Trd sedež na biciklu

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
tko kot pri večini stvari ni nekega 100% pravila - so samo usmeritve - po googlat - pa predvsem ne pozabiz, da so različna pravila za različčno nammebnost:
MTB
cestna
"nedeljska"

tale se men zdi precej razumljiva

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.588
1.254
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Si prepričan da je druga točka pravilno?
Tudi v skrajni legi mora biti koleno nekoliko pokrčeno. Sicer je tudi po tvoji definiciji možno, ampak potem voziš "po prstih".
Mogoče to drži če voziš s kolesarskimi čevlji,kjer imaš spredaj podloženo in te nazaj "nese"

jap.... druga točka je pravilna.... jaz imam po tem sistemu nastavljeno

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
čist en grob opis nastavitve:
1. zic mora biti v vodoravnem položaju. lahko je minimalno nagnjen naprej...nikakor pa ne nazaj!
2. višina? čist tko na hitro...ko sediš na sedežu, se morš z iztegnjeno nogo oz peto komaj dotakniti pedal...oz ti za kakšen milimeter zmanjka.
3. se vsedemo na kolo. gonilko zavrtimo v vodoraven položaj. vertikalna linija konca kolena in osi pedala morata biti poravnani....

če bomo to naredili se bomo tud lažje vozili s kolesom...ko takole gledam po cesti ima malo kdo pravilno nastavljeno pozicijo na kolesu.

Naklon

Za dolčitev naklona sedeža uporabimo libelo ("vodno tehtnico"). Naklon sedeža naj bo s prednjim delom rahlo navzgor, da svojo zadnjo plat prepustimo zadnjemu, širšemu delu sedeža. Ženske imajo večinoma raje obratno naravnan sedež – prednji del obrnjen rahlo navzdol.

Komu zdaj verjeti ?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
ja probaj pa boš videl kaj ti paše. za sebe ti povem da ko je zic v vaservagi, mi nikak ne paše. ker špic pritiska bolj gor v jaja in prostato in pri res strmih klancih mi rit dol leze, moram nonstop napenjat hrbet da ne lezem dol, posledica je bolečina v hrbtu. odkar imam špic malo bolj dol, oba problema odpadeta