Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.098
4.066
113
Kaj si to mislil s tem "pa dajmo"? A si želel spet sproducirati 10 strani neuporabne debate in pri tem jesti kokice?

Prosim vse prisebne da "Don't feed the Troll"

Sej čakam s konkretnimi vprašanji ...

Katero toyoto corolla kupit za dnevno vožnjo po AC?

Ker po besedah toyota fanov tule, hibrida ne gre primerjat z dizlom in ni namenjen vožnji po AC.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.445
10.683
113
Točno to.
Ne razumem te obsesije z dizli (tudi v tej temi). Nekaterim pač ni jasno, da kupec hibrida ne bo kupil traktorja in da poraba goriva ni vedno prvi razlog za nakup hibrida. Meni je recimo bolj kot poraba pomemben instanten navor pri speljevanju, tiha vožnja in avtomatski menjalnik. In vse to Corolla obvlada.

Bluetec Hybrid madafaka :evil:

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.136
740
113
EU
Ima dva akumulatorja
- 12V svinčev, ki je manjših dimenzij in skrbi samo za "boot" sistema, luči ko je avto ugasnjen in ACC porabnike ko je avto samo v ACC mode. V Priusu sem nadomestno kupil tole, v Corolli je verjetno kaj podobnega. Na uradnem servisu so želeli 160€.
- Hibridna baterija pod zadnjimi sedeži, to pa je močnejši akumulator, če si to mislil :p
Ne LOL sem mislil na tisto razliko med 12V in 48V; naj bi se počasi vse prešaltalo na ta akumulator.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.098
4.066
113
Delaš se neumnega ali si neumen?

Svetujem ti nakup hibrida. Vseeno 2.0 ali 1.8 z obema se boš peljal.

Ok, potem smo to razčistili. Se pravi če vzamem ubervagna (Golf) bi tam vzel dizla. Torej je hibrid konkurenca dizlu ali ne? Se pravi se lahko primerja vozila s temi motorji, čeprav so za nekatere eno hruška in drugo jabolka. Ker oglasil sem se samo zato ker nekateri (zagovorniki hibridov) trdite da se to ne da primerjat. Še 1x naj poudarim da so avtoceste in hitre ceste oz. vožnja po teh cestah NAJBOLJ uporabljan tip ceste z osebnim vozilom v EU (po domače, največ kilometrov z osebnim vozilom se v EU naredi po AC/hitrih cestah).

samojan

Pripravnik
25. mar 2019
52
8
8
Ok, potem smo to razčistili. Se pravi če vzamem ubervagna (Golf) bi tam vzel dizla. Torej je hibrid konkurenca dizlu ali ne? Se pravi se lahko primerja vozila s temi motorji, čeprav so za nekatere eno hruška in drugo jabolka. Ker oglasil sem se samo zato ker nekateri (zagovorniki hibridov) trdite da se to ne da primerjat. Še 1x naj poudarim da so avtoceste in hitre ceste oz. vožnja po teh cestah NAJBOLJ uporabljan tip ceste z osebnim vozilom v EU (po domače, največ kilometrov z osebnim vozilom se v EU naredi po AC/hitrih cestah).

Sam izgleda, da se res ne delaš!

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.136
740
113
EU
No če je komu kaj v uteho sam v klancu z 1.8 pri vožnji navzgor nažgal večino vozil razen res unih ta močnih; zdaj možno je, da so ostali vozili le varčno in umirjeno :p:D

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Kaj drekate spet... corolla se čisto OK pelje, tako na avtocesti kot izven nje. Ta čas, ki ga namenite drekanju po tej temi bi si raje sposodili testno corollo pa se odpeljali en krog po avtocesti. Pa saj se ve kateri avto je najhitrejši, ne? Služben ali pa testni... :)

• Všeč mi je
Reactions: jonny77 in samojan

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Spotoma še tole - primerjava hrupa. Hibridi niso prav nič glasnejši od konkurence, tudi pri avtocestnih hitrostih (glej sliko, sem navrgel par primerov - klasika in premium segment, po letnikih enakovredni).
vir: http://www.auto-decibel-db.com

EDIT: čakam podatke še za novo corollo, ki je boljše zatesnjena kot npr. prius... pa lexus ES je bolj zatesnjen od starega GS iz 2012...

Priponke

• hrup.jpg
    hrup.jpg
    82,3 KB · Ogledi: 193