KSZ, še enkrat mojih pet centov.
Ok, dejmo počasi.
Morda je bil Clarkson res med zobmi zaradi svojega humorja, ki je meni osebno bil zelo primeren. Je znal na direkten ali pa tudi prikrit način določene zadeve konkretno (in po mojem mnenju z razlogom) skritizirat. Stereotipi pa tudi niso bili že popolnoma žaljivi, tako da to je bilo po mojem tudi čisto na dobrem nivoju. Meni osebno se je zadeva zamerila edino pri Argentina special. Ostalo super.
Ampak: če prav razumem (in če beremo vsi iste informacije, predvidevam da razumem prav) je Clarkson letel zaradi tega, ker je enemu sodelavcu zaradi kaprice razsul ustnico in to po pol urnem predhodnem verbalnem zmerjanju. Hm... To je zame preko vseh meja, pa tudi, če prinaša zlate krogle, ne samo jajca. Ker če, bi mu to dovolil, bi lahko kmalu prišli do tega, da bi pač mirno enega kamermana za ''show'' povozil zgolj zato, da vidi, kako se kri razprši po avtu. Si predstavljate, kakšna bi bila šele tedaj gledanost in kakšna debela zlata skala bi se izvalila iz tega. Ne vem no, to je moje razumevanje.
Spet, bi bilo nekoliko drugače, če bi se JC takoj javno opravičil, priznal da je zajebal; in ponudil neko odškodnino. Karkoli. Ampak ne, on se je zavil v molk, čeprav ok, v zadnjem posnetku po 14ih dneh je celo rekel, da naj pustijo producenta pri miru, ker ni nič kriv.
Je pa res tudi sledeče:
- mediji hočejo ''kri'' (samo poglejmo število poneumljajočih big brotherjev in ostalega sranja), tako da predvidevam, da ne bo imel problema dobit novo oddajo. Ampak, tisti ki ga bo vzel, zna biti, da bo hotel še precej več ''krvi'' za večjo gledanost. Da vidimo, če mu bo to ustrezalo. Ker na BBC-ju se mi zdi, da so bile zadeve vseeno na nekem nivoju in po mojem mnenju ravno pravi miks vsega.
- lahko je bilo vse skupaj inscenirano, da gredo drugam
Nisem si mislil, da bo TG tako končal. Škoda, po drugi strani pa mi JC-ja ni nič kaj preveč žal in to zgolj zaradi tega debakla. Sam si je skuhal, sedaj naj pa še požre to sranje. Moje spoštovanje bo težko nazaj dobil, pa smo vsi v družini komaj čakali nov del oddaje.
In da poudarim še enkrat: pustimo njegove direktne kritike, ker kljub tem je bil JC še vedno na BBC-ju po vseh teh letih, torej so jih tudi vodilni na nek način tolerirali (verjetno sicer s cmokom v grlu
), fizično obračunavanje brez razloga pač ni opravičljivo z zlatimi jajci. Čeprav vemo, da imajo marsikatere zvezde milo rečeno ''čudno'' obnašanje.
Osebno ne bi rad živel v svetu, kjer ti je vse dovoljeno, če si ''zvezda'' in nosiš zlata jajca. Žal pa očitno to postaja æisto normalno in sprejemljivo razmišljanje.