Citat:
Uporabnik UniqUser pravi:
Mam micko 11,2 kw......ZUBADAN....fore ni.....
to je cenovni rang 8k eur?
Citat:
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
to je cenovni rang 8k eur?
Večina TČ je "premočnih", kar pomeni da v povprečju delajo-nedelajo-delajo-nedelajo..., v glavnem non-stop nekaj vklapljajo in izklapljajo, ker je trenutna potreba po toplotni energiji manjša od minimalne moči, ki jo zmore TČ. Zilijoni vklopov in izklopov seveda niso ok za TČ, zato je načeloma boljše, da imaš nek soliden zalogovnik in potem TČ dela npr. 3 ure, pa 8 ur ne, pa spet par ur in tako naprej.Citat:
Uporabnik softi pravi:
Hlajenje me ne zanima. Zanima me ogrevanje. Vecina je inverter modelov. A rabim zalogovnik ali ne in kaj vpliva na to a ja al ne.
Citat:
Uporabnik tesfalar pravi:
Večina TČ je "premočnih", kar pomeni da v povprečju delajo-nedelajo-delajo-nedelajo..., v glavnem non-stop nekaj vklapljajo in izklapljajo, ker je trenutna potreba po toplotni energiji manjša od minimalne moči, ki jo zmore TČ. Zilijoni vklopov in izklopov seveda niso ok .......Citat:
Uporabnik softi pravi:
Hlajenje me ne zanima. Zanima me ogrevanje. Vecina je inverter modelov. A rabim zalogovnik ali ne in kaj vpliva na to a ja al ne.
Citat:
Spet eden pametnihCitat:
Uporabnik Mato pravi:
Na grobo: inverter ne, druge ja!
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Kako prilagajanje in jak defrost?
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Kako prilagajanje in jak defrost?
- prilagajanje moči kompresorja glede na potrebe objekta. S tem se zmanjša število zagonov, hrup, nekaj se prišpara na elektriki,...
- defrost: je odtajanje zunanje enote pozimi. Enako dela klima. Nekje na 45 -90 minut. Na zunanji enoti se nabira kondenz, ki seveda zamrzne. Če ga je neka malenkost to celo pomaga in poveča izkoristek (večje površina hladilnih reber). Če se ga nabere toliko da zrak ne kroži več med rebrami izkoristek in učinkovitost enote zelo pade. Takrat enota obrne sistem za nekaj minut (začne ohlajati notranji tokokrog in greti zunanjo enoto). Za to "ohlajanje" notranje vode pride prav zalogovnik, da je ta toplota vedno na razpolago. Kronoterm ima recimo še posebej razmaknjene rebre aluminija, da lahko dela dalj časa brez defrosta.
Najbolj kritična (problematična) zunanja temperatura delovanja je malce nad ničlo, ker se nabira dosti kondenza in je potrebno dosti defrostov. Za klimo/toplotno črpalko je bolje (tudi izkoristek pod črto je boljši) ko je temperatura malenkost pod nulo.