Toplotna črpalka - čas za menjavo?

22. jul 2007
15.268
2.702
113
126
Se ne čudim več tem zgodbam, ker kvalitetnih stvari že dolgo več ne delajo.Bistvo proizvajacev je še samo, da naprava zdrži garancijskih rok ter da potem narod kupi spet nov izdelek. Starega aparata se ne splača več popravljati, ker so servisi in rezervni deli namerno svinjsko dragi - ekonomska totalka.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

MojsterS

Majstr
10. sep 2007
1.495
368
83
Super, samo ne moreš tako delat z 10 do 20k sistemi, ki so za ogrevanje hiš in vode. Ali pač?
V sorodstvu imamo ata in mamo, zdaj stara 74 in 71. Grela sta se na olje, bolj šparovno in občasno kak električni grelec. Sin ju je prepričal, da morata iti na TČ 4 leta nazaj. Spraskala sta tisti denar, a večkrat rekla, da vsaj ne bo več treba v njunem življenju tega menjat (stari olje sistem je bil star vsaj 25 let) in bo še lepo poceni.

TČ zaradi neoptimalne bajte (stara, okna tako tako, izolacija tako tako, radiatorji) požre veliko elektrike, zunanja enota ropota, servis je bil že večkrat pri njima za "nastavitve", ata nesrečno gleda tiste lučke in mu ni nič jasno, mama mašini pravi hladilnik.

Zdaj naj jima pa še crkne nekaj konkretnega in bosta prisiljena menjat s katerim denarjem?

Sploh obstaja proizvajalec TČ, ki je toliko kvaliteten, da kupiš in lahko verjameš v vsaj 20 let delovanja, kar je za stare dobre ogrevalne sisteme minimum?

Sam sem recimo v časih olja slišal, da je Viesmann top. Danes poznam serviserja teh mašin, ki odsvetuje TČ od Viesmann, pa od tega živi. Problemi z deli, crkujejo komponente,...

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.696
9.794
113
Ni nujno. Daikinov se je najvec prodalo, so imeli mocno kampanjo. Posledicno jih absolutno vec crkne, pa vsak, ki je roko dvignil, da zna montirati, je daikina montiral. K temu dodas še "sem grelce izklopil" in potweakal boljše, kot kdorkoli drug, pa smo prisparala v 5 letih 2 gajbe pira in unicili TČ za 250 gajb... Pa seveda sem pa ke imas pa kako limono, kot povsod.

• Všeč mi je
Reactions: Rekreacija