Tokrat BMW "škart" :(

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.050
5.658
113
Bere se tako... Lda ke kao prevoz kasnil in jih je v luki preveč nasolilo (vsaj tako sem jaz razumel?)

B81

22. jul 2007
36.933
10.500
113
Hja...škoda! Dobr so nasoljeni....

V Münchnu so se takrat odločili, da tovora, vrednega 150 milijonov evrov, ne prepeljejo nazaj v tovarno, saj bi popravila stala več od celotne vrednosti vozil.

Pa so me tukaj hoteli prepričat, da jim bolj malo ostane od enega avta :aplauz:

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Saj ne da bi zagovarjal BMW, ampak ne gre za škart robo, ampak za dobro nasoljena vozila, ki bi verjetno v kakšnih težko dostopnih votlih karoserijskih delih začela prej kot slej rjaveti. Meni se zdi odločitev ne samo prava ampak edina pravilna.

Pri spletni strani razkrivajo, da gre za zgodbo iz leta 2015, kot so kanadski Halifax prizadele neugodne zimske vremenske razmere. V procesu transporta z ladje na železnico se je na poti do prodajnih salonov in končnih kupcev v Kanado zateklo 2.966 vozil znamke Mini in BMW. Transport se je zavlekel, avtomobile pa je dobro "posolilo" morje.
Za kanadske predpise je bilo dovolj, da so oblasti prepovedale prodajo teh avtomobilov. V Münchnu so se takrat odločili, da tovora, vrednega 150 milijonov evrov, ne prepeljejo nazaj v tovarno, saj bi popravila stala več od celotne vrednosti vozil. Ocenili so, da obstaja veliko tveganje za korozijo vozil na vitalnih delih za pogon motorja in tudi morebitne težave s podmazovanjem zaradi izpostavljenosti morski vodi. Kupci so dobili nova vozila, omenjenih vozil pa nihče ni več omenjal.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
Kaksen renome bi dobil BMW, ce bi velika masa avtov zarjavela mnogo prekmalu?
Opel ga je posrackal z Vectro pa se zdaj trpi posledice...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.724
113
v Mercedes videu je 9000 novi SUVov...po mojem gredo v popravilo tile in ne bodo tam končali, prodali se bodo na zalogo 1 leto stari. verjetno. novi GLEjih vsaj po videu sodeč.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
A se ne da tega razgraditi nazaj v osnovne elemente in še enkrat uporabiti?

Potrebno bi bilo veliko več delovnih ur, kot jih gre pri novem avtu. Zdaj so že mimo, so zaje***. Verjetno niso več BMWjev problem, za to da se ne premaknejo je kriva zavarovalnica, ki je škodo plačala.

Vse se bi dalo rešit če bi se kar hitro ukrepalo oz. rešilo se bi dele.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.749
667
113
Obala
Vse se bi dalo rešit če bi se kar hitro ukrepalo oz. rešilo se bi dele.
Saj bodo že kakšni poceni sužnji kje na svetu razšraufavali te škatle s profitom za "privat podjetnike", ki jih bodo po čudni poti prevzeli za "sitniš" :zardelalter: ... kot ukradene avte razturijo in dele v kontejnerjih pošjejo v tretji svet s profitom ...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
  • Všeč mi je
Reactions: Hondi

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
Za tatove pa niso zanimivi? Itak se danes avte krade samo še za rezervne dele.