Tondach vs Creaton

astra_boy

Pripravnik
15. jan 2008
127
0
16
Imam namen prenoviti streho.

Katero kritino izbrati med gornjima. Cenovno po predračunu ni veliko razlike (400 EUR)?

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Creaton, večja verjetnost, da bo made in germany
wink-1.gif

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
601
12
18
Creaton je en razred višje kot Tondach, ampak tudi če izbereš Tondach neboš dosti falil.

Če je razlika 400€ bi sam definitivno vzel Creaton.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.960
113
pri taščici
Tudi jaz bi najbrz raje creaton. Tondacha "ne maram" ker je kupil krizevce, ne pa njegovih grehov z 20 let starim bobrovcem

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Ko smo pred 17 leti pri nas prekrivali celo streho, so mi svetovali Tondach, češ da ni bistvenih razlik, razen v ceni. In ta prva serija je še danes vsa v redu. Po dveh letih pa smo dodatno podaljšali del strehe na eni strani, seveda sem kupil enake strešnike, ki pa so po cca 7 letih pričeli razpadati. Zadevo sem poslikal, reklamiral z vsemi računi in v roku nekaj dni dobil ponudbo za brezplačno menjavo, ali pa za 50% večjo količino od reklamirane (3 palete namesto 2) Izbral sem večjo količino, menjava mi ni bila velik problem. Zakompliciral ni nihče na njihovi strani, celo pogledat ni bilo nikogar, slike in računi so zadoščali.

Odnos firme je bil torej vrhunski, kupec je pri Tondach-u (oziroma njegovem zastopniku za Slo) - kralj.
Grenak okus zaradi 'škart' serije pa je ostal, ko smo menjali tisti del strehe z novimi strešniki, se je jasno videlo, da so na točno določen datum močno 'zaštrikali', kajt le kosi, ki so imeli enak datum so razpadali, drugi pa ne.