Top filmi - Alter

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
top 50, pa filma na prvem in zadnjem mestu sta si skoraj enakovredna.

Saj to je to, pol pa piši TOP3
smile-1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.043
1.262
113
42
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Grozljivka je ko je v kinu 100 ljudi, pa jih je vsaj 10 prestrasenih, ob srbskem filmu nevem če bi bil kdo prestrašen,
bi jih pa 100 bilo zgroženih in bi jih film pobediral...

Normalno če pa hodjo gledat mulci take bedarije kot so paranormalno v kino

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Stari ne moreš top 3 napisat, lej jaz sem pogledal že vse živo in vsakih 10 sekund imam top 3 izbor. Res res težko v kolikor si v življuenju pogledal kar nekaj filmov...

Ne seri.
tongue-1.gif
Res obstaja malo morje dobrih filmov. Ampak subjektivno ima pa človek samo ene par filmov, o katerih je, kot je lepo povedal Ynos, razmišljal še dolgo po ogledu. Jaz osebno filma, ki ima pod 7 oceno na IMDB, sploh ne gledam, pa tudi sicer me redkokateri prepriča. Mora biti že res zelo dober, zelo poseben. In zato sem naštel tiste, ki so me vsekakor prepričali.

The Notebook ti je top? Haha!!
bonk.gif
Če smo že pri čisti romantiki - Revolutionary Road & Two Lovers.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
PS: Če ste naročeni na Pilot, si poglejte napovednik filmov za ta teden. Mene je skoraj kap zadela, same klasike: Boter III, Terminator, Usual Suspects ... Svaka čast, predvsem Kanal A.
smile-1.gif

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
ksz

Mojih 100 komadov, oštevilčeno zaradi preglednosti.

1. Bergman: Sedmi pečat
2. Bergman: Kriki in šepetanja
3. Fellini: La Strada
4. Fellini: Amarcord
5. Visconti: Rocco in njegovi bratje
6. De Sica: Tatovi koles
7. Pasolini: Teorema
8. Pasolini: Mamma Roma
9. Herzog: Aguirre, bič božji
10. Wenders: Nebo nad Berlinom
11. Fassbinder: Poroka Marie Braun
12. Kieslowski: Tri barve: Bela
13. Kieslowski: Tri barve: Rdeča
14. Kieslowski: Tri barve: Modra
15. Wajda: Mož iz jekla
16. Tarkovski: Andrej Rublev
17. Eisenstein: Ivan Grozni 1
18. Bresson: Žepar
19. Bresson: Dnevnik vaškega duhovnika
20. Godard: Do zadnjega diha
21. Truffaut: 400 udarcev
22. Truffaut: Jules in Jim
23. Clouzot: Les diaboliques
24. Bunuel: Los Ovidados
25. Bunuel: Viridiana
26. Bunuel: El
27. Menzel: Strogo nadzorovani vlaki
28. Vlačil: Marketa Lazarova
29. Jancso: Ljudje brez upanja
30: Dassin: Rififfi
31. Kiarostami: Okus češnje
32. Gilliam: Brazil
33. Polanski: Nož v vodi
34. Forman: Let nad kukavičjim gnezdom
35. Solondz: Happiness
36. Clark: Ken park
37. Scorsese: taxi driver
38. Scorsese: Ulice zla
39. Scorsese: Goodfellas
40. Coppola: Boter 1
41. Jarmusch: Noč na zemlji
42. Cassavetes: Umor kitajskega knigovodje
43. Fuller: Shock Corridor
44. Fuller: Naked kiss
45. Eastwood: Neoproščeno
46. Leone: Dober, grd, hudoben
47. Corbucci: Velika tišina
48. Peckinpach: Divja horda
49. Peckinpah: Cross of iron
50. Peckinpah: Prinesi mi glavo Alfreda Garcie
51. Kubrick: A clockwork orange
52. Hitchcock: Psiho
53. Hitchcock: Dvoriščno okno
54. Von Trier: Plesalka v temi
55.Jodorowsky: Santa sangre
56. Lynch: Blue velvet
57. Raffaelson: Pet lahkih komadov
58. Kurosawa: Rašomon
59. Ichikawa: Smrt igralca
60. Ozu: Tokijska zgodba
61. Mizoguchi: Sansho
62. Miike: Ichi The Killer
63. Kim Ki-Duk: 3-iron
64.Chan Wook-Park: Oldboy
65. Kitano: Brother
66. Kurosawa: Ikiru
67. Kurosawa: Stekli pes
68. Kobayashi: Seppuku
69. Polanski: China town
70. Tornatore: Malena
71. Benigni: Življenje je lepo
72. Del Toro: Favnov labirint
73. Tarantino: Reservoir Dogs
74. Rodriguez: Bilo je nekoč v Mehiki
75. Merelles, Lund: Cidade de deus
76. Padilha: Tropa de elite
77. Noe: Irreversible
78. Hierschbiegel: Der Untergang
79. Spielberg: Duel
80. Klimov: Pridi in poglej
81. Eastwood: Pisma z Iwo Jime
82. Betolucci: Poslednji tango v Parizu
83. Bertolucci. The dreamers
84. Almodovar: Vse o moji materi
85.Darabont: Kaznilnica odrešitve
86.Darabont: Zelena milja
87. Dragojeviæ: Rane
88. Šijan: Maratonci..
89. Šijan: Ko to tamo peva
90. Kusturica: Dom za obešanje
91. Brest: Vonj po ženski
92. De Palma: Brazgotinec
93. Hood: Tsotsi
94. Nolan: Memento
95. Cronenberg: Eastern promises
96: Carlsen: Lakota
97. Watkins: Punishment park
98. Brooks: As good as it gets
99. Moodyson: Lilja 4-ever
100. Caro, Jeunet: Delicatessen

Malo sem se namučil, lista je mešana, ne v tem vrstnem redu.

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Stari ne moreš top 3 napisat, lej jaz sem pogledal že vse živo in vsakih 10 sekund imam top 3 izbor. Res res težko v kolikor si v življuenju pogledal kar nekaj filmov...

Ne seri.
tongue-1.gif
Res obstaja malo morje dobrih filmov. Ampak subjektivno ima pa človek samo ene par filmov, o katerih je, kot je lepo povedal Ynos, razmišljal še dolgo po ogledu. Jaz osebno filma, ki ima pod 7 oceno na IMDB, sploh ne gledam, pa tudi sicer me redkokateri prepriča. Mora biti že res zelo dober, zelo poseben. In zato sem naštel tiste, ki so me vsekakor prepričali.

bonk.gif

torej si nekdo, ki si ne zna ustvariti svojega mnenja

imdb ocene si pred filmom načeloma sploh ne pogledam, ker se pri večini filmov že po kratkem opisu vidi, da je debilizem brez primere

zame so top vsi filmi, ki sem jih pogledal večkrat na lastno izbiro (ne taki, ki sem jih gledal večkrat zarad tega, ker so skoz po tv - npr. Kevin sam doma) in zato mi je top 3 čisto brezveze delat, ker lahko zdaj naštejem vsaj 20 filmov, ki jih bi šel zdaj pogledat ,in to je zame top film

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Ker ima drugačno zgodbo, ker je dobra grozljivka. IMa vse kar dobra grozljivka rabi. Vsak film ki ga ocenjuješ moraš ocenjevati znotraj žanra in Srpski film je hudo dobra grozljivka.

Grozljivka????????????????????????????????????
shocked-1.gif

Kva ti pa je???????????
rolleyes-1.gif

Ne morem verjet, da ti je dober film v katerem nekdo spolno občuje z novorojenčkom, kdo spolno občuje s svojim lastnim sinom, ipd...

Sam se ljubitelj YU kinematografije in Srđan Todoroviæ mi je en najboljših igralcev NA SVETU, vendar pa nemorem verjeti, da je sprejel tako vlogo...
Zameril se mi je.

Zelo me zanima kaj je režiser in producent hotel povedati s takim filmom
stupid-1.gif

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Ne seri.
tongue-1.gif
Res obstaja malo morje dobrih filmov. Ampak subjektivno ima pa človek samo ene par filmov, o katerih je, kot je lepo povedal Ynos, razmišljal še dolgo po ogledu.

Očitno v lajfu nisi pogledal kaj dost dobrih filmov, zato vališ take buče.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.043
1.262
113
42
Citat:
Uporabnik lovelove pravi:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Ker ima drugačno zgodbo, ker je dobra grozljivka. IMa vse kar dobra grozljivka rabi. Vsak film ki ga ocenjuješ moraš ocenjevati znotraj žanra in Srpski film je hudo dobra grozljivka.

Grozljivka????????????????????????????????????
shocked-1.gif

Kva ti pa je???????????
rolleyes-1.gif

Ne morem verjet, da ti je dober film v katerem nekdo spolno občuje z novorojenčkom, kdo spolno občuje s svojim lastnim sinom, ipd...

Sam se ljubitelj YU kinematografije in Srđan Todoroviæ mi je en najboljših igralcev NA SVETU, vendar pa nemorem verjeti, da je sprejel tako vlogo...
Zameril se mi je.

Zelo me zanima kaj je režiser in producent hotel povedati s takim filmom
stupid-1.gif

Men je posiljevanje otroka bolj grozljivo kot da nekdo nekoga reže do smrti s litri krvi. Torej kje je tvoj point?

Todorovič je pa samo zaradi tega eden boljših igralcev ker je oddigral zelo dobro kar sem tudi napisal.

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
@kasius
an ti boš meni reku, da si razumu the seventh seal (brez pomoči interneta) ?? btw začetna scena je fenomenalna
kr nekaj filmov, ki si naštel bi jih jaz uvrstil v "intelektualno" skupino
zdej nevem ali si res tko pameten, da so ti bili všeč (no ta stavek vzemi kot rezervo)
saj take filme moraš res razumet oz. si ustvarit svoje mnenje glede sporočila, ki ga predstavljajo
(po moje) da bi jih uvrstil v tako imenovano skupino naj filmou (skratka so ti pustili nek poseben utis in ti dali mislit = razumel)
no v kratkem imam občutek, da si filme izbral, ker so pač na dobrem glasu itd. in si hotu s tem izpast pamten
ej sory če se motim mogoče samo zavidam tvojo inteligenco

Nazadnje urejeno:

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Moji top trije so:
Shawshenk redemption (tega bo težko kdo presegel, pripovedovanje Morgana Freemana je vedno TOP)
The Green Mile
Into the Wild pa The Bucket List si tud zasluži mesto na tej lestvici
smile-1.gif

vellno

Pripravnik
10. jan 2009
383
0
16
Kasius jst bi ta tvoj seznam, ki je zajema veliko klasikov, malo popravil npr. pri Pasoliniju bi odvzel Teoremo pa jo nadomestil s Salo, pri Visconti-u bi dodal Preklete, Bunuel brez Lepotnce dneva ne gre, vrgel bi ven okus češnje (ker dobra fotografija še ne naredi dobrega filma), Plesalko v temi pa bi nadomestil z Dogville. Tako nekako.

Pohvalno za sestavo seznama, verjetno ni bil izdelan v 5 minutah.

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
Citat:
Men je posiljevanje otroka bolj grozljivo kot da nekdo nekoga reže do smrti s litri krvi. Torej kje je tvoj point?

Todorovič je pa samo zaradi tega eden boljših igralcev ker je oddigral zelo dobro kar sem tudi napisal.

1. Dokazal si,da si dokaj nerazgledan in neveden, ker to ni grozljivo v smislu, da te je strah, ampak je grozljivo, ker je to bolano in bi tako bolje bilo reči, da je tak film bolan in ogaben...

Ne mi rečt, da si bil prestrašen, ko si to gledal in si potem po celi bajti imel prižgane luči....cc

2. Če dobro odigraš vlogo, še ne pomeni, da si pametno izbral ka boš odigral,,,

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Čakaj malo, ti boš zdej rekel, da izmed teh 100 filmov ne bi mogel izbrati 5 komadov, ki so ti še posebej všeč, oziroma bi vse ocenil s čisto 10ko? 100 ljudi, 100 čudi, ampak očitno je tvoj okus za filme malo manj "izbran".
smirk-1.gif

Gledal sem dosti filmov (verjetno ne toliko, kot ti, ker sem najbrž tudi malo mlajši), ampak le redki so me res prepričali. Da ti torej film pusti nek pečat, da ga ne pozabiš hitro. Shawshrank je dober, ampak za moje pojme nič posebnega. Malo prej pogledal "Of men and mice". Dober, ampak nič posebnega. Dobrih filmov je polno, ampak za subjektivno 10ko (mene mora predvsem čustveno zjebat) samo "dober" ni dovolj.

killakhan,
če par 100k ljudi oceni film, očitno to že pomeni nek reprezentative vzorec (v osnovi imamo ljudje enak okus). Ti si pa očitno moraš pogledati slabo ocenjen film, da ti kapne, da je film res slab.
smirk-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
killakhan,
če par 100k ljudi oceni film, očitno to že pomeni nek reprezentative vzorec (v osnovi imamo ljudje enak okus). Ti si pa očitno moraš pogledati slabo ocenjen film, da ti kapne, da je film res slab.
smirk-1.gif

v osnovi ima folk čisto drugačen okus, poglej si samo teme o novih audijih/mercedesih/bmwjih

in ogromno filmov z oceno slabšo od 7 na IMDB je dobrih, dosti tistih z oceno nad 7 pa do kurca, ti pač svoj snobizem poizkušaš dokazovat na neprimeren način
priden.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:

Ne seri.
tongue-1.gif

bonk.gif

Je bilo kar nekaj filmov o katerih sem dost razmišljal in ki si jih še vedno rad ogledam znova in znova. Kar se pa tiče Notebooka, če ne bi bil govedo bi opazil da sem napisal pač nekaj raznolikih žanrov (od kriminalk, do drame, do melodrame/romance..), čeprav so mi krimiči všeč potem dolgo dolgo nič in vse ostalo. Glede samega Notebooka pa mi je sigurno bil eden boljših filmov v tem segmentu čeprav teh filmov ne gledam rad in mi je priletel enkrat slučajno. Sicer pa to z IMDB-jem, če je res to kar praviš moreš pa res bit ogromno govedo da greš to na forumu razlagat. Nevem ali si glup ali se samo delaš glupega, bodoči odvetnik
bonk.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Haha, bedak!
bonk.gif
Če je 90% folka sposobnih napisat lestvico, dva pa protestirata, je očitno nekaj z vama narobe. Zdej pa dovolj, že tako ste preveč posegli v temo.