Toyota CH-R

luka51

Guru
16. avg 2007
14.399
5.682
113
mislil je še na razliko v tem, da se voziš na elektrik v zastojih. Da ni tresljejev. Drugače je vseeno ali je hibrid ali ne.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Sej ne rečem, da ni fajn. Samo zanimivo mi je, da je lahko nekomu vožnja v hibridu veliko manj stresna oziroma da je sploh lahko nekomu stresno, če pod haubo laufa ICE v tistih trenutkih, ko gre hibrid lahko na elektriko. Ker v drugih situacijah ne vidim bistvene razlike sploh, če sta oba avtomatika. No pa tudi šaltanje samo po sebi vsaj meni ne predstavlja nekega stresa, čeprav pri dr**** po mestu definitvno ni neka zabava in se strinjam, da je avtomatik (hibrid ali ne) bolj komot.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Menjaj na avtomatika, po možnosti hibrida, pa bo vse jasno.
wink-1.gif
Sem že vozil kar nekaj avtomatikov (tudi hibrida) in nič ne rečem, je difinitivno bolj na komot sploh pri jajcanju po mestu. Ampak stres? Stres je kvečemu zaradi bedarij, ki jih folk dela po cesti ne pa zaradi hibridnega/dizel/bencin/elektro karkoli že pogona. Sploh primerjava hibrid vs avtomatik, kot da ni večina hibridov avtomatikov. Če že, je večja razlika v tem, ali ima avto radarski tepmomat ali ne kot pa to, ali gre za hibrida v primerjavi z bencin/dizel avtomatikom.

Evo TUKAJ imaš test.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.399
5.682
113
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
Sej ne rečem, da ni fajn. Samo zanimivo mi je, da je lahko nekomu vožnja v hibridu veliko manj stresna oziroma da je sploh lahko nekomu stresno, če pod haubo laufa ICE v tistih trenutkih, ko gre hibrid lahko na elektriko. Ker v drugih situacijah ne vidim bistvene razlike sploh, če sta oba avtomatika. No pa tudi šaltanje samo po sebi vsaj meni ne predstavlja nekega stresa, čeprav pri dr**** po mestu definitvno ni neka zabava in se strinjam, da je avtomatik (hibrid ali ne) bolj komot.

pa saj ni zaj to da je stres kot, da moreš organizirat poroko od Beyonce. Ampak veš tisto ko ti enostavno dopizdi premikanje za par metrov in spuščanje sklopke. Pa ko ni ne za prvo ne za drugo. Če maš v prvi se dere, če maš v drugi cuka. Nevem jaz tudi nisem razumel tega pa sem vozo parkrat že avtomatika prej. Se mi ni zdelo nič oh in ah. Pol ko ga enkrat imaš in se navadiš pa nimaš več želje vozit ročnega. Recimo prej sem v glavnem vse kaj se je z avtom na kratko skakalo okoli uporabljal puntota. Je že v tistem obdobju avto ko ti ga enostavno ni več škoda če ti ga rukne kdo in podobno pa še na plin. Zdaj avto stoji in ga noben niti ne povoha
smile-1.gif
ker se nobenemu nelubi ukvarjat z ročnim menjalnikom.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
pa saj ni zaj to da je stres kot, da moreš organizirat poroko od Beyonce. Ampak veš tisto ko ti enostavno dopizdi premikanje za par metrov in spuščanje sklopke. Pa ko ni ne za prvo ne za drugo. Če maš v prvi se dere, če maš v drugi cuka. Nevem jaz tudi nisem razumel tega pa sem vozo parkrat že avtomatika prej. Se mi ni zdelo nič oh in ah. Pol ko ga enkrat imaš in se navadiš pa nimaš več želje vozit ročnega. Recimo prej sem v glavnem vse kaj se je z avtom na kratko skakalo okoli uporabljal puntota. Je že v tistem obdobju avto ko ti ga enostavno ni več škoda če ti ga rukne kdo in podobno pa še na plin. Zdaj avto stoji in ga noben niti ne povoha
smile-1.gif
ker se nobenemu nelubi ukvarjat z ročnim menjalnikom.

Sej odgovor je letel predvsem na to glede stresa in kako je pri tem hibrid ne vem kako boljši že v primerjavi z avtomatikom, za ročni menjalnik pa je bilo napisano, kot da fašeš najmanj čir na želodcu še preden spelješ. In pol takoj napad, da naj kupim hibrida in mi bo jasno
smile-1.gif

To kar praviš pa mi je čisto jasno in poznano, čeprav nimam avtomatika, ga pa večkrat vozim. Muka mi prestavljat sicer ni, si pa marsikdaj rečem, ko se znajdem v kakšni večji gužvi, da bi v tej situaciji pa res pasal avtomatik. Tudi ko sem se nazadnje znašel v koloni z avtomatom sem bil prav vesel, da je avtomat, sploh, ker je imel še radarski tempomat. Ni ga čez komot. In ja hibrid ima pri jajcanju še določene druge prednosti, pa spet za moje pojme niso to svetlobna leta napram bencinarju ali dizlu z dobrim avtomatom.

Pa nimam popolnoma nič proti hibridom, mislim celo, da so danes v določenih primerih zelo smiselen nakup ampak spet odvisno od konkretnega vozila in načina uporabe. Dejstvo pa je, da v vseh segmentih, kaj šele pri vseh avtomobilih in za vsakogar (še) ni dobre HEV ali PHEV alternative. Marsikdo pač kupuje tudi avto, ki je cenejši od najcenejšega Toyotinega hibrida, ali pa avto, ki ima več prostora, ali pa avto, ki ima boljše perfomanse in vozne lastnostni, pa ga poraba niti ne briga, in še kup drugih faktorjev odloča o nakupu. Tam kjer pa obstaja smiselna hibridna alternativa, pa hvalabogu, da je in pozdravljam razvoj. Ne morem se pa strinjat niti z ekstremisti na eni strani, ki jim je dizel oh in sploh, niti s tistimi na drugi strani, ki govorijo, kot da so Toyotini hibridi nadavtomobili za vse in vsakogar (pa ne mislim tebe). Je pač treba bit realen. In to, da je vožnja v hibridu veliko manj stresna od recimo vožnje avtomatika z bencinskim motorjem, mi je bilo pač smešno, zato me je zanimalo, od kje naj bi izviral ta stres. Pa pustimo, da ne bomo še bolj zasvinjali teme o Toyoti CH-R....

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Pol ko ga enkrat imaš in se navadiš pa nimaš več želje vozit ročnega.

No ja, to ni vedno res. Sam si lastim avto z enim boljših avtomatskih menjalnikov, radarskim tempomatom in sistemom stop&go (samodejno speljevanje v zastojih). Ja, v zastoju je res zakon, svetlobna leta pred ročnim menjalnikom. Vseeno pa se zelo rad presedem tudi v avto z ročnim menjalnikom. Preprosto dober občutek. Za Ogota & co. nezaslišano.
evil.gif

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
No ja, to ni vedno res. Sam si lastim avto z enim boljših avtomatskih menjalnikov, radarskim tempomatom in sistemom stop&go (samodejno speljevanje v zastojih). Ja, v zastoju je res zakon, svetlobna leta pred ročnim menjalnikom. Vseeno pa se zelo rad presedem tudi v avto z ročnim menjalnikom. Preprosto dober občutek. Za Ogota & co. nezaslišano.
evil.gif

To ti misliš, ker imaš nekultiviran avto, ki trese, smrdi in pobije 10 pingvinov na antarktivi vsakič, ko ga zalaufaš, avtomatik gor ali dolj, itak ne vleče zvezno
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.705
113
pri taščici
Moram enkrat peljat tole cudo od hibridne avtomatike.
Sem nekoc imel 5 let bencinskega avtomatika, pa sedaj nekako "prezivim" z rocnim dizlom.
Za po mestu verjamem da je hibrid v veliki prednosti.
Me zanima kako se obnese v voznji po serpentinah.
Moram sloveneta enkrat nafehtat da greva cez hrib....

Nazadnje urejeno:

luka51

Guru
16. avg 2007
14.399
5.682
113
Citat:
Vseeno pa se zelo rad presedem tudi v avto z ročnim menjalnikom. Preprosto dober občutek.

Predvidevam da ta avto ni namenjen vožnji po mestu in po opravih ampak ima nek drug namen
evil.gif

Miate recimo tudi jaz nebi htel z avtomatskim.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:

Vseeno pa se zelo rad presedem tudi v avto z ročnim menjalnikom. Preprosto dober občutek.

Jaz tudi.
cheer.gif

Če me nekdo drug v tem avtu pelje in sem torej samo sopotnik.
evil.gif

Nazadnje urejeno:

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:

Predvidevam da ta avto ni namenjen vožnji po mestu in po opravih ampak ima nek drug namen
evil.gif

Miate recimo tudi jaz nebi htel z avtomatskim.

Nima drugega namena, je povsem povprečen avto s pol manj konji od tistega z avtomatskim. Mestne vožnje sicer res ni, bolj medkrajevna.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Citat:

Jaz tudi.
cheer.gif

Če me nekdo drug v tem avtu pelje in sem torej samo sopotnik.
evil.gif

Verjamem. Medtem si pa z zaprtimi očmi predstavljaš, kako iz izpušne cevi tvoje Toyote letijo metuljčki in rožice.
evil.gif

RagnarZ

Fizikalc
17. feb 2016
936
174
43
Ocino ce clovek kupi hibrida takoj dobi kompleks vecvrednosti. Se posebaj jim grejo na zivce vozniki dizlov a sami so verjetno ne dolgo nazaj1.9 tdi kovali v zvezde, sodec po tej temi. Malo spominjano na apple vernike cca 4 leta nazaj.

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik RagnarZ pravi:
Ocino ce clovek kupi hibrida takoj dobi kompleks vecvrednosti. Se posebaj jim grejo na zivce vozniki dizlov a sami so verjetno ne dolgo nazaj1.9 tdi kovali v zvezde, sodec po tej temi. Malo spominjano na apple vernike cca 4 leta nazaj.

Meni so šli dizli nanjetra še preden sem kupil hibrida ...