TMC

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Kar se tiče Hrvaške meni piše enako. V Avstriji pa dela avtomatsko, če imaš seveda nastavljeno, da ti avtomatsko išče frekvence.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.076
5.652
113
Citat:
Uporabnik mercedes pravi:
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
za Avstrijo je ne boš našel, ker imajo free TMC.

a tako..Ja pa to pomeni da avtomatsko tam dela ,ali je vseeno treba kam kaj vnesti ??

In pa še drugo. Ko vnesem kodo za hrvaško mi samo napiše "nova naročnina " nikjer pa da je to hrvaška ,croatia... ?

lp

Morš it prvo dol... Da ti antena potegne
grin1.gif
hrvaški signal...potlej pa bo

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik mercedes pravi:
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
za Avstrijo je ne boš našel, ker imajo free TMC.

a tako..Ja pa to pomeni da avtomatsko tam dela ,ali je vseeno treba kam kaj vnesti ??

In pa še drugo. Ko vnesem kodo za hrvaško mi samo napiše "nova naročnina " nikjer pa da je to hrvaška ,croatia... ?

lp

Morš it prvo dol... Da ti antena potegne
grin1.gif
hrvaški signal...potlej pa bo

Ja saj, ne vem če jo to malo heca ,ampak možno pa tudi..

Slovenijo pa mi sploh ne kaže pod naročninami ,kodo sem pa vnesel in tudi deluje. Ko pa pogledaš pod trenutni ponudnik ali nekaj podobnega je pa traffic nav SI in zelen signal ,tako da deluje.
Pod naročninami pa ni vidno. Je to tudi normalno ?

lp

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Obstaja trik ja. Pojdi na My garmin in se registriraj. Ko se ti odpre stran izberi opcijo "Registrraj". Če boš kliknil na Avtomobilizem ti bo takoj zahtevalo Garmin Express, zato izberi opcijo "Dejavnosti zunaj in psi", lahko tudi "Letalstvo",potem Nadaljuj in vpiši serijsko številko, ki jo imaš napisano na sprejemniku, ter klikni na Pošlji. To je to.

Če malo oživim tole z enim vprašanjem .

Je še kdo poizkusil registrirati anteno ?

To deluje samo za GTM ali tudi TA ? Po neki logiki bo moralo delovati za oba.

Vendar če želiš registrirati TA ,je problem da je številka predolga. Prijava sprejme samo 10 številk ,na TA je pa 11 številk ?

Čudno da se ne da to registrirati.

lp

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Citat:
Uporabnik Brzkone pravi:
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Če imaš garmin smart 50 LMT-D potem imaš GTM60 ali GTM70. Kaj nimaš nobene nalepke gori? Navadno je naziv in serijska številka na nalepki.

Ne napisa ne nalepke ni na anteni ... Hvala za odgovor
smile-1.gif

Na tistem delu, ki gre v cigaretni vžigalnik, ti piše model antene, na eni strani imaš ledico, na drugi pa napis.

Drugače greš pa v skriti meni preko potovalnega računalnika ( kako prit v ta meni je opisano v wiki za garmin ) in pod developer info in tam najdeš TMC ali traffic in boš nato videl katera antena je priklopljena.

Brzkone

Pripravnik
24. sep 2013
49
2
8
Litija
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Citat:
Uporabnik Brzkone pravi:
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Če imaš garmin smart 50 LMT-D potem imaš GTM60 ali GTM70. Kaj nimaš nobene nalepke gori? Navadno je naziv in serijska številka na nalepki.

Ne napisa ne nalepke ni na anteni ... Hvala za odgovor
smile-1.gif

Na tistem delu, ki gre v cigaretni vžigalnik, ti piše model antene, na eni strani imaš ledico, na drugi pa napis.

Drugače greš pa v skriti meni preko potovalnega računalnika ( kako prit v ta meni je opisano v wiki za garmin ) in pod developer info in tam najdeš TMC ali traffic in boš nato videl katera antena je priklopljena.

Prehitro sem pogledal.
redface-1.gif

Je TA10 tudi pri tem GPSu.
zmaga.gif

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Citat:
Tvoja TA10 ima 10 številk,kje si ti videl enajsto?

Ja vidiš ko ne veš...jaz sem bolj specialne sorte..haha

Dva TA10 imam ,oba imata 11 številk ??

Imam en GTM25 ima 9 mest (številke črke) ??

Kaj pa zdaj ?

Sem pa ugotovil ,da TA10 ima naročnine zapisane v samem garminu in ne anteni. Ker sem poizkusil še z drugim TA10 iz 2517 kjer imam vse naročnine ,pa sem ga priklopil na drive40 pa je na drivu še vedno samo tistih par ki sem jih vnesel..

https://www.dropbox.com/s/n5wvtuk7jx8yi1z/IMG_20170425_163717.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/scdiymnculy072e/IMG_20170425_164928.jpg?dl=0

lp

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Citat:
Za registracijo TMC uporabiš tisto 10 mestno številko, ki ti jo pokaže, ko hočeš vnest novo naročnino in NE te, ki jo imaš napisano na delu, ki gre v cigaretni vžigalnik.

Da ne bo dileme.

Trenutno govorimo o registraciji antene v moj garmin ? in ne ne o traffic naročninah ?

Si razumel tako ali si ti mislil na naročnine ?

Nekja postov nazaj sem zapisal da bi malo oživel tole :

"Uporabnik zakon pravi:
Obstaja trik ja. Pojdi na My garmin in se registriraj. Ko se ti odpre stran izberi opcijo "Registrraj". Če boš kliknil na Avtomobilizem ti bo takoj zahtevalo Garmin Express, zato izberi opcijo "Dejavnosti zunaj in psi", lahko tudi "Letalstvo",potem Nadaljuj in vpiši serijsko številko, ki jo imaš napisano na sprejemniku, ter klikni na Pošlji. To je to.

"

In tu pa rabiš številko iz antene in ne ID naprave. Tako sem vsaj jaz razumel @zakon ?

lp

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Premium DAB za italijo je zastonj
smile-1.gif

Datum vljevnosti do: 21.05.2040

Moraš pa malo telovadit, da zadevo spraviš v mygarmin in potem na anteno.

Če komu ni do telovadbe in rabi, "bog ne daj " spraševat tukaj na javnem delu.

atepej

Fizikalc
3. jul 2013
911
71
28
34
Citat:
Citat:
Uporabnik atepej pravi:
TA 10 / 20 je samo napajanje

Ne bo držalo.

TA10/TA20 je antena za vgrajen sprejemnik tmc, ki je v sami napravi.

GTM25/26/35/36/60/70 so pa sprejemnik in antena v enem.
Saj pri tem je sprejemnik v navigaciji (najnovejše garminove navigacije se povežejo na wlan in ge ni več pomemben) glede antene je pa samoumevno.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Za registracijo GTM sem vpisal 9 mestno številko ki je na nalepki. V tvojem primeru vpiši tiste, ki jih imaš na nalepki. Ni nujno, da je 10 mestna.

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Za registracijo GTM sem vpisal 9 mestno številko ki je na nalepki. V tvojem primeru vpiši tiste, ki jih imaš na nalepki. Ni nujno, da je 10 mestna.

Finta je v temu ,da ne moreš vnesti več kot 10 števil ,znakov...? Ne sprejme.
lp