TMC

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
popotnik, kako je kaj z 765 tko. so še kakšne možnosti o usposodobitvi na TMC 60 ali 70? Je boljše razmišljati o nabavi novejše navigacije in ka
tere?

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
To je pa normalno..

GTM 70 je v enostavno povedano digitalni sprejemnik GTM 25,35... so pa analogni.Si človek lažje predstavlja.

In preko phonelinka mislim da pobira isti signal kot GTM70. Po moje je bolj smiselno že morda ob nakupu gledati da ima možnost phonelinka. Potem je dejansko promet zastonj. Seveda pa mora imeti sam garmin opcijo vsaj LT lifetime traffic da so naročnine .

Si pa v primeru phonelinka vezan na uporabo smartphona ,pri uporabi GTM70 je pa naprava neodvisna od drugih aparatov.
Če pa smartphone uporabljaš se pa moje mišljenje nagiba k uporabi phonelinka. Ker lahko uporabiš še kar nekaj drugih zadev.

Izogneš se stroška za nabavo GTM70.

Ti novejši pa kolikor se meni zdi tako nimajo več naročnin zapisanih na kablu ampak v sami napravi in je kabel samo kot antena.

lp

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Ti novejši imajo že vgrajen tmc sprejemnik v sami napravi ampak kolikor mi je znano ta ne sprejema digitalnega signala, lahko pa s temi novimi uporabljaš tudi GTM70 oziroma GTM60 anteno.

Če uporabljaš phonelink moraš vzeti tudi v zakup, da lahko naletiš na območje kjer nimaš telefonskega signala, posledično tudi nimaš mobilnih podatkov in phonelink ni več koristen.

GPS + smartphone z phonelink, ti dvojno kuri baterijo na dveh napravah.

Sam sem vedno bil in bom mnenja, da je telefon za telefoniranje, GPS naprava pa za vodenje.
Če vsakodnevno uporabljaš navigacijsko napravo hitro spoznaš, prednosti in slabosti telefona in navigacije.

Skratka, če dobim GTM60 za tam cca 50 - 55€ sploh ne bom okleval pri nakupu, saj lahko to anteno potem prenesem tudi na drugo napravo, če oziroma ko si omislim novo.
Glede naročnin za prometne informacije me pa sploh ne skrbi, do sedaj sem še vedno na vsako anteno dodal tiste, ki sem jih rabil
smile-1.gif

p.s.
Sam garmin ne rabi opcije LT, saj si lahko GTM anteno kupiš posebej, kot tudi dodaš naročnine po želji.

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Se strinjam da je telefon za telefoniranje, navigacija za navigiranje ...

Smartphone sem jaz mislil samo kot nadomestek antene za tmc in posledično uporabo phonelinka.

Tisto glede kurjenja dveh baterij je bolj tako ,tako... Tudi drugače v avtomobilu nihče ne ugaša smartphona. Gps je pa itak priključen na avto napeljavo.

KAr se tiče LT ,vem da nimaš problema,,hehe..še midva bova v pon. nekaj rešila ... Kdor pa je čisto trd v teh stvareh je pa bolj enostavno če že ima LT.

Morda si napačno razumel moj post ,ki ni nasprotovanje tvojim namenom nabaviti GTM70 , ampak zgolj pojasnilo v dejanski enakosti storitve preko GTM ali pa smartphonelinka v smislu traffic sporočil. Širše pa ima smartphonelink še nekaj dodatnih bonbončkov.

In pa če že ima nekdo garmina z phonelinkom je vsaj po moje nesmisel kupovati še dodatno GTM70.

Tudi osebno imam na garminu phonelink in original GTM25. Ampak razlika v traffic poročanju preko phonelinka proti GTM je svetlobna...

lp

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Nisem razumel kot nasprotovanje
smile-1.gif

Imava konstruktivno izmenjavanje izkušenj.
Kurjenje baterij sem imel v mislih, da jo gps na telefonu pošteno pije.

Uporabniki ponavadi gledajo na ceno naprave, pozabijo pa bit pozorni na pokritost kart in pa tmc.
Vekiko jih kupi s pokritostjo samo dela EU, ker je bila naprava cenejša za slabih 15€ od tiste s celo EU.

Glede GTM25 in smartphone linka se pa popolnoma strinjam s teboj, slednji zmaga v vseg pogledih.

p.s.
Bo pa potrebno ob priliki, ko nabavim 60-ko še primerjat phonelink z njo, kakšna je ažurnost.

elth

Pripravnik
20. avg 2007
417
24
18
Kavčke
Pri starem GTM sem imel probleme zaradi neodzivnosti.Nuvi 2797.Po "štrudlanju" zakaj ne dela sem končno ugotovil da ga moti kamera Mini805 z vgrajenim GPSom.Eno z drugim ne špila.Da reskiram in zamenjam sprejemnik za digitalnega bo težava odpravljena?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Vidim, da vas to temo prebira ogromno takih, ki niste prijavljeni na Alter kot tudi tisti, ki ste in mi pošiljate maile ( 15+ mailov do sedaj ) za ceno, kje se da nabavit anteno, itd.

GTM70 in GTM60 sem samo testiral, ko sem rihtal dve navigacijski napravi, ki sta jih imeli zraven.

Torej, tudi sam iščem kje nabavit anteno, ( sedaj sem še začel iskat kje jih ima kdo več na zalogi, saj je vaše povpraševanje ogromno ), ko zvem kaj, vam bom javil tukaj, ker imam občutek, da bodo maili še kar prihajali in na vsakega odgovarjat isto, je malo zamudno.

Da ne bo slučajno komu misli zaneslo v kake čudne vode, od teh anten ne bom imel nič koristi, ker iščem za sebe, mi ni težko poiskati tudi za vse zainteresirane, ko bom že enkrat v kontaktu s prodajalcem.

Skratka, ko najdem nekoga, ki bo lahko zadostil povpraševanju, vam bom javil tukaj, tako ceno kot čas dostave in bomo potem videli kako naprej.

p.s.
Če imamo kakega uporabnika iz MB in je veliko na cesti, bi ga pa prosil, da me kontaktira na ZS in mu bom gtm60 posodil ( seveda, ko jo dobim ), da jo lahko tudi sam sproba in pove svoje mnenje, kako se mu je obnesla na celodnevni vožnji.

Brzkone

Pripravnik
24. sep 2013
49
2
8
Litija
Morda že kdaj zapisano a na forumu nisem našel; kje na anteni oz v samem Garminu poiščem podatek o tem, katero GTM anteno imam/je priključena v Garmi?. Pri meni na anteni nič ne piše kateri tip je. (GTM25, GTM35, GTM60 ...)
Imam garmin smart 50 LMT-D. Torej kje najdem ta podatek o anteni?
Hvala za sugestije.
smile-1.gif

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Če imaš garmin smart 50 LMT-D potem imaš GTM60 ali GTM70. Kaj nimaš nobene nalepke gori? Navadno je naziv in serijska številka na nalepki.

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Citat:
Uporabnik Brzkone pravi:
Morda že kdaj zapisano a na forumu nisem našel; kje na anteni oz v samem Garminu poiščem podatek o tem, katero GTM anteno imam/je priključena v Garmi?. Pri meni na anteni nič ne piše kateri tip je. (GTM25, GTM35, GTM60 ...)
Imam garmin smart 50 LMT-D. Torej kje najdem ta podatek o anteni?
Hvala za sugestije.
smile-1.gif

Bistveno je ,da imaš "taboljšo" varianto antene , seveda da imaš original anteno/polnilec. Tisti -D je pomemben.

lp

Brzkone

Pripravnik
24. sep 2013
49
2
8
Litija
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Če imaš garmin smart 50 LMT-D potem imaš GTM60 ali GTM70. Kaj nimaš nobene nalepke gori? Navadno je naziv in serijska številka na nalepki.

Ne napisa ne nalepke ni na anteni ... Hvala za odgovor
smile-1.gif

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
za Avstrijo je ne boš našel, ker imajo free TMC.

a tako..Ja pa to pomeni da avtomatsko tam dela ,ali je vseeno treba kam kaj vnesti ??

In pa še drugo. Ko vnesem kodo za hrvaško mi samo napiše "nova naročnina " nikjer pa da je to hrvaška ,croatia... ?

lp