Za začetek si lahko vsi tukaj za ozadje namizja nastavite našo zastavo, kot sem si jo npr. jaz.
Bolj kot jo gledam, manj mi je všeč... predvsem grb mi deluje kot tujek.
Citat:
Uporabnik AfterEight pravi:
Domovinska mora naučiti ceniti svoj narod, državo, simbole itd. Seveda pa učenci pri tem nikakor ne smejo dobiti občutka večvrednosti. Potem je mnogo bolje, da take vzgoje ni.
Citat:
Uporabnik Edvard pravi:
Ja seveda je to DRŽAVNI praznik! A prva knjiga res ni vredna praznika? Pa ne samo knjiga, s tem se je začelo opismenjevanje, izobraževanje in DVIG NARODNE ZAVESTI. To je bil mogoče prvi korak do samostojne Slovenije.
Res žalostno, kak odnos imamo Slovenci do praznikov. Grem stavit da nas večina ne zna o vsakem prazniku povedati vsaj enega stavka. Nujno rabimo domovinsko/državljansko vzgojo v šolah.
Citat:
Uporabnik Edvard pravi:
Ja seveda je to DRŽAVNI praznik! A prva knjiga res ni vredna praznika? Pa ne samo knjiga, s tem se je začelo opismenjevanje, izobraževanje in DVIG NARODNE ZAVESTI. To je bil mogoče prvi korak do samostojne Slovenije.
Res žalostno, kak odnos imamo Slovenci do praznikov. Grem stavit da nas večina ne zna o vsakem prazniku povedati vsaj enega stavka. Nujno rabimo domovinsko/državljansko vzgojo v šolah.
Citat:
Uporabnik AfterEight pravi:
Za začetek si lahko vsi tukaj za ozadje namizja nastavite našo zastavo, kot sem si jo npr. jaz.Bolj kot jo gledam, manj mi je všeč... predvsem grb mi deluje kot tujek.
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Goveda po Jelinčičevo.
Citat:
Uporabnik Edvard pravi:
Ralliart: se zelo strinjam s tabo, ampak med ponosom in večvrednostjo je le neka meja.
SJTV1: saj ti nihče ne brani, da ne bi smel v službo. Govorim pa o spoštovanju do države in v tujini ga imajo več, zato mislim da na 4th July ali Thanksgiving ne boš zbudil nobenega Američana.
philips: maš res, formalno pravno ni državni praznik (očitno tudi sam rabim državljansko vzgojo ). Je pa vsekakor dan vreden spomina, tj. praznik.
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
khem SJTV1 cist tak me zanima... ko je v A ali D ali GB NJIHOV drzavni praznik (dela prost dan) ali ti dobis vse tako kot bi rad? ali oni tebi vse ugodijo? ali moras ti kaksn dan potrpet?
mislm zanima me samo ali smo hlabci ali ne...
Citat:
Uporabnik Edvard pravi:
SJTV1: saj ti nihče ne brani, da ne bi smel v službo. Govorim pa o spoštovanju do države in v tujini ga imajo več, zato mislim da na 4th July ali Thanksgiving ne boš zbudil nobenega Američana.