Ti si prov fenomen... pove ti vec ljudi da bluzis...ampak ne...”kakor ti ves” - ocitno je, ne le da ne ves, pojma nimas.Kakor jaz vem, je TO zaživela samo pri nas. One ustaše v Bosni je pa policija lovila - ne vojska. Bil je posnet film o tem in je glavno vlogo igral Štefan Wolf, ki nas je učil samoupravljanje na tehnični šoli. Smo morali v sklopu ure gletati tisti film - v bistvu sploh nismo vedeli do takrat za dogodek.
Ok, moj spomin je sto let star, tvoj pa mlajši, morda bolj natančen (ker se pač poklicno ukvarjaš z družboslovjem).
Kar se pa razorožitve TO tiče takrat, smo pa imeli lastna skladišča, toda večina načelnikov po občinah ni vedela, da niso podložni komandi JLA, ampak neposredno načelniku TO. Zadeva je bila luknjičava in to zelo. Precej jih je bilo takrat zato ob šiht, pa je bila kriva zgolj nejasnost. Tudi jaz sem takrat varoval eno od naših skladišč, da ne bi zopet kaj šlo narobe. Po občutku se mi zdi, da so nam pobrali pol orožja, ki je bilo v lasti TO.
Poveljniki TO so povsem dobro vedeli komu so podrejeni. Orozje je bilo iz skladisc pobrano na podlagi ukaza. Kdor ga ni predal je krsil ukaz. Nobene zmede ni bilo oz nihce ni sihta izgubil zaradi zmede.
Ful lepo da si gledal film v srednji soli ampak to ne spremeni dejstva, da so tisto skupino ustasev preganjali tako milica kot TO BIH. Torej je TO BIH obstajala, torej TO ni obstajala samo v Sloveniji in TO ni bila “izborjena” ampak je bila del varnostnega sistema SFRJ (in ne le SRS)