na način "sej pri nas je pa vse ok, včasih se fotr mal nadela, ampak se imamo radi"...ne da bi se zavedali, kolk jih to psihično zdeluje.

Kar se pa cigaret tiče. Nikotinsko odvisnost bi jst štela med najlažjo od teh oblik (pustimo verižne kadilce in podobne izjeme). In pri kajenju si najbl z glavo pri stvari (zavedno kupiš čike, jih kadiš, veš, da zanje 2,60 plačaš,...). In se zavedaš, da so škodljive - samo pljučnega raka si zamisliš, pa se lahko resno zamisliš. Ampak kljub vsej škodi, ki jo lahko narediš sam sebi (+ okolici = se zavedaš), ljudje kadijo. In za to svinjarijo dajejo na teden kolk 50, 100 ojrov...in JA, vem, da dajete iz svojega žepa in je vaš denar. Samo čigav denar bo pa takrat, ko boste na onkologiji na aparatih? Davkoplačevalski. Je treba tudi kadilce iztrebit?

Malo filozofije, karikiranja...ampak, če smo že šarf, pa naj bo
smile-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ko smo že pri odvisnostih - kaj pa pravite na gamblerje? Jih postrelit kot vse ostale?
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Ko smo že pri odvisnostih - kaj pa pravite na gablerje? Jih postrelit kot vse ostale?
grims-1.gif

Grabljarje ? Ne ne, ker so pridni in grabljajo seno, da majo kravice kaj za papat...
smile-1.gif

Pa ne vem kdo je reko, da jih je treba postrelit, oz. vsaj jaz ne mislim tak, le tako bogi mikeci pikeci niso dzankiji kot ljudje jokajo, sami so izbrali to sr... in naj pac nosijo posledice...

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Sorry, gamblerje.
redface-1.gif

Popravljeno.
grin1.gif

Jest sem pa zato, da se jih postreli. Samo kradejo (isto kot đankiči), povrh vsega ga pa ne moreš zapret v neko kopalnico in nafutrat z metadonom - torej ni nobene rešitve...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Če đankiju postane kriza in vidi tebe kot edini izhod do droge (ker predvideva da imaš denar recimo) te bo mirne duše fental. Ali pa vsaj premlatil. Ko mu pogledaš v oči je to 10 krat večja groza kot nekemu zapitku s steklenimi okami ki itak malo gleda tebe malo pa v strop pa stene okrog.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Mah dej... napihuješ. Malo črno kroniko preber, pa presodi česa je več - umorov/napadov s strani đankijev ali umorov/napadov pod vplivom alkohola. Da ne omenjam koliko pijancev še redno uporablja avto za svoje pivske pohode. Pa koliko folka je pijanga na šihtu, ki tud lahko ogrožajo druge.

Kakšne oči imajo me pa v bistvu ne zanima... gledano s stališča stroškov (malo širše) veliko več pizdarije prinesejo alkoholiki, kot narkomani.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Ko smo že pri odvisnostih - kaj pa pravite na gamblerje? Jih postrelit kot vse ostale?
grims-1.gif
Jaz mislim, da maš ti vedno bolj neke težave
crazy1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.827
6.789
113
pri taščici
No še moje mnenje (po preletenih vaših)
Kdo plača zdravljenje kadilca, alkoholika, narkomana?
Prva dva plača ponavadi sam(davek, trošarina....), tretjega pa davkoplačevalci.
Glede na to da so pokazali kar nekaj punktov kjer se dobi in vbrizgava droga, sem prepričan da bi se to dalo precej omejiti. Dokler pa bo v cvetičnih koritih ob glavnem parku v LJ (večji sprehajalni poti) rastla Trava, pa zato pristojni orgnai ne bodo nič naredili pa bo samo še slabše....(recimo da lovijo večje ribe med koruzo in po hosti samo, da jim pred nosom raste, pa ne ukrenejo???)
Kdo zaidejo v drogo ste že več ali manj napisali. Največkrat tisti, ki so imeli vse življenje-otroštvo vsega dovolj in jim zato ni bilo treba nič narediti. In tako so si privoščili tudi drogo (saj je bilo vsega dovolj). POtem pa starše pokopljejo ali pa zaprejo pipico se jim pa svet dobesedno sesuje! Komu se pa ne bi, če ti desetletja nič ne manjka kljub nedelu, potem pa ničesar več nimaš (navajen pa si na vse udobje in užitek)
Droge probal nisem (pa imel priložnost), prižgal sem kake pol škatle cigaret, popijem ga toliko kot mi paše(sem skoraj prepričan da sem pod povprečjem)

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Se strinjam, za našo državo to velja. Ampak če primerjaš kronika pa enag zadetka ki je tudi že čisto dnu pa verjetno povzročita nekje isto škode, to sem hotel povedati.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Naredita isto škode, če vzamemo povprečen primerek z ene skupine in povprečen primerek z druge skupine in ju primerjamo. Če pa pogledaš nasplošno razmerje med alkoholiki in narkomani v Sloveniji pa lahko sklepaš koliko bolj bremenijo državo alkoholiki. Ogromno je alkoholikov tudi po raznih šihtih, pa folk to mirno spregleda. Na srednji šoli sem imel prfoksa, ki je bil med najbolj priznanimi na papirju, v praksi si ga pa vsako jutro zavohal kako je smrdel po alkoholu. Zadnč je en razlagal, da so imeli v firmi zaposlenega voznika kombija, pri katerem so po več letih ugotovili, da je večino časa fural pod dozo... pa še to verjetno nebi, če nebi padu s sedeža ko je vrata zapiral. Poštar v našem koncu je tud kar lepo pod dozo večkrat..... a še naprej naštevam? Kdo potem bolj škoduje družbi in kdo bolj ogroža folk okoli sebe? Saj narkiči daleč od tega, da bi bili nedolžne ovčke, samo njih slej ko prej izloči že družba sama in kakšne hude škode (generalno gledano) s klošarjenjem ne morjo nardit. Za kriminal preganjat imamo pa tud določene organe ane?

Nazadnje urejeno: