tole presega vse, prazniki in delo!

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Tega ne bom nikoli razumela, zakaj mora folk tavno v nedeljo iti kupiti 5 kg praška - a so v nedeljo zjutraj odleteli v greznico ali kaj?

Enostavno. Ker med tednom delajo do 16h - 17h popoldne, jim najbrž ni prva želja po šihtu laufat v štacuno, pač pa iti domov. In zato nakupujejo ob vikendih - sobota/nedelja, pač kakor jim paše.

Zdaj razumeš?
evil.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ne.

Mogoče zato, ker delam bo 18h in dlje, pa nimam problemov s tem, da dvakrat na teden v pol do eni uri spotoma opravim, kar pač potrebujem. In enako delajo moji kolegi.

Se bo treba "zorganizirat", pa bo.
smirk-1.gif

BTW - Jaz vsaj cca 14 dni prej vem, da mi bo zmanjkalo praška. V 14ih dneh pa običajno že najdem čas, da to kupim, brez da bi skakala ob nedeljah po trgovinah. A kaj čmo - preproste ocene, kdaj ti bo približno zmanjkalo praška, nekateri pač nikoli ne bodo zmogli.
smirk-1.gif

PS: Skorajda VSE trgovine so odprte do 20h, nekatere pa celo do 21h. TUDI OB SOBOTAH!

Ker očitno ne veš - drugače ne bi tako naivno utemeljevala, zakaj je potrebno iti v trgovino ravno v nedeljo ali na praznik.

Je pa res, da je meni vseeno za "željo po laufanju po štacunah". Ker je že dolgo nimam - tja grem zato, ker pač moram. Hitreje ko s tem opravim, bolje je. Drugi pa mogoče res hodite tja uživat in vam vse skupaj potem tudi pobere veliko več časa...

Nazadnje urejeno:

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Samo ti si verjetno samska, folk ima še mularijo med tednom za razvozit na razne dejavnosti, ane in oni temu pravjo zorganizirat. Pa kaj če kupujejo(mo) ob sobotah in nedeljah, če tebe takrat ni notr, te sigurno ne motijo(mo). Sicer pa, če bi trgovine zaprl med vikendom mislim, da bi sama komot preživela tud brez 5 kg praška. Jaz sam pravim, delat je treba tako, da poleg dela tudi uživaš.

majč

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Aha - torej med tednom ne gre zaradi otrok, med vikendom pa te otroke popredalčkamo v kozarce, položimo na police in se gremo šoping.

Meni osebno se zdi veliko večja krivica to, da otroci nedelje preživljajo v šoping centrih namesto na kakšnem izletu.

BTW - 20-30 let nazaj so bile trgovine veliko bolj nagravžno odprte (največ do 19h, sobote največ do 13h), pa so nas starši vseeno uspeli očitno čudežno spravit gor, čeprav so delali do 16h (kot jih tudi danes večina dela - vsaj če sodim po nori gužvi na cesti, ki štarta že ob 15h, naravnost podivja pa ob 16h). In še vseeno smo uspeli hoditi tudi na obšolske dejavnosti.

Mimogrede - večina malih živilskih štacun se odpre že ob 7h zjutraj. Možnosti za obisk trgovin je zato res ogromno.

Nazadnje urejeno:

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
Pa kaj te to toliko moti? Nekateri pač nakupujejo ob nedeljah, uuuu kriminal, kam gre ta država
bonk.gif

Si mogoče pomislila, da gredo ti ljudje zjutraj na izlet na kakšen hrib, se ob 12h že skotalijo dol, gredo v štacuno po sveža živila, da bo ob 14h lahko kosilo? Karikiram.

In če nekdo raje nedeljo preleži na kavču, presedi za kompom, zleze na kak hrib, se gre namakat v Atlantis, ali pa gre po trgovinah, je to odločitev posameznika. Ne vem zakaj se ti ob tem tako repenčiš, vsak ima svoj način življenja... Let them live it as they like. S praškom ali brez.
tongue-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Kaj se pa ti repenčiš?
bonk.gif

Zakaj pa jaz ne bi smela imeti svojega mnenja o tem?

A moram vedno tuliti tako, kot večina hoče?

A ni dobro, da se sem in tja pa najde kdo, ki na vse skupaj gleda drugače?

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Mitzy pravi:
Si mogoče pomislila, da gredo ti ljudje zjutraj na izlet na kakšen hrib, se ob 12h že skotalijo dol, gredo v štacuno po sveža živila, da bo ob 14h lahko kosilo? Karikiram.

ja, to je pa res.
hysterical-1.gif

ker dejansko stanje ni čisto tako.

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
Na Šmarni gori sem v pol ure gor in grem še zmeri lahko v trgovino po fasungo
grin1.gif

Point je bil nekje drugje
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
khem kozarec: ves vcasih se je delalo OD 6:00 do 14:00.
pa tudi druzba je bila drugacna, miselnost...

vis tukaj je razlika med "grdim grdim" komunizmom in "ful fajn spica" kapitalizmom.. na zalost... smo v kapitalizmu in v potrosniski dobi... ljudje imajo denar, trgovci artikle... bije se boj za obstanek...

pa se ti spomnis kako so privat trgovci sploh zaceli s nedeljskim delom? da so u bistvu oni zaceli s tem trendom?

kaj ena druzina pocne oz kaj bi morala poceti ni tvoja briga nit se nimas kej ukvarjat s tem...

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Da se ne ponavljam...

https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/94466/Main/92395/#Post94466

Ja, je.ba je biti Alkoholik.

Prav smili se mi, ker živi v tako grdem svetu, kjer se ljudi samo tepe in se nikoli nič ne da narediti.

In smili se mi, ker ima tako grdo življenje, da mora še na edini prosti dan v tednu (nedeljo) letati po trgovinah.

(Drugače si vsaj ne znam razlagati njegove osebne prizadetosti, ker si dovolim imeti drugačno mnenje o zadevi.)

Ne skrbi - ne bom stala pred vrati, da ti preprečim nakup tistega litra mleka. Torej se s tem že danes dejansko ne ukvarjam (in je tvoj nasvet zato brezpredmeten).

Si pa ne dovolim vzeti pravice do mnenja, da ste vsi, ki si dovolite tako brez veze zapravljati dragoceni prosti čas za rutinske opravke, neumni - ker življenje gospodari z vami in ne vi z življenjem.

Nazadnje urejeno:

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Kakor ti paše.

Osebno grem z veseljem v nedeljo v trgovino - pa veš zakaj? Ker edino v nedeljo ni tiste strahotne gužve po celi LJ, da se cijaziš čez Celovško 15min. In ne vem zakaj bi to motilo tebe osebno.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Zakaj pa tebe osebno moti, kako ljudje zapravljajo denar v trgovinah?

https://www.alter.si/tabla/show...=true#Post94136

@vse - treba se bo malce naučiti, da je tole FORUM.

Na forumu se IZMENJUJEJO MNENJA. Primer: moje mnenje je, da ni fino, da Drnovšek ni prišel položiti venca. SE ME TO SICER OSEBNO NE TIČE (ker sem živa in tam ni pokopan nihče od mojih), AMPAK VSEENO IMAM PRAVICO DO MNENJA O ZADEVI.

Če mislite, da drugi nimamo pravice do svojega mnenja, TE PRAVICE NIMATE TUDI VI. To praktično pomeni, da se boste morali omejiti zgolj na vprašanja "kje lahko kupim rože" z odgovorom "pri pepci" in "kdaj se začne kakšen film" z odgovorom "ob 10h". Da odpade ene par podforumov, v katerih se očitno samo izmenjujejo mnenja. Ker vse ostalo izven gornjih dveh vprašanj odpade.

Skratka isti vatel za vse ali pa za nobenega.

Kaj bo?

Nazadnje urejeno:

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Glej, nekaj je zapravljanje in brezciljno pohajkovanje po trgovinah, nekaj pa kupovanje osnovnih življenskih potrebščin.

Čeprav dvomim, da ženske to dvoje ločite
wink-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Glej, nekaj je zapravljanje in brezciljno pohajkovanje po trgovinah, nekaj pa kupovanje osnovnih življenskih potrebščin.

Da povzamem - ti lahko izražaš svoje ogorčenje do določenega ravnanja, jaz pa ne?

Ker tisto kar tebi ni všeč, se lahko pljuva, tisto kar ti pa je, se pa ne sme?

Svoboda govora, da te kap!
stupid-1.gif

SyncMaster

Pripravnik
6. sep 2007
231
0
16
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
mene sploh ne moti, da so trgovine in vse ostalo odprto dans ... v bolnici tud vsi normalno delajo ne glede na praznike

sploh ne vem kako lahko primerjas delo v bolnici in "nedeljsko" potrošnjo v trgovini. nedelska potrošja ala sprehod po BTC samo krepi kulturo potrošništva, medtem ko delo v bolnici skrbi za ohranjanje življenja.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Glej, v debatiranju ti nisem dorasel, pač sem šprical vse debatne krožke.

NE MOTI me nakupovanje nujnih stvari, npr kile kruha, kadarkoli - magar sredi noči na Petrolu.
MOTI me zapravljanje in brezciljno pohajkovanje po trgovinah.

Drgač ne znam povedat.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Glej,

Ni problem v tem, da ti napišeš, da te to moti oz. te ne moti.

Problem je v tem, da poleg kot cuker napišeš še:

" In ne vem zakaj bi to motilo tebe osebno."

Ker ne vem, kaj pa "tebe osebno moti", da "slovenceljni mečejo denar v zrak", da to tako ogorčeno pišeš.
wink-1.gif

Razumeš, v čem je problem?
wink-1.gif

Resnici na ljubo je pa tvoj način argumentiranja še vedno prava milina proti:

"kaj ena druzina pocne oz kaj bi morala poceti ni tvoja briga nit se nimas kej ukvarjat s tem..."

ali

"Ne vem zakaj se ti ob tem tako repenčiš, vsak ima svoj način življenja... "

Sploh če pomislim, da je omenjeno "repenčenje" nastalo zgolj in samo zato, ker sem nekoč davno napisala

"Trgovci so pa fenomen, ki so se razvili zato, ker 80% ljudi misli, da mora prosti čas preživeti v štacuni. Tega ne bom nikoli razumela, zakaj mora folk tavno v nedeljo iti kupiti 5 kg praška - a so v nedeljo zjutraj odleteli v greznico ali kaj?"

Torej JAZ osebno tega šopinga ne razumem in se mi - priznam in se kesam - zdi neumno. Posebej, ker je obisk štacun ob nedeljah za 50% višji kot ob normalnih delovnikih. Kar pomeni da skorajda vsi delamo vse dni. Hudiča, kdo pa potem stoji na celovški od 16h do 18h, če pa vsi delamo cele dneve?
confused-1.gif

Kaj hudiča je narobe s tem, da jaz nečesa ne razumem, da je pol folka ponorelo in me začelo utiševati z nekimi "ker se mene osebno ne tiče, moram biti tiho"?

Nazadnje urejeno:

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
off: ti je znana teorija, da je tisto kar te na drugih maksimalno moti v bistvu tisto, kar podzavestno sovražiš pri sebi, realno pa se te lastnosti niti ne zavedaš? Malo je za premisliti. Seveda velja to tudi zame. Deluje
roza.gif

V svoj zagovor bi povedal še da govorim še bolj zmedeno kot pišem
evil.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Hm. Možno.

Problem je samo v tem, da me v nedeljo ni bilo v štacuni že..... hm
17758-icon_confused.gif

Aja, tudi v soboto me ni v štacuni. Sovražim gužvo.
uf-1.gif

Zame je najbolj super delavnik - hitro opraviš, sveža roba, pa še dvojne pike dobim
hysterical-1.gif

Saj v bistvu je ta odločitev nastala iz nuje - preprosto sem izračunala, da mi obisk štacun daleč največ časa požre, če vanje hodim v petek popoldne, sobote in (očitno tudi - ker verjamem trgovcem) nedeljo.

Nazadnje urejeno: