Top Gear je nazaj!

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Vsaka oddaja ima svojega urednika znotraj medijske hiše kot tudi vsaka edicija znotraj založniške hiše. To bi lahko vedel.
Franšiza je pa revija kjer delaš... Pa če se še bolj po trepalnicah mečeš da ni... Praktično enak dizajn revije, podlaga za logote, razpored strani/vsebin, določeni članki prevedeni... Taka je franšiza... Nekaj lastne vsebine in nekaj predpisane vsebine.
hysterical-1.gif

Drži se stvari, ki jih obvladaš.

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Gor na otokih imajo problem, ki so ga uvozili iz amerike. Vse je žaljivo, in najhujša stvar ki jo lahko narediš je da užališ koga, ki je prepričan da ima od boga dano pravico da ga v življenju nihče ne užali. V takem okolju ima človek kot je Clarkson, nekdo ki mu je politična korektnost zadnja stvar problem. Njegova direktnost je hudo moteča za samooklicane moralne skrbnike. Še dosti večje pizdarije so delali uslužbenci na BBCju, ampak ker v javnosti niso bili tako politično nekorektni njihova služba ni bila ogrožena.

Sicer pa dobre ideje o novi smeri za top gear že curljajo iz vseh smeri. Nek kolumnist, ki je bil cepljen proti dobremu okusu je predlagal da je čas za nov, ekološko feministični Top Gear
hysterical-1.gif

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.522
1.122
113
Ja. In naslov oddaje v Only Gear ali Club 70. Če bi brihta gledal prve serije TG, ko je še en bajsek razlagal kako je z nakupi in kasnejšo prodajo avtov in druge praktične nasvete je delil in so ugotovili, da je najbolj brezvezen del oddaje ter so ga lepo skenslali, pa je prišel May.

Mene zanima racionalnost in tudi eko. Ferarija verjetno nikoli ne bom kupil, ker še za 2 r-ja ne vem kje sta. Pogledam ga pa vedno rad. Prikolico bom pa verjetno kupil kdaj, pa se mi tudi zdi fajn, če kje kakšno raznese. In to je bil TG.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
KSZ, še enkrat mojih pet centov.

Ok, dejmo počasi.
Morda je bil Clarkson res med zobmi zaradi svojega humorja, ki je meni osebno bil zelo primeren. Je znal na direkten ali pa tudi prikrit način določene zadeve konkretno (in po mojem mnenju z razlogom) skritizirat. Stereotipi pa tudi niso bili že popolnoma žaljivi, tako da to je bilo po mojem tudi čisto na dobrem nivoju. Meni osebno se je zadeva zamerila edino pri Argentina special. Ostalo super.

Ampak: če prav razumem (in če beremo vsi iste informacije, predvidevam da razumem prav) je Clarkson letel zaradi tega, ker je enemu sodelavcu zaradi kaprice razsul ustnico in to po pol urnem predhodnem verbalnem zmerjanju. Hm... To je zame preko vseh meja, pa tudi, če prinaša zlate krogle, ne samo jajca. Ker če, bi mu to dovolil, bi lahko kmalu prišli do tega, da bi pač mirno enega kamermana za ''show'' povozil zgolj zato, da vidi, kako se kri razprši po avtu. Si predstavljate, kakšna bi bila šele tedaj gledanost in kakšna debela zlata skala bi se izvalila iz tega. Ne vem no, to je moje razumevanje.
Spet, bi bilo nekoliko drugače, če bi se JC takoj javno opravičil, priznal da je zajebal; in ponudil neko odškodnino. Karkoli. Ampak ne, on se je zavil v molk, čeprav ok, v zadnjem posnetku po 14ih dneh je celo rekel, da naj pustijo producenta pri miru, ker ni nič kriv.

Je pa res tudi sledeče:
- mediji hočejo ''kri'' (samo poglejmo število poneumljajočih big brotherjev in ostalega sranja), tako da predvidevam, da ne bo imel problema dobit novo oddajo. Ampak, tisti ki ga bo vzel, zna biti, da bo hotel še precej več ''krvi'' za večjo gledanost. Da vidimo, če mu bo to ustrezalo. Ker na BBC-ju se mi zdi, da so bile zadeve vseeno na nekem nivoju in po mojem mnenju ravno pravi miks vsega.
- lahko je bilo vse skupaj inscenirano, da gredo drugam

Nisem si mislil, da bo TG tako končal. Škoda, po drugi strani pa mi JC-ja ni nič kaj preveč žal in to zgolj zaradi tega debakla. Sam si je skuhal, sedaj naj pa še požre to sranje. Moje spoštovanje bo težko nazaj dobil, pa smo vsi v družini komaj čakali nov del oddaje.

In da poudarim še enkrat: pustimo njegove direktne kritike, ker kljub tem je bil JC še vedno na BBC-ju po vseh teh letih, torej so jih tudi vodilni na nek način tolerirali (verjetno sicer s cmokom v grlu
grin1.gif
), fizično obračunavanje brez razloga pač ni opravičljivo z zlatimi jajci. Čeprav vemo, da imajo marsikatere zvezde milo rečeno ''čudno'' obnašanje.

Osebno ne bi rad živel v svetu, kjer ti je vse dovoljeno, če si ''zvezda'' in nosiš zlata jajca. Žal pa očitno to postaja æisto normalno in sprejemljivo razmišljanje.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.976
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Edino pozabljaš, da šovbiz je tak, da tudi ko serješ po mizi je to zlato
wink-1.gif

Če ne bi bil TG v lasti "nacionalne" TV hiše, sploh tu ne bi bilo vprašanje kaj narediti, očitno je nekdo v vladi, ali pa kak minister, se odločil, da pač morajo spravit bolj na nivo oddaje, kar pač pomeni da TG več ne sodi zraven, ipd.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Lepo napisano. Ampak nekateri tule na Alterju enostavno nočejo ali pa ne morejo (bog si ga vedi) razumeti, da eno je šovbiznis z komentarji, drugo pa obnašanje človeka izven oddaje v javnem življenju kot javna osebnost.
Verjetno so res producenti tolerirali neko mero prostaštva in zabavljanja v oddaji, ampak da ti nalomiš člana ekipe ker si pač JC in hočeš šnicl, pijančuješ, se obnašaš prostaško...
To pač ni družbeno sprejemljivo obnašanje.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.570
9.808
113
40
MB
od focna, do preklane ustnice si prišel že do nalomiti ... ti pa si drama queen
grin1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Je čisto vseeno. Nesprejemljivo obnašanje in prav mu je. Bravo BBCju za to potezo.
BTW, pa ni prvič da se je tako obnašal do svoje ekipe in v javnosti. Bilo je enkrat preveč, njegove obljube o tem kako se bo poboljšal so bile prazne...

Seveda pa je talanje focnov po žnablih svojih sodelavcev popolnoma sprejemljivo obnašanje za Alter. Me zanima kako bi tebe tvoj šef toleriral... Vsakdo je zamenljiv, JC pa gre lahko kamorkoli, a z etiketo problematične osebnosti, pijanca in pretepača. Pa ko voli, neka izvoli...

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Je čisto vseeno. Nesprejemljivo obnašanje in prav mu je. Bravo BBCju za to potezo.
BTW, pa ni prvič da se je tako obnašal do svoje ekipe in v javnosti. Bilo je enkrat preveč, njegove obljube o tem kako se bo poboljšal so bile prazne...

Seveda pa je talanje focnov po žnablih svojih sodelavcev popolnoma sprejemljivo obnašanje za Alter. Me zanima kako bi tebe tvoj šef toleriral... Vsakdo je zamenljiv, JC pa gre lahko kamorkoli, a z etiketo problematične osebnosti, pijanca in pretepača. Pa ko voli, neka izvoli...

Roberto, niti to ni IT, niti ni govora o navadnih plebejcih. Clarkson je zanimiv za mase ravno zato, ker si lahko privošči, kar si plebejci ne morejo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Lepo napisano. Ampak nekateri tule na Alterju enostavno nočejo ali pa ne morejo (bog si ga vedi) razumeti, da eno je šovbiznis z komentarji, drugo pa obnašanje človeka izven oddaje v javnem življenju kot javna osebnost.
Verjetno so res producenti tolerirali neko mero prostaštva in zabavljanja v oddaji, ampak da ti nalomiš člana ekipe ker si pač JC in hočeš šnicl, pijančuješ, se obnašaš prostaško...

Da nasilje ni sprejemljivo obnašanje, je seveda popolnoma jasno, drugače sledi divji zahod.
Ampak mislim, da se da stvari tudi drugače rešit, kot da zakolješ zlata jajca nesočo kuro, ki je nekoga kljunila ... Seveda, če kura na to pristane. Ampak če ne, je pa potem to popolnoma njena krivda.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Še enkrat... Eno je pokanje v oddaji. Kjer gre ponavadi do meje, včasih malo čez. Tudi meni je bil zabaven. Do tu je vse v redu.
Ampak... Zanimivo postane, ko iz BBCja pricurlja do so že n-krat pometali njegove take in drugačne izpade pod preprogo in plačevali. In JC je dobil "last warning". In ga seveda prelomil, posledice so pa tu. As simple as that.
Ni tukaj cile-mile, pa zlata kura in zlata jajca.
Pa še glede ITja... Tudi tam, če si dober si lahko zvezdnik, ampak vsaka stvar ima svoje meje.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Roberto, nisva se razumela. V oddaji ali izven, sploh ni pomembno. Clarkson je idol za rajo, ker si lahko privošči, kar si oni ne morejo, hkrati pa zna biti všečen, zabrenkati na strune plebejcev.

In on to dobro ve. Ne bo mu hudega, pa če enkrat ne gre več "na šiht". Zame (in verjetno tudi zate) to ne velja ravno.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Še enkrat... Eno je pokanje v oddaji. Kjer gre ponavadi do meje, včasih malo čez. Tudi meni je bil zabaven. Do tu je vse v redu.
Ampak... Zanimivo postane, ko iz BBCja pricurlja do so že n-krat pometali njegove take in drugačne izpade pod preprogo in plačevali. In JC je dobil "last warning". In ga seveda prelomil, posledice so pa tu. As simple as that.
Ni tukaj cile-mile, pa zlata kura in zlata jajca.
Pa še glede ITja... Tudi tam, če si dober si lahko zvezdnik, ampak vsaka stvar ima svoje meje.

Kolikor vem, je bilo to prvič. Tiste bedne zgodbe z užaljenimi, ker pač ne prenašajo humorja, vsaj zame ne štejejo. Tisti last warnig mu je dal tisti programski direktor ali kaj je že tisti mulc, ki so mu preiskavo takoj vzeli iz rok, ker Clarksona pač ne mara, ker je pač PC piæka.
Če nič drugega je treba BBC štet v plus to, da niso pustili, da bi odločal človek, ki je že v preteklosti pokazal, da ga pač ne mara. Vseeno pa mislim, da bi šlo tudi drugače, razen če so mu ponudili, pa ni pristal (zdravljenje/psiholog, nadzor ipd) ...

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.445
2.171
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:

Da nasilje ni sprejemljivo obnašanje, je seveda popolnoma jasno, drugače sledi divji zahod.
Ampak mislim, da se da stvari tudi drugače rešit, kot da zakolješ zlata jajca nesočo kuro, ki je nekoga kljunila ... Seveda, če kura na to pristane. Ampak če ne, je pa potem to popolnoma njena krivda.

Dej ti počas nehaj s temi kurami si že mal brezvezen.
Pa počas se navadi da denar in dobički niso vse v življenju in na svetu. Da mogoče pa nekomu več pomeni neko spoštovanje in kulturno obnašanje, kot pa denar/dobiček.
Jebo vas kurce kapitalistične, vse se gleda samo še čez prizmo denarja. Zato smo, kjer smo...

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:
Dej ti počas nehaj s temi kurami si že mal brezvezen.
Pa počas se navadi da denar in dobički niso vse v življenju in na svetu. Da mogoče pa nekomu več pomeni neko spoštovanje in kulturno obnašanje, kot pa denar/dobiček.
Jebo vas kurce kapitalistične, vse se gleda samo še čez prizmo denarja. Zato smo, kjer smo...

Jutranji pozdrav na "Valu 201", za mešalno mizo je...

Kapital proti "vrednotam" je kot avtomatska puška proti frači.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:

Kaj točno ima BBC od tega da jih ti podpiraš?

Kot da stare zadrte pizde ne bodo več gledale BBCja, Top Geara že itak niste.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.570
9.808
113
40
MB
to so ti ljudje, ko je važno samo da je na površju vse ok, to da dodeljujejo pol nazive "sir" pedofilom, je čist nepomembno
smile-1.gif

tak aristokrasto, prav britansko, bi mu mogoče sedla titula elizabeta
grin1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.717
113
Recimo pri nas imaš v prime time terminu tekmo srbija-nizozemska al neki. Velika žalost in sramota od nacionalke. Se dobro vidi kam gremo.