Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.297
364
83
Da ti na servisih zaračunajo 5 litrov olja, čeprav ga gre v motor le dobre 4 litre?
Glih ti si se našel z nekimi poizkusi sarkazma? Poglej kakšno disertacijo si naredu okoli enga jebenega jermena za pežoja no :bonk:

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.760
1.009
113
Ni point v tem zakaj nekdo kupi hibrida. Težava je v "najboljih", ki mislijo, da so z nakupom hibrida prijeli boga za jajca in so oh in sploh eko. Lep primer je osebek zgoraj.

Ti si najprej v glavi postimej. Hybrida sm kupu zato k sm mogu neki kupt + me je zanimalo kaksen stos je to. Prsu v salon, pogledal, odpelal. Izpadlo je super, totalna razlika napram dizlu k sm jih mel prej. Nic vec 'traktoraja', tiho, potegne ... poraba nizka. Skratka boljs, edini minus je mal majhna baterija. Naslednji bo plugin al pa Tesla 3, se ne vem oz. o tom potom. Men skratka je super. Ce te to moti (si enkrat ze omenjal, da prevec hvalim) pac glej stran. Men je top, v skoraj treh letih ama nobenga niti najmanjsega problema. Da je pa cistejsi (kar seveda je) je pa predvsem tvoj problem. Men je cist vseen, mal vas 'premijase' drkam s tem k ste za vsako stvar najpametnejsi. Vozm se pa kokr in kamor hocem, ti se pa grupirej s sodelavc, ce ti pase (vseen mi je) in se pocut zelenga. I don't mind. Sam ko bos 1x prplezal do stroma, ne bos vec gledal nazaj, cist iz lastne izkusnje. To je vsa poanta, resistance is futile ;-)

koliko

Guru
21. avg 2007
4.406
2.474
113
SV SLO
Kaj pa Slovenščina še vedno znanstvena fantastika pri Toyoti, ali se kaj premika.... Bemu vraga Porsche ma slovenščino, BMW, cela WV skupina, JOHN DEERE, Miele, Opel, Renault, Dacia..... Najbolj zanikrn kitajski android..... TOYOTA pa ne.... No tudi PSA, FORD, MAZDA, in podobni ne ampak TOYOTA pojem avtomobilizma in naklonjenosti kupcu......

• Všeč mi je
Reactions: Vojnik

tony

Guru
23. jul 2007
9.739
1.526
113
Glih ti si se našel z nekimi poizkusi sarkazma? Poglej kakšno disertacijo si naredu okoli enga jebenega jermena za pežoja no :bonk:
Najdi si koga drugega za zaje6avanje. Če ti je težko brati, lahko tudi manj pišeš.

In še: tisti jermen sem zrihtal, in dela, kakšnega tvojega nasveta pa tudi ne pomnim. Lep dan.

Nazadnje urejeno:

tony

Guru
23. jul 2007
9.739
1.526
113
Ker je avto overall zelo OK (vožnja, tišina, kvaliteta izdelave, zanesljivost, ne gre vsa energija v nič pri zaviranju, dobri sedeži, dobra oprema, še relativno OK cena glede na konkurenco, precej poceni dolgoročno vzdrževanje ker marsikatere komponente toyotini hibridi nimajo).
Pa saj je vse lepo in prav, pač si dal toliko in toliko jurjev več za hibridno namesto obične corolle, ki bi imela skoraj vse našteto (je pa res, da ne bi bila avtomatik, to lahko štekam), in nekaj svinjskega zraka boš vsem prišparal, kapo dol. Ampak, daj vsaj ne piši o tišini.

Prostodušno priznam, da nobene corolle nisem še vozil, sem pa eno uro testiral hibridnega yarisa, in tako slabe vozne izkušnje ne pomnim. Kakorkoli se je sprva zdelo fascinantno nenehno ugašanje in prižiganje benc. motorja, je po pol ure postalo le še smotano. Ampak okej, takšni so lahko vsi sodobni avti, dokler ne izklopiš auto stop/starta. Izkušnja pospeševanja ob vključevanju na AC pa je nekaj, česar nismo videli v nobenem avtu že dolga desetletja. Ojoj. Kar naenkrat se mi moj stari bemfl s sfukanim motorjem, ki je tresel kot nor pri 100 na uro, niti ni zdel tako slab. (Kupiti moram še kakšnega...)

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.167
9.801
113
No, predlagam, da greš peljat 2.0 hibridko in samo bencinarko, pa ti bo jasno, da sta to dva različna avtomobila.
Ampak seveda: iza tipkovnice je vse isto sranje, pa še to bi si lahko vsaj vzel sekundo časa in preveril podatke za pospeške :). Morda potem ne bi neumnosti pisal.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.760
1.009
113
Kaj pa Slovenščina še vedno znanstvena fantastika pri Toyoti, ali se kaj premika.... Bemu vraga Porsche ma slovenščino, BMW, cela WV skupina, JOHN DEERE, Miele, Opel, Renault, Dacia..... Najbolj zanikrn kitajski android..... TOYOTA pa ne.... No tudi PSA, FORD, MAZDA, in podobni ne ampak TOYOTA pojem avtomobilizma in naklonjenosti kupcu......

Moja nima oz. po pravici povedano nikjer ne uporabljam slovenscine ampak povsod anglo. Nikol pogresal. Sicer pa kot so ze drugi pisal, entertainment ni neki za domov pisat. Osnovne stvari delajo, to je pa to. AA al pa Apple pr moji ni podprt ampak dokler cist vse kar rabm nardim na volanu mi je vseen. 32Gb usb kluc je not in neka svira...

tony: ej, dejansko od zacetka nisem vedu kdaj preklapla med strom / motor. Rabis nekaj casa (jaz sem) da sem padu v ta joke k face it, je drugac voznja (jadranje pa to). Zdaj tocno vem (cutim) kdaj preklopi ampak je se vedno min. nezaznavno, sopotniki recimo ne pogruntajo. Ce ti ne klikne ti pac ne, jbg. Sam kot ze napisano, ne grem vec nazaj.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: tony

tony

Guru
23. jul 2007
9.739
1.526
113
Glej, važno je, da si zadovoljen. To je vse.

(V Yarisu je bil 3-cilindrski motor, ki je zato bolj zaznaven.)

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Pa saj je vse lepo in prav, pač si dal toliko in toliko jurjev več za hibridno namesto obične corolle, ki bi imela skoraj vse našteto (je pa res, da ne bi bila avtomatik, to lahko štekam), in nekaj svinjskega zraka boš vsem prišparal, kapo dol. Ampak, daj vsaj ne piši o tišini.

Prostodušno priznam, da nobene corolle nisem še vozil, sem pa eno uro testiral hibridnega yarisa, in tako slabe vozne izkušnje ne pomnim. Kakorkoli se je sprva zdelo fascinantno nenehno ugašanje in prižiganje benc. motorja, je po pol ure postalo le še smotano. Ampak okej, takšni so lahko vsi sodobni avti, dokler ne izklopiš auto stop/starta. Izkušnja pospeševanja ob vključevanju na AC pa je nekaj, česar nismo videli v nobenem avtu že dolga desetletja. Ojoj. Kar naenkrat se mi moj stari bemfl s sfukanim motorjem, ki je tresel kot nor pri 100 na uro, niti ni zdel tako slab. (Kupiti moram še kakšnega...)
Se vidi, da nisi vozil 2.0 hibridne corolle, pišeš na blef na podlagi totalno zgrešenih predpostavk in stereotipov.
Če bi rad pa dobrega yarisa pa je edina opcija novi yaris GR 1.6 turbak s 260hp.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Ko sem kupil Renaulta pa sem slovenščino takoj menjal za angleščino. Tako da mene na primer tole sploh ne moti. Tudi v Fordu imam nastavljeno ENG.

tony

Guru
23. jul 2007
9.739
1.526
113
Se vidi, da nisi vozil 2.0 hibridne corolle, pišeš na blef na podlagi totalno zgrešenih predpostavk in stereotipov.
Drži. Pa je stanje res toliko boljše? Gledal sem novinarja, ki je vozil Camry hibrida (ki ima gotovo še večji motor s še več konji) in na koncu je preprosto povedal, da se je stari (nehibridni) camry bolje peljal.

Preprosto samo vem, kako izgleda dober avtomatik, in v avtu pričakujem takega. (Naj mi Greta oprosti, saj ne vemo, kaj delamo :cheer:)

Yaris je 3-cilinder. Imam enega doma, s pol toliko konjev (že to je, roko na srce, zaradi turbine čisto dovolj), in je ena srednja žalost. Bi bil srednja žalost tudi če bi imel 500 konjev, v leru še vedno ropota tako solidno, da se kdaj začudeno zazreš v armaturno ploščo, češ, kako to, da ni hudič že ven pobegnil... :valjamse:

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Drži. Pa je stanje res toliko boljše? Gledal sem novinarja, ki je vozil Camry hibrida (ki ima gotovo še večji motor s še več konji) in na koncu je preprosto povedal, da se je stari (nehibridni) camry bolje peljal.

Preprosto samo vem, kako izgleda dober avtomatik, in v avtu pričakujem takega. (Naj mi Greta oprosti, saj ne vemo, kaj delamo :cheer:)

Yaris je 3-cilinder. Imam enega doma, s pol toliko konjev (že to je, roko na srce, zaradi turbine čisto dovolj), in je ena srednja žalost. Bi bil srednja žalost tudi če bi imel 500 konjev, v leru še vedno ropota tako solidno, da se kdaj začudeno zazreš v armaturno ploščo, češ, kako to, da ni hudič že ven pobegnil... :valjamse:
Camryja drugega kot hibrida pri nas niti ne dobiš. V US pa imaš tudi 3.5 bencinarje v camryju in ne boš verjel, tisto se najbrž res pelje malo drugače kot hybrid...

Sicer pa glede yarisa spet na pamet. Ko je govora o GR izvedbi, je morda dovolj le tole: “The GR Yaris is superb - the best Toyota we've ever driven ” ...
Vir: https://www.topgear.com/car-reviews/toyota/gr-yaris

Ne da se mi več. Over & out.

tony

Guru
23. jul 2007
9.739
1.526
113
Da ne bo zamere, koliko 3-cilindrov si pa ti že vozil? (In brez skrbi, nič posebnega ne zamujaš.)

Navedek pač pove, kar pove, in do Toyote niti ni najbolj, khm, prijazen.

sad

Guru
24. avg 2007
21.167
9.801
113
A veš kaj je zanimivo? Očitno obvladaš netsurfing in si zelo glasen, poleg tega pa ne samo, da podajaš svoje mnenje na podlagi yt videov, temveč še povežeš yt video od enega drugega vozila na neko tretje vozilo. Torej izkušnje neke tretje osebe (ki ima lahko svoja merila ali pa le svoje interese) z nekim četrtim vozilom v svoji glavi preneseš na peto vozilo in to javno trobiš po forumu kot zlato. Čestitke. Še malo, pa boš AndY1 ujel po doktoratu, le področje bo drugo.

In ja ne boš verjel, tako kot je razlika med različnimi vozili, tudi niso vsi trocilindraši enaki. Upam, da ti ne bo glave razneslo od tega ali pa podrlo tvojega YT doktorata.

Pa še nekaj: ti imaš v glavi, kakšen ''mora'' biti dober avtomatski menjalnik po tvojem in če nek avtomatik kakorkoli odstopa od tega, je po tvojem poden. No, za nekoga je pa lahko ravno to drugo top. To je kot, če bi rekel, da je dvosklopčni menjalnik v Golfu R zanič, ker na mestu ne moreš tako lepo manevrirat kot s pretvornikom navora. Ja, ampak namen Golfa R ni manevriranje na mestu, ampak da popucaš z BMWjem (čakam komentar, kako sem neumen, da BMW 114i s trocilindrašem spuca Golfa R na vsaki cesti), ki bo še na mestu lepše prestavljal.
Ravno tako kot namen Toyotinega menjalnika ni, da boš pri pospeševanju na avtocesto vse pustil zadaj, pa nič slišal. Pač je Toyota take situacije vzela v ozir in se raje koncentrirala na optimizacijo 95% ostalih delov vožnje, kjer je pa zadeva top. Seveda ne za BMW alter fahrerje, kateremu pač iztrošen BMW, ki trese pri 100km/h, ob kicku menjalnika (verjentno že zmahan) in navora nariše nasmeh na lice. To, da se je tisti jajc od Yariske pri 100km/h peljal brez tresenja in z relativno nizkimi vrtljaji, pač ne pomeni nič za BMW fahrerja, ker je do tja prišel enakomerno. Poleg tega se primerja še (predvidevam s kakšno trojko ali petico), kar je vsaj 2 ali celo tri razrede večji avto, kar je itak zanemarljivo. Dejmo potem primerjat kar BMW Isetto z recimo Lexusom LS in se potem naslajat, kakšen poden je BMW.

Nazadnje urejeno:

tony

Guru
23. jul 2007
9.739
1.526
113
Kaj za vraga naj bi bilo s tem narobe? Avto ne pije "nič", crknilo na njem dobrih 15 let tudi ne bo nič, pa če v tem času naklepaš 500k z njim ali ne. (Pa še Greta bo morda enkrat le dočakala zamujajočo puberteto. :D)

Upam pa, da te ne zagrabi ideja, da je to najboljši avto na svetu. To velja le z vidika kombinacije količine onesnaževal, ki letijo iz auspuha in nepokvarljivosti.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.491
5.788
113
pač ker. Ker hočeš nekaj drugega, ker mu nekaj manjka al pač kaj je, ker pač lahko.

Bravota sem, ker ni bil dizl ker so me uspeli prepričat kak je dizl oh in ah.
Lybro, ker sem Cromo dobil za smešn dnar. Cromo ker mi je dizl dopizdo in ker ni bla avtomatik, pa ker sem htel radarski tempomat in led luči.

masevc

Guru
2. sep 2007
3.527
895
113
pač ker. Ker hočeš nekaj drugega, ker mu nekaj manjka al pač kaj je, ker pač lahko.

Bravota sem, ker ni bil dizl ker so me uspeli prepričat kak je dizl oh in ah.
Lybro, ker sem Cromo dobil za smešn dnar. Cromo ker mi je dizl dopizdo in ker ni bla avtomatik, pa ker sem htel radarski tempomat in led luči.
Pa ti se sploh nisi avta fural :)