Trd sedež na biciklu

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Zakaj je moj sedež tako trd, da po nekaj voženj tud sedet ne morem na sedež. Najbolj me bolijo tazadnje kosti.
Ali bom kaj rešil z zamenjavo sedežea?

Takle zgleda
dsc00188.jpg

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
valda da boš, to je krš, plastika. pa še nekam ozek je. kupi wtb rocket v. preverjena zadeva in ne preveč draga

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.121
10.980
113
kod Džej-Zija
Garner, tudi sicer te bo rit na prvih nekaj furah bolela, ker očitno nimaš ravno utrjene, tudi na boljšem sedežu. Trening dela svoje in v parih furah to mine.

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
valda da boš, to je krš, plastika. pa še nekam ozek je. kupi wtb rocket v. preverjena zadeva in ne preveč draga

Ampak ne vem kolk se mi splača vlagat, ker bom naredil max.50km pa še to je vprašanje.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.084
6.932
113
pri taščici
Namonitraj si ga pred računalnik. Sem prepričan da te bo nehala bolet po prvem tednu.
SIcer pa: Sedež naj bi bil trd (nekateri baje že kar na karbonskih dirkajo?), lahko pa imaš hlače dodatno obložene znotraj. Pač kupiš kolesarske hlače za nekaj 10 evrov.
Če pa voziš v kakšnih kavbojkaj ali čem podobnim, kjer imaš tam spodaj cel kup šivov na pravem mestu , te bo pa še dolgo bolelo in žulilo.

50km boš naredil v eni furi, v enem denvu, tednu, mesecu, sezoni, življenski dobi bicikla? Pa še povedat moraš po kakšnem terenu.
KEr po asfaltu jih lahko narediš v uri in pol, po brezpotjih in v klanec pa ti jih mogoče ne uspe niti po 5 urah.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Kupi si tistega vzmetenega, z gelom nafilanega, za stare mame.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
A kdo opazi na kaksnih sedezih furajo Giro di Italija ali Tur de Franc? Lesenih klopcah oblecenih v 1mm usnje. Zakaj? Nagradno vprasanje...

smile-1.gif

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.384
313
83
Koliko km pa narediš na teden? S sedežom je tko. Prvo kot prvo, si moraš utrdit rit po vsaki zimi. To pomeni vsaj 30 km 2 do 3x tedensko, 2 do 3 tedne. Potem pride pa prilagajanje sedeža glede na dolžino in vrsto ture. A maš to specialko, gorca, gre to za 10 km, ali 100 km turca? Če maš gorca in ne narediš veliko km je lahko malo bolj podložen a ne preveč, če pa je cestni in narediš veliko km, pa ni nič narobe, če je ozek in podolgovat, saj tako malo manj drgneš stegenjske mišice, manj je lukenj, ki te nabijajo pa tudi z nabranimi kilometri, ki jih boš naredil s časoma ne bo več problem v sedežu. Kupi kaj kvalitetnega, naj ti svetuje prodajalec v kaki specializirani trgovini (a2u bikes, čerin sport...), kar je najpomembneje, če se le da, sprobaj, če ti sedež paše na tvojo rit. Se mi je že zgodilo, da sem kupoval, kjer se ni dalo sprobat sedeža in takoj, ko sem se vsedel gor gotovil, da je sedež totalno preozek glede na mojo rit (pa sem prej suh, kot debel).

Nazadnje urejeno:

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.134
197
63
na vsakem mehkem zicu te bo rit bolela pa ožulila...

dober zic je trd zic! je pa res da rabiš par voženj da rit navadiš...

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Jaz imam tudi vsako sezono težave s trdim sedežem, da me potem rit boli če grem na daljšo furo. Kolo je GT Talera letnik 1997.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
aja, un zic na sliki je mehak...

pa ne samo to - na prvi pogled tudi ni "v liniji" - vprašanje pa je tudi ali je nagib pravilno nastavljen

nič ne pomaga - kot prvo rit navaditi - obenem pa tudi "pravilno" nastaviti položaj sedeža - s tem, da tole vse skupaj dobi smisel le če ima(š) namen delati kilometre (ker če ima Garner namen vsega skupaj na leto narediti 50 km (kot navedeno zgoraj) potem je škoda našega cajta mu razlagati kako se zic pravilno nastavi)

mimgrede - tud moja ta zadnja me po prvih dveh turah boli za popi....
cry12bpy.gif

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.134
197
63
čist en grob opis nastavitve:
1. zic mora biti v vodoravnem položaju. lahko je minimalno nagnjen naprej...nikakor pa ne nazaj!
2. višina? čist tko na hitro...ko sediš na sedežu, se morš z iztegnjeno nogo oz peto komaj dotakniti pedal...oz ti za kakšen milimeter zmanjka.
3. se vsedemo na kolo. gonilko zavrtimo v vodoraven položaj. vertikalna linija konca kolena in osi pedala morata biti poravnani....

če bomo to naredili se bomo tud lažje vozili s kolesom...ko takole gledam po cesti ima malo kdo pravilno nastavljeno pozicijo na kolesu.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.084
6.932
113
pri taščici
Si prepričan da je druga točka pravilno?
Tudi v skrajni legi mora biti koleno nekoliko pokrčeno. Sicer je tudi po tvoji definiciji možno, ampak potem voziš "po prstih".
Mogoče to drži če voziš s kolesarskimi čevlji,kjer imaš spredaj podloženo in te nazaj "nese"

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
če z peto potisneš je noga iztegnjena. v tej višini je potem ko goniš malenkost pokrčena, ker ne poganjaš z peto, ampak prsti.