Top filmi - Alter

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
hysterical-1.gif

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Vsi ti, ki sem jih naštel, so mi še posebaj všeč. Takih, ki so mi samo všeč in bi jim dal 8 ali 9, pa lahko napišem vsaj 500.

Sori, meni je čudno, da nekdo trdi, da ima 3 naj filme. Tudi če gleda samo ameriške.

Nazadnje urejeno:

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik vanmarkus pravi:
@kasius
an ti boš meni reku, da si razumu the seventh seal (brez pomoči interneta) ?? btw začetna scena je fenomenalna
kr nekaj filmov, ki si naštel bi jih jaz uvrstil v "intelektualno" skupino
zdej nevem ali si res tko pameten, da so ti bili všeč (no ta stavek vzemi kot rezervo)
saj take filme moraš res razumet oz. si ustvarit svoje mnenje glede sporočila, ki ga predstavljajo
(po moje) da bi jih uvrstil v tako imenovano skupino naj filmou (skratka so ti pustili nek poseben utis in ti dali mislit = razumel)
no v kratkem imam občutek, da si filme izbral, ker so pač na dobrem glasu itd. in si hotu s tem izpast pamten
ej sory če se motim mogoče samo zavidam tvojo inteligenco

Ojej, kakšna zajedljivost.

Sem pač malo na višjem nivoju , kar se filmov tiče, sem filmofil, gledanje umetniških filmov je moj hobi od nekdaj. Ob tem uživam.Sem pa naštel, kot vidiš, dosti ameriških filmov ravno tako.

Verjetno je tako zato, ker sem tudi precej načitan, prebral sem praktično vse klasike.

Večina povprečnih ameriških filmov mi je pa brezvezna, to drži.

Nazadnje urejeno:

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik vellno pravi:
Kasius jst bi ta tvoj seznam, ki je zajema veliko klasikov, malo popravil npr. pri Pasoliniju bi odvzel Teoremo pa jo nadomestil s Salo, pri Visconti-u bi dodal Preklete, Bunuel brez Lepotnce dneva ne gre, vrgel bi ven okus češnje (ker dobra fotografija še ne naredi dobrega filma), Plesalko v temi pa bi nadomestil z Dogville. Tako nekako.

Pohvalno za sestavo seznama, verjetno ni bil izdelan v 5 minutah.

Možno, da imaš prav, to je pač moj oseben seznam naj 100 filmov, torej filmov, ki si jih vsake toliko najraje pogledam za gušt.

Nisem uvrstil recimo nobenega Paradjanova, ali Švankmajerja, ker sta mi preveč odkačena oz. preveč alternativna. Pa še marsikoga ni na seznamu.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Se bom omejil na zadnje desetletje, da se ne bomo preveč ponavljali
wink-1.gif

RocknRolla
Snatch
Inglourious Basterds
The Departed
Crank
Lord of War
Blow
.....

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Zorba the greek bi si tudi zaslužil na ta seznam....

Edit:
pa tudi

The Treasure of the Sierra Madre

Večna filma, pa še kaj se bom spomnu

Nazadnje urejeno:

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Kul filmi so na liffe vsako leto novi, npr. Lars von Trirer: Idioti, Antikrist, Praznovanje, Šef, Meadows: This is England, Saul: Zveza kebab, Sverak: Kolya....

100x lahko gledam Pelikanovo poročilo

od risank pa Nemo, Ice age 1,2,3

majč

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
E pozabila sem še mojo najljubšo režiserko Miro Nair: Kamasutra, Monsoon Wedding...

in mojo najljubšo nadaljevanko Raztresena Ally oz. Ally McBeal

majč

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Fast & Furious
Fast & Furious 2
Mi gremo po svoje