Top Gear je nazaj!

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Matt Lablanc je besedilo bral kot da gre za pogrebni marš, pa tudi sicer je bil zelo nesproščen, Gingerjev glas mi ni tak tečen, kot nekateri pravite, mi je bil še edina svetla točka (ne glas, ampak on
grin1.gif
). Sabine pa ne vem? A ona bo samo tu pa tam za avto peljat? Ker za kaj več ni, če drugo ne bodo gledalci pobegnili zaradi njene katastrofalne angleščine...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.477
10.710
113
Našel sem samo eno svetlo točko in to je bil rally cross, nova proga, ki mal popestri. Vse ostalo pa pod nivojem te oddaje.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
Še moji ''zaznamki''.
- Chris Evans je res antipatičen (me zanima, če bo zdržal do konca serije)
- razočaran nad produkcijo:
x na začetku ob predstavitvi Matt-a je bilo slišati zadaj odmev: ne vem, kako si lahko takšna oddaja privošči takšen flop
x nekateri posnetki (npr. v džipu) so bili kot bi jih snemal nekdo z GoPro 1 ali pa še slabše (fish eye, itd.)
x v nekaterih posnetkih studia od zgoraj so se videla ''ogledala'' za svetlobo
- vsi so bili nekam nesproščeni (predvidevam in upam, da se bo to popravilo): dejansko se je pri nekaterih delih videlo, da berejo oz., da ni bil kontinuiran pogovor, temveč lepljeno skupaj (to se nanaša tudi na Extra Gear). To se itak dogaja pri vseh teh serijah in tudi pri starem Top Gear-u, ampak tam si dobil občutek, da je res vse gladko
- določene zadeve (štosi) so bili dokaj ''umetni'', pa ne zato, ker ne bi bili smešni, ampak ker so se zdeli, kot bi jih bil prisiljen povedati. Očitno se ekipa še ni uigrala in sprostila.
- pričakoval sem več ''akcijskih'' posnetkov ob katerih ostaneš brez besed

Bom še gledal Top Gear?
Itak, zadeva je še vedno čisto gledljiva za široke množice in se mi zdi, da manjka takih oddaj.

Še ena opomba v razmislek vsem, ki tako kritizirate tole prvo oddajo: nedolgo nazaj se je pisalo, da se je TG iztrošil in da se sedaj samo ponavljajo oz. iščejo vedno bolj butaste izzive, itd. Pa je vseeno šlo naprej k novim rekordom. In sedaj se mi malo dozdeva, da je tako kot pri mrtvih, ko se govori le dobro, češ bili so carji (itak so bili, ampak so imeli tudi flope), tukaj pa sedaj samo pljuvate po teh novih voditeljih, brez da bi jim dali šanso.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.477
10.710
113
kak si zabluzil. Niti ene dobre stvari nisi napisal, pol pa "nam" govoriš kak kritiziramo.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
kak si zabluzil. Niti ene dobre stvari nisi napisal, pol pa "nam" govoriš kak kritiziramo.
A tole ni dovolj dobro?
Bom še gledal Top Gear? Itak, zadeva je še vedno čisto gledljiva za široke množice in se mi zdi, da manjka takih oddaj.

Napisal sem zadeve, ki sem jih opazil in so me zmotile. Vse ostalo je bilo povprečno, ni pa nič toliko odstopalo, da bi pohvalil.

Hm, se popravljam: lajkam novo rally cross stezo za goste.
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Jest pa rajši drkam, kot da grdo babo fukam...

Ne vem zakaj boš sploh še gledal, če te tok moti...
tongue-1.gif

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
Moja opažanja:
BBC skuša furati stari TG, kar pa z novimi voditelji ne gre ravno najbolje skupaj. Novi koncept voditeljev mi je tudi mali konfuzen: kdo je sploh voditelj? Chris s preganjavico in vreščečim glasom ne more biti "glavni voditelj" - pri njem komaj čakaš da utihne. Je pa že boljši Matt s svojo ležernostjo, kar pa se ne vklaplja v franšizo TG. Kaj so pa vsi ostali voditelji? Pojavljajo se redkeje kot Stig, sploh ne veš ali spadajo redno v oddajo ali so neki zunanji občasni sodelavci.
Na kratko: če sem original TG komaj čakal in ga nisem zamudi za nobeno ceno, za tega novega nisem čisto siguren, če bom sploh pozoren, kdaj pride nova epizoda. Počakam še par oddaj, pa bomo videli, če se bodo stvari razjasnile...

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Meni se zdi da ob tem ko je Joey tako umirjen - Evans izpade še bolj vreščeč in antipatičen.

Kot celota prvi del (če bi ga dal na mute ob Evansu) čisto soliden. Bom pa seveda še gledal. Mi pa je race track sedaj - prenovljen - nevšečen, ker se mi zdi kot neko čudno preseravanje.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Evansu nogo v rit, Joeyu zraven Monkeyja in Roryja, pa jim pustit, da se zajebavajo (v Extra Gearu jima je šlo to kar OK že v provi oddaji). Bolj preprosto ne more bit.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Končno pogledal oboje. Če pokomentiram samo "voditelje".
* Ginger je res popolnoma negledljiv
* Joey je kul in bo pomoje še bolj, ko se malo ulavfa. Se mi zdi da enostavno ni vajen tovrstnega vodenja.
* Harris je top. On bil tapravi za centralnega voditelja.
* Sabine bi morala biti tiho. Čisto tiho. Njena angleščina enostavno ni za na TV. Verjetno bi bolje izpadlo če bi tisto kar je imela za povedat povedala kar v materinem jeziku. Si predstavljate: "ER IST AUF UNSEREM SCHWANZ"
* Rory bi verjetno bil ok. Zna govorit, ni nadležen. Se mi je pa zdel totalno hecn za volanom. Spomnil me je na kako 80 let staro mamko v svojem Cliu.

Če izberem svojo trojico: Harris in Joey.
Kot tretjega bi dal zraven koga mlajšega. Na misel mi pride kak Jay Kay, al pa Weasley, če že mora bit ginger. Tale zadnja dva sem omenil zgolj na osnovi vtisa, ki sta ga pustila kot gosta v starem top gearu. Pojma nimam, če bi bila res primerna za voditelje.

Jerez

Pripravnik
27. jul 2007
561
0
16
Shmee, MrJWW, SeenthroughGlass, SOL. Ti štirje youtuberji bi lahko naredili dobro oddajo.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
A si noben ne upa pohvalit tega dela ali sem samo jaz cuden?
Meni je bil drugi del cisto ok, tudi nekaj fajn humornih vlozkov je bilo noter, ceprav niso se bili cisto "sprosceni". Jordan je bil faca, odlicni posnetki pokrajin (to sem pogresal v prvem delu), ok naloge, itd.
Edino kaksna malenkost me je se zmotila, npr. posnetek vrtljajev pri Porscheju, ki je izgledal kot bi bil narejen z mobilcem izpred 15-ih let.
Se Evans je bil skoraj gledljiv.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Začetek je bil bogi oz. za nekatere super, ko so vidli "mrtvega" evansa na bolniški postli
smile-1.gif
Zdaj pa naj še Joey napiše kake štose pa bo čist lepo gledljivo.

NoteThis

Fizikalc
25. sep 2013
518
174
43
Ravnokar pogledal drugi del... pomoje bi Jenson Button z lahkoto zamenjal Evansa. Kot gledam komentarje na twitterju nisem edini...

Scorp84

Pripravnik
5. jan 2009
466
3
18
Nisem še vspel pogledati oddaji, ampak po komentarjih me spomne na začetek top gear-a (2002), ko so na novo začeli snemat Clarkson-Hammond naveza, pa še en antipatični debeli voditelj, ki ni kaj dosti govoril. Sicer ne vem kako so tisto leto preživeli, z novim formatom, ker je vse bilo nekaj napol narejeno, pa še vmes so prekinjali dogodke, pa šli na naslednjeg. Da ne govorim, koliko malo gledalcev so imeli v garaži, dokler niso halo najeli. Naslednje leto je debelega zamenjal May, pa tudi ni bil ne vem kaj, v primerjavi danes. Tudi na začetku so vsaj bili resni, nato so kar ene par let rabili, da so nekak prišli skupaj in so to kar so danes. Nekako bi rekel ko so posneli Winter Olympics special, da jim je vse skupaj potegnilo in so od takrat začeli dobre oddaje delati.
Tako da verjetno tudi teli rabijo en čas, da pridejo na nek nivo, da bojo ratal gledljivi. Edino če res kopirajo voditelje, je to en minus in očitno jih ni izučil npr. top gear USA, kjer na silo skušajo in kar na veliko kopirajo veliko trojico. Ker teli američani niso ne vem kolk gledljivi...

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Un debeluh je bil Jason Dawe, imel je pa čez praktično samo nasvete pri nakupu rabljenih vozil.